Jump to content
Българският форум за музиканти

kiko77

Members
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male

kiko77's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Здравейте, трябва ми юсб-клавиатура, която да използвам като я връзвам с кома и от там да работя с музикални програми - софтуерни симулатори. До сега не съм свирил по този начин и ми е интересно да опитам. Давам си сметка, че ще ми трябва и добър аудио-интерфейс за това. Ще се купува от интернет от Англия, така, че не съм обвързан от предлагането в България. Изискванията са ми - да влиза приблизително в гореспоменатият бюджет; да е поне 6 октави; да не е нито напълно тежка (знам, че за тези пари хамър-клавиатура няма и да намеря), нито напълно лека, като, да кажеме, евтините серии на Ямаха. Имам Ямаха PSR 340 в БГ и клавиатурата и въобще не ми харесва - прекалено мека и непружинираяща. Искам тази да става както за класически пиеси, така и някой други по-съвременни стилове и експерименти, а също така и някои балкански ресторантьорски стилове и съответните техники. С две думи - да е възможно най-универсална, като не е прекалено мека. Прочетох доста мнения във форума, както и поразгледах някои оферти и останах с впечатлението, че май тази серия на М-аудио няма алтернатива за тези пари. Тук от Англия излиза равностойността на 300 бг лева, а същевременно от отзивите на потребителите излиза, че, общо взето - хората са доволни от качеството. От това ковто видях като разцъквах различни магазини - не можах да намеря 6 или 7-октавни клавиатури до 200 англ. паунда или малко отгоре. Има някаква марка CME, чиито големи клавиатури са доста по-скъпи. Толкова ли са по-добри от М-аудиото? Знам, че Роланд имаха някакви под марката Едирол, но така и не успях да ги намеря на сайта им. Гледам и едно Casio CDP-100 88, ама и то излиза доста над бюджета. Някой има ли представа дали има нещо за тая цена, което да е алтернатива на м-аудиото? Гледам и едно от евтините ел. пиана на Ямана - Yamaha: NP-31 - 6 октави - 76 клавиша, с вградено усилвателче и колонки. Тя също е с полу-тежка ''Пиаджера'' клавиатура и маалко излиза от бюджета ( със 50-100-тина лв) и е 6 октави, но, ако е по-качествена бих я предпочел. А и по принцип би било много удобно да може от време на време да се свири на нея и на ефектите и без да се включваа компа. За тая Ямаха пише, че има МИДИ изход, това безпроблемно ли е като връзка с компа или М-аудиото е по-добре за връзка с компютър? Ако някой има поглед и/или мнение по въпроса и се сеща за алтернативи, нека да сподели. Предварително благодаря!
  2. Зачетох се в темата и ми стана интересно. Аз няма да гласувам за любима марка синтезатор, защото нямам кой знае какъв опит. Но на много места ( и в други теми също ) срещам твърдението, че Ямаха са собственици на Корг, но просто ги оставят да да се развиват самостоятелно. А като чета в уикипедия - пише, че това е било така до 1993, когато, вследствие най-вече на добрите продажби на Корг М1, Корг си откупуват обратно акциите; и не съм срещал никъде инфо, че след това Ямаха пак ги купуват. : ''Yamaha Corporation has always been a major partner of Korg, supplying them with circuitry and mechanical parts. In 1987, shortly before the release of the M1 Music Workstation, Yamaha acquired a controlling interest in Korg's stock. The takeover of the company was amicable, with Kato drawing up the terms, and the two companies continued to independently develop their product lines and compete in the marketplace. After the following 5 very successful years, Kato had enough money to rebuy most of the Yamaha share back in 1993. Korg has since diversified into digital effects, tuners, recording equipment, electronic hand percussion, and software instruments.'' Части и клавиатури вероятно продължават да им доставят на договорни условия, но това не значи, че са подраздел на Ямаха. Ако някой има по-актуална информация - нека я сподели.
  3. Аз за конкретния модел нямам наблюдения, но съм просвирвал разни китарки по магазините ( и акустични и електр.). Вчечатлението ми за марката е, че са доста добри за парите си като качество на изработка.
  4. На мене много ми хареса интерпретацията на песента на Флойд. Хванал си настроението, евала! А за качествения контрол, какво да кажеме...Тъй като имплементацията му коства време и струва пари - при днешните обеми на производство и продажба, в последните години си е почти направо, ако не отсъстващ, то сведен до минимум. И за съжаление, при маститите марки понякога това е не по-малко фрапиращо от при бюджетните.
  5. Да, мерси. Обаче и тази програмка ще е след еветнуалноа преинсталация и Уинвоус 7, тъй като не става на ХП - ''Does this program run on Windows XP ? No, LatencyMon requires Windows Vista or later. Because LatencyMon relies on ETW tracing it does not support any version or edition of Windows XP or Windows 2003 Server.'' Мисля си за нещо друго - аз така или иначе нямам проблеми със стабилността с advanced драйвъра, само дето АСИО4ОЛ е подобно стабилен, но дава с пъти по-ниска латенция на идентичен по големина буфер. Но голямата част от това идва от факта, че АСИО4ОЛ може да се нагласи на 96кхц от Гитар Рига, а когато е с advanced АСИО драйвъра - не може; а това сваля латенцията точно два пъти - от 8 на 4 мс при 192 семпъла например; Но аз и в двата случая ползвам Кайкуок картата; вградената звукова ИДТ - съм я забранил отвсякъде; а в характеристиките на Кейкуока си пише, че не може хем да се ползват и ИН и АУт-а на 96кх - или само едното, или само другото; и съответно хардуерно с джъмперчета отдолу на самото устройство се нагласяват килохерците; и като е нагласено с тея джъмпери на 48кхц - и като се нагласи от Гитар Рига UA-1G - advanced-драйвъра, и в падащото меню за нагласяне на килохерците дава само една възможност - само 48кхц, което е напълно логично, защото айдио интерфейса е хардуерно нагласен с джъмперчетата да е на 48кхц. Но, при същото положение, ако се избере АСИО4ОЛ от горното падащо меню, в падащото меню за килохерците вече дава и 96кхц и 192 дори . И съотвенто като се отметне да е 96 вместо 48 и латенцията, която дава спада от 8 на 4 мс. Което не мога да си го обясня логично. Та това ме кара да се мисля, че Гитар Рига и Асио4ОЛ правят някакви машинации и фалшификации и затова се съмнявам, че и резултатите за латенцията може да не са коректни. Ако някой позапознат има логично обяснение, ще съм му благодарен да сподели
  6. ''sardaesox'', това само за firewire карти ли помага тая програмка - latencymon? Мислиш ли, че и за ЮСБ Кейкуок, като моя интерфейс би помогнала?
  7. ''Седма струна'', ти на каква Операционна си? Прекалено нелепо ми изглежда оригиналният драйвър за джаджата си да работи по-калпаво от АСИО4ОЛ, не знам. Особено твоя интерфейс ми се вижда мноого сериозен!...Според мене има нещо в настройките, което пропускаме или комбинацията от версиите на софтуер + ОС + драйвър - не ни е оптималната комбинация. Вероятно оригиналният драйвър работи оптимално при някаква друга конфигурация, знам ли; или пък има някакви допълнителни настройки...? Това е направо нелепо, ако просто при всяко положение АСИО4ОЛ работи по-стабилно и с по-малка латенция от ''advanced'' драйвъра!
  8. Хендрикс е бил правилният човек на правилното място в правилното време. Несериозно е да се отрича въздействието му върху развитието на ел. китара и върху китаристите след него; гледаме се филми, чели сме, слушали сме и т.н. Но наистина, кой знае какво би било, ако него го е нямало...? Ако някои имат гадателски способности, това е друг въпрос вече.. . По същата логика може да се запита човек - ако Чес Чандлър не го е бил чул случайно в някакъв ню-йоркски клуб и не го е довлякъл до Англия ( където явно средата е била благодатна точно за такъв артист по това време) и го е вкарал на голямата сцена, ''на първа линия'', щеше ли някой сега въобще да знае за него?
  9. И аз го допускам това като вариант, но мисля, че е малко вероятно, драйвъра за Уиндоус 7 да се различава чак толкова от тоя за ХП. Драйвъра, който свалих от сайта и инсталирах, беше с 3 версии по-нов от тоя от CD-диска; т.е - претърпял е някакви промени от излизането на харуера. Рано или късно съм решил да правя преинсталация и тогава ще се види. По-скоро си мисля, че е въпрос на някакви настройки, ама главата не ми побира какви точно...
  10. Здравейте, наскоро си взех юсб аудио интерфейс - Cakewalk UA-1G : http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=1089&ParentId=436 и го ползвам да свиря на ел. китара с Гитар Риг 5 на лаптоп с Windows XP32. Инсталирах му последният ASIO драйвър за Windows XP32 от сайта на Кейкуок. Също така имам инсталиран на компа и последният ASIO4ALL v2.11. От настройките на ОС навсякъде съм забранил да ползва вградената звукова карта ( IDT), а само Cakewalk-а и съответно в Гитар Рига си е само тя като ИН/АУТ опции. Много ми е странно обаче - като сменям от Гитар Риг-а през ''Audio and MIDI settings'' различните драйвъри, като го наглася да ползва ASIO4ALL, изкарва според показанията на Гират Рига - два до три пъти по-малка латенция ( обща - IN+process+out) на идентичен по големина буфер, отколкото, ако наглася да ползва специалния си АСИО драйвър, писан специално за този хардуер ( който Гитар Риг-а го познава като UA-1G)..? Което противоречи на всичко, което съм чел - нали специалният драйвър трябва да ''отпушва''реалните възможности на аудио картата? С АСИО4ОЛ драйвъра мога да докарам латенция от 4мс при 192 семпъла на 96KH настройки, което по никакъв начин не мога да по постинга със UA-1G драйвъра... И друго нещо ме озадачава - като ползвам специалния АСИО драйвър не мога реално да свиря на 96КХ режим - картата по принцип позволява на 96КХ или само да се записва, или да се плейва, тоест - ин или аут само, но не и двете едновременно. И съответно, на каквито килохерци си наглася картата - само такава опция ми дава и от настройките на Гитар рига. Съответно - свиря на 48КХ, защото на 96 не излиза звук. А, като включа АСИО4ОЛ - ми дава да си сменям - мога да качвам килохерците както си искам...? И съответно - като си наглася на 96КХ - и латенцията само от това пада два пъти, отколкото на 48кх.. Това дали е реално или Гитар Рига се бърка по някакъв начин и не показва реално нещата..? И друго забелязвам - има ефекти ( някои от метъл-дисторшъните предимно, но и разни дргуги), които както и да настройвам, увеличавам семпъл рейта, размера на буфера, пак си има бучене..Пък нали уж с хубава звукова карта със специален вход за кирата и т.н....? Някой по-запознат има и идея защо са тези аномалии? Аз ли не правя нещо както трябва, или..? Мисля си, дали, ако мина на Уиндоус 7, може специалният драйвър да работи по-добе? То това е съвсем нова версия на Гитар Риг-а - на няколко месеца, а ХП-то е ОС на 10-тина години вече...
  11. Може от много неща да не излиза звук. Нещо, което се сещам - виж в панелчтето най-горе - вдясно, където е CPU usage; има tam един I/0 бутон - понякога той се изключва и байпасва ефектите; цъкни го него. Друго - трябва да дабълкликваш за да смениш ефект на Гитар риг 5, с един клик не става.
  12. Музиката не е само техника ,смешко,ББ кинг е супер ултра мега техничар свирещ със 340 м/с (свръх звукова скорост) мей би??Тури си Уши на главата и чуй какво изразяват старите китаристи,музиката е настроение,не спорт,ама ми писна да го обяснявам на на БГ селски цепеняци с БМВ осма ръка и педало до дупка. Некой замислял ли се е Защо Хендрикс е дал толкова на съвременната рок музика - душа и сърце бе ,освен,че е бил нещастен,но това е Огромния китарист,па нищо,че е почнал с блус,некви негърски простотиЙ,дето не ги дават по талавизора. Колега, а по-леко с бутонките. Разбирам, че смяташ, че като сложиш някой обиден епитет по адрес на нещо, което не ти харесва или просто не можеш да осъзнаваш напълно, това придава повече тежест на това, което казваш и вероятно те кара да се чувстваш значим, ама недей да опошляваш темата с такива епитети за някой който не познаваш, само защото си имаш друго мнение. Естествено, че всеки си слуша и си харесва каквото си иска. То няма обективни критерии за това какво човек харесва. Това, че един слуша Хулио Иглесиас, а друг Стравински - прави едното по-добро от другото? Това са неща, които са строго индивидуални и зависят от това човек с какво е свикнал и по какъв начин, какви връзки между невроните в мозъка си на какъв е развивал и т.н. Естествено, че няма да мога да убедя баща ми и чичо ми, че Сатриани е не по-малко готин от Джими Пейдж и, че и в момента има изпълнители, които заслужават слушане; ама те са си свикнали с Флойд, Цепелин и Битълс и новите неща не им се струват никак вълнуващи; никой не може да ги съди, че изпитват удоволствие от музиката с която са израстнали... По същият начин както баба ми е свикнала със стари грасдски и народни песни и като слуша такива и е гот... ''Чувство'', викате..А дали вашето ''чувство'' е същото като моето, или това на някой друг? А съвременните Сатриани, Гари Мур, Бонамаса, Петручи, нямат ли чувство? Кой говори само за скорост? Но има нещо друго и някои тук, които явно не мислят в митологизми и освен с ''уши'' могат да погледнат на музиката по-аналитично, осъзнават. Някои хора разбраха това което исках да кажа. Музиката не е изключение от общият закон, че всичко в живота еволюира. Това, че някой е фен и си харесва ретро автомобили от 30'те години не означава, че една съвременна кола не е не е по-съвършена. Това, че сме свикнали да свързваме свещите с някаква романтика, не означава задължително, че трябва да сме срещу електричеството ( поне не и докато не намерим негов заместител . Наистина, трябва да се отдаде значение на факта, че старите ''майстори'' не са имали такова време за тренировки, нито са имали база данни от техники, стилове и влияния които да анализират и да развиват, както сегашните. То и никой не ги обвинява...Те са били продукт на времето си, както и сегашните на своето. По-новото обикновено стъпва на по-старото и го развива в някаква насока. Спорът ''стари'' срещу ''нови'' е малко несъстоятелен, защото в новите, вътре в тях, са старите, това е неизбежна еволюция. В крайна сметка виждаме, че всички взаимстват и крадат все от някой, както новите, така и старите. Интересно ми е нещо, колко от вас, гледайки и слушайки концерта на Гари Мур с Албър Кинг и Албърт Колинс ( негови учители в блуса ), им харесва повече звукът, техниката и чувството на последните, в сравнение с Гари Мур? Е, не винаги и не всички ученици надминават учителите си, но обикновено винаги има по някой, който в последствие става известен.
  13. Според мене всичко на този свят еволюира и търпи развитие и в момента има китаристи, които чисто инструментално стоят на несравнимо по-високо ниво от ''иконите'' от 60-те и 70-те години. Просто те са ''стъпили'' на техните рамене ( и на раменете на много други) и могат да видят и да достигнат до нива, непосилни за старите китаристи. Моите уважения, и Хендрикс, Джими Пейдж и компанияса велики китаристи като влияния и като място в историята, аз също съм израстнал с тяхната музика. Те са се оказали на правилното място в правиното време. Но като техника има китаристи (като Сатриани, Гован, Aлбърт Лий и много други), които са достигнали инструментални висини, които ''дядовците'' просто не познават.
  14. kiko77

    Guitar Rig

    Да, аз ''подкарвам'' 5-тата версия без да правя нищо особено ( както и 3-тата преди това) на лаптоп със скапана звукова карта, а и предполагам и много други. Въпрос на настройки е. Не съм спец по настройките; забелязал съм, че трябва да се включи китарата в лаптопа преди да се пусни програмата; и друго - като включиш китарата - Уиндоуса изкарва едно прозорче и те пита както как да разглежда входа в който си включил китарата - даваш му да е ''line in''. Това е което правя. И третото е да идеш в настройките на самата програма и да му зададеш да използва Asio4all драйвъра, който значително намалява латенцията. Спомням си, че по дифолт беше активоран някакъв деуг драйвър, с който латенцията беше кололо половин секунда, не ставаше дори и за свирене на акорди. Вероятно има много други настройки,както по Уиндоуса така и по самата програма, които оказват влияние, но това са някои от базовите за да може да се свири.
  15. Мерси за изчерпателните отговори. Аз като гледам тея 9.5" реадиус на фретборда са си някакъв стандарт за Фендер Стратокастърите. Доколкото видях, Само на Блекмор модела ( вероятно и на други ) е по-извит - към 7.5''. Вероятно за барета е по-удобно..или ? А пъв във Фендрския сайт Класик Вайб са с по стотина долара повече от другите ( Делукс и Витидж Модифайд ).
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.