Jump to content
Българският форум за музиканти

spellsingero

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно spellsingero

  • Рожден ден 05/21/1989

Previous Fields

  • Инструмент
    чадър

Contact Methods

  • AIM
    sliderin89
  • Website URL
    http://stereofm.homeftp.net/
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

spellsingero's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Абре момци и моми.. хубави теми пишете ама само с обяснения какво значи това или онова.. никъде не намерих един простичък "ГАЙД" как аджаба можем да използваме мекото небце или меките тъкъни за да задерем леко някоя фраза като Тони Димитрова примерно (макар, че на нея и е вродено навярно). Та моят въпрос е примерно на някой висока гласна искам малко да задера, за да се получи добър ефект... как мога да го постигна.. някой може ли да обясни нещо по този въпрос? ПС: викало му се "драйв"
  2. Хаххаа... боже опази ако така ме обучават в училище! а мисля това да записвам майтап да няма.
  3. spellsingero

    Samples Korg Pa 800

    Здравейте,бих искал да помоля ако някой има семпли от корг па 800 понеже ми трябва ето ТАКЪВ семпъл.. Имали го по-новите клавири. Знам,казаха ми че тва си го прави автоматично клавира,става въпрос за терцата на мелодията.. но ми трябва нещо приближаващо се до този звук. Благодаря ви.
  4. Нямам нито един музикант в рода... нито един от рода ми не може да пее вярно,нито един от рода ми има понятие от музка като цяло.За сметка на това аз мога: Да пея вярно,да имам чувство за ритъм,да се справям добре с песните при това без никакви познания допълнителни и вокални педагози,а при все че навремето по музика имах 3 по милост ..така че по скоро това е нещо което можеш да развиеш,при определени обстоятелства (разбирай чувството за ритъм и вярно пеене,защото без него си загубен) и така да вървиш нагоре и нагоре по пътя към осъвършенстване на гласа си.Природна даденост да, но не и от родителите а просто устройство.
  5. Хайде и аз да се разпиша с безполезен коментар, Пиф добре казано поучително и най-вече влиза в тиквата заради интересния подход по който си поднесал фактите. Някъде тука някой гледах беше се изтърсил че в България ... (че къде другаде я) някой си не правел това и това миксове разни озвучителни истории .. аз искам да го помоля този човек да си сканира дипломата за длъжността която критикува.. Лесно е да се критикува нещо по убеждения.Обективните мнения ги няма обаче.
  6. abstract iv ти си цяло злато! Добави нов компонент в моите познания. Таман се чудех как да се справя с гадните съскания! Сега си поправих една песничка и съм на седмото небе! Трябва СеСтро да Се Сбогувам и на други да те оСтавя Замина Си от мене в тоЗи час тебе някой ще те подмлади,мене трябва да ме ЗабравиШ. Ако знаеш как звучаха тези думи преди диесъра.. ще ти се приикска се киллнеш Пък що се отнася до проектите..те са просто за удоволствие. никъде не ги продавам заменям или етс.Изцяло любителска цел са ми.
  7. Прав си за много от нещата, започвам: Инструментала е 96 кбпс с което е преебан тотално,не съм го месил аз,демек не е бутан с което отхвърляме темата за инструментала. микрофона изобщо не е изключено да е и е електретен защото се чува адски гадно и не мога да го еквализирам (още се уча) Моят микрофон е безжичка и динамичен.. което създава разни шумове чат пат. Май ще пробвам с кондензаторния другия път. Звучат различно вокалите защото са записвани на различни краища на българия аз у нас,тя у тях Вокалите сме аз и една приятелка която и се пее. Като цяло сега започвам да се занимавам със смесване и айде да не е мастеринг да е "подобрение и помпане" тва ми беше що годе първия .. криво ляв микс,понеже имам и по зле направени, като цяло може би съм прекалил накрая с максимайзъра та е довело до крашове в система Вокалите отзад от радиото на съседа не са мое дело,има ги в инструментала. Да гласът ми е страшно наблъскан със среди и се чудя къ да се справя с тоя проблем. Песента е на дует Ритон и е известна от доста време вече Що се отнася до това...мии ... хъъхъ.. да аз като съм си сам вкъщи и се посдухвам чат пат и като нямам и сила на музиката и затва стават такива вокалите ми..иначе ако съм с мощна уредба на сцена и още повече ако друг бере гайлето за еквализацията... просто всичко ще спи. Абе като цяло се улях в еквализацията ... не питайте какво съм правил не мога да ви кажа..целта ми бе да направя по плътни вокалите смисъл ..да звучат както другитее..песни.. но с нейния микрофон това е изключено да стане.. нямам такива познания нито шеф на студио познат. И ето ти контраст.. А... чакай бе кога съм я пускал тази тема..явно съм бил в голяма еуфория та чак не помня! хахаха.Благодаря за информацията...помага ми да се осъвършенствам в това което смятам да правя. ПС: Какво е Хитър Петъра? :)
  8. Достатъчно ли съм се омазал? spellsingero ft. mmm3333 - болка от любов Който може да я прегледа..ползвал съм динамик процесинг за вокала, след което максимайзър за целия микс.. (така като е правено отделно нейния микрофон не е много читав и не знам как да се справя с оверите на нейната партия.. много пийква ама.. няма как, замаскирах го някък си )
  9. Да!,разбира се правилно е отговорил човека, всъщност мастеринга е като заливката на дадено ястие и подправка за същото такова.Това има за цел да дооправи това което липсва или е премного в самия микс,и ако микса е направен като хората... то мастеринга не е толкова важна част за всеки трак поотделно .. а най-вече за да звучат песните "еднородно" както го казаха по напред в темата.Сега свалям да чуя тези нещица ...Що се отнася до картинката... ПРЕКАЛЕНО съм наясно,че софтуера не може да се мери с хардуера.. но целта беше друга..целта беше най-вече как да постигнеш този "еднороден" ефект у примерно две парчета.Сигурен съм,че все ще се намери някой,който да пообясни лекичко,защото макар и да съм наясно какво не му достига на моя микс,аз не знам какви плъгини да използвам за да подобря и постигна целта си. Благодаря. ПС: Леко стана парламентарен контрол тук .. но дано е за добро (Днес ги гледах и ги слушах... пълна лудница обясняват се...до безкрай) ПС2: Супер... този стил музика ме кефи !!! Евала. В този случай между мастеринга и микс+максимайзера няма голяма разлика,което означава,че микса е добре направен!! Конкретно какво е свършил мастеринга тук .. сподпомогнал е разграничаването на отделните инструменти и гласа,в случая басите му бяха леко много и имаше "боботене" (сливане) което се оправя с ниския спектър (доколкото знам а то не е много).Като цяло и моите записчета стават леко такива .. но си ги коригирам криво ляво .. *лошото е че не знам какво правя.. но важното е че след това има някакви резултати! хаха Само да попитам,за информация, значи когато се прави микса задължително ли се смъква loadness RMS-то на инструментала, или след миксирането се смъква на целия микс,защото забелязвам,че графиката е умерено тиха при горния даден микс.
  10. Ех,мили мои ... това българина няма да се научи никога как да постъпва тактично в ситуации .. как да си мери приказките,как да гледа да е в полза на обществото. В случая... вижте заглавието на темата - "Как (подяволите) се прави мастеринг...", какво ще рече,това,че аз отделих от ценното си време някъде в порядъка на 1 час и нещо за да прочета куп постове,като средностатистически на всеки трети четвърти пост присъства скептицизъм от сорта на "в България мастеринг няма,никой не може да... (ако продължа ще забия на Азис..) както и още безполезни напрактика информации.Да се обобщи ... почти всеки потърсил помощ тук не се нуждае от дефакто "мастеринг" а от подобряване качеството на звука на крайния продукт.Значи за мастеринг тук вече не говорим като за самата технология а като за нарицателно на някакъв вид подобрения.Добреем... Ами хайде...споделете вашият опит.. кажете.. дайте пример.. ползвам тази и тази програма,след това от еди къде си бутвам това.. първо слагам (КАК?!) този плъгин ..след това в зависимост какво ти трябва слагам еди кое си... Е по този начин да бъде обяснен един начин за "мастериране".Пределно ми е ясно,че най-главна роля играе слуха на човека и всичко е според зависи,но все пак ако е ясен алгоритъма на работа всичко става по-лесно.Да речем сега в цялата тема видях само няколко предложения за лимитери примерно или там максимайзъри .. (все още обаче не ми е много наясно кое за какво е),така,че опишете..ползвам ПРИМЕРНО този и този максимайзър .. този лимитър .. този експандър...Като пак повтарям .. нека да проследим процеса на някой,имащ достатъчно свободно време да го сподели с нас.Да обясни какво се случва с неговия проект след Миксирането (за което също не съм прегледал има ли точна тема...) и да опише стъпките които той прави Като пожелание накрая качи готовия микс , и отделно завършения мастериран трак! Дайте да се хвърли малко светлина по темата,ТА нали точно това искаме всички които я следим! Някой пожелание? ПС: А още по-добре би било да се направи една темичка от А до Я демек от Микса до Мастеринга и всичко да е на 100! Така че темата няма да бъде реклама на цигари ММ100 ами просто съкращението ще е такова Не на професионално ниво... по добре на basic ниво,а оттам всеки да си надгражда уменията сам.. та нали така се раждат велики личности,които са всеки от всеки различни на базата на собствения си опит! Успех! Следя с интерес.
  11. spellsingero

    съвет

    Благодарско ... ще видя дали ще успея
  12. Мен пък не ми дават да изпея уоман ин лъв!!! не ги е срам и текст ще променя и сичко ...ама ще я пея таз песен!
  13. spellsingero

    съвет

    Здравейте, всички предполагам сте чували степенуулф, Бон Джови иии...така нататък то само Бон Джови стига.. та въпросчето ми е... абе кък да си понаправя гласчето да не излиза толкус чисто... не звуча добре иначе на такъв тип музичка... ии втория въпрос който е от по-голяма важност.Примерно нали знаете има песни където някой думички се налага да се поизръмжат... така леко... ама пак не мога го докарам..ако някой има съвет как става тая техника да сподели.Мерси предварително.
  14. Според класическото пеене, гласът се поставя според това, къде се намира прехода между гръдният и главовият регистър - на кратко се казва "Определя се според прехода". Поставянето е строго индивидуално и е много важно да бъде осъществено от добър педагог, който може да прозре шансовете за развитие на гласа. Защото ако прехода е баритонов, но тембъра е на тенор, развитието е по усмотрение на вокалният педагог. Ами ще видим тази работа значи.
  15. spellsingero

    Близ ми :p

    Ясно...продължавай с опитите отдава ти се! лично аз си харесвам гласа с кондензаторни микрофони защото обичам да си тъпча стаята с обертонове а динамичния се ослушва и не ги зема всичките хахаха
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.