Jump to content
Българският форум за музиканти

MadLemon

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About MadLemon

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Барабани

Contact Methods

 • ICQ
  171501784

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

343 profile views
 1. Имаме участник познал правилния отговор. Обявата вече е неактивна.
 2. The search goes on! Кетъринга за прослушване на кандидатите включва една безплатна бира на човек
 3. https://rav-vast.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=1444668858&utm_term=rav drum&gclid=EAIaIQobChMIifXP-I7_3wIVlM13Ch3CBQeWEAAYASAAEgJi7_D_BwE Пипал съм две такива и мога да кажа, че по нищо не отстъпват на оригинала. Горе долу към 1200 лева с доставката..
 4. Здравейте! Аз(барабадни) и Тобиа(китара, вокал, музика и текстове) тръсим бас китарист за бандата Fire Piss. Свирим по идеи на Тобиа, само авторски - агресивен, бърз метъл с много интересна композиция. Барабаните са на една каса! Имаме място за свирене в югозападна София лесно достъпно с удобен градски траснпорт. Техниката е на границата, но е достатъчна за целта. Не сме светци и не търсим светец. Едно от малкото изисквания е човекът, който намерим да е адекватен, да може да се комуникира сравнително лесно с него и да на пада, повръща и залива техниката. Иначе каква е избраната от него отрова си е личен избор. Отворени сме към всякакви хора стига да не ни натрапват политически, религиозни или здравословни гледни точки, което не означава че сме агностици. Всеки е свободен да бъде какъвто поиска в крайна сметка. Та по темата - покриваме диапазона набори 85-95, вие си преценете дали ще се впишете, няма ограничения. Тобиа свири убийствено. За себе си не мога да давам определения, мога да кажа че свиря от 15 години. Горе-долу - това е email: petkun.derr@gmail.com skype: petkun.derr лс
 5. писах ви на лично.
 6. Да разбираме, че за невежи тука място няма и като нямаш опит се оправяй! Има общо, че ти липсва подход и не помагаш с нищо, а само щракаш по клавиатурата. Стига писа, че вече отклони темата достатъчно. Като нямаш какво да кажеш - мълчи, това поне трябваше да си го научил от годините модераторстване. Нали за това са форумите, като си нов, да навлезнеш в материята, някой да ти даде насока, да ти обясни, товят отговор може да се тълкува с години и пак нищо да не разбереш, ама тебе понеже те мързи и само отчиташ дейност тука. При това няма значение колко си свирил, разлика между техника за 300 и 5000 лева е до слух не до какво можеш! С изброяването на сериите дадох ориентировачен диапазон на серии за начинаещи, които може да се сравнят по звучене за преценка коя е най-подходяща на нуждаещият/щата се спрямо предпочитанието му/и или стила(колкото и малко значение да има се почва от някъде и не е тотално все едно) и не съм обидил нито една от сериите! ПС. Аз конкретна цена в темата не видях, може и да е имало, вече няма!
 7. Моето мнение: тоя форум е меко казано спрял и тука трудно ще намериш адекватни отговори на въпросите ти и то не за друго, ами заглавието на модератора да е - "Professional Hater" е твърде несериозно, а безумният му отговор просто няма какво да се коментира Мисля си, че е редно дори твърдението му да е вярно да го поднесе на по-разбираем и по-малко обиден език, но явно не му стигат мозъчни клетки, най-вероятни защото егото му е със сходен характер като на Ким Чен Юн и изпитва неудържимо желание да им налага геноцид! Повечето сетове чинели за начинаещи имат горе долу еднакъв живот, който няма да е дълъг. Ако искаш хубав звук и издръжливост, освен техниката ще ти е нужно поне бабата да продадеш Ако можеш да се разходи да чуеш някой чинели лично, за да си харесаш ще ти е най-полезно според мене. Аз бих препорчал за начинаещи от марките Zildjian(ZBT, ZHT), Paiste(201, 302), Sabian(SBR, B8), Meinl всеки от стартовите им сетове, зависи кои ти харесат най-много, като цяло са еднакво качество. Ако не бързаш много - дебни втора ръка, препоръчвам OLX и Ebay. Така за същите пари ще си събереш по-висок клас без да даваш бабата. Като за начало дори т.нар. "ламарина за кестени" са перфектни, тъй като ти ще се учиш, не мисля че ще записваш в студио. А те са подходящи дори за начален стадий свирене с хора. Ако все пак се отриентираш да свириш по-дълго време е много добра инвестиция да си купи от среден клас нагоре. Успех!
 8. Да споделея, купих си Dunlop Intense Cymbal Cleaner(8 лева в www.musicworld.bg) и само с него и голямо количество кърпи и пърцали постигнах чудеса след час и половина търкане на ръка. По чинела остнаха малки петна от най-коризиралите места, но като цяло не съм и подозирал, че чинел, който беше лежал поне 5-6 години в мазе преди аз да го взема, което беше преди още 10 години, може да блесне! Да не говориме колко бой е изял и какво е преживял. Верно е и това, че отиде почти цялата тубичка от 60ml, но наистина работи.
 9. Привет колеги! И аз имам въпрос за почистване на чинелите. Още не съм пробвал с традиционните почистващи препарати за чинели, но case-a ми е малко по спецялен. Имам един чинел Paiste 2002 flat ride 18", който е ужасяващо мръсен и не съм сигурен дали само препарат за почистване ще ми е достатъчно. Попаднах на това клипче: и ми се иска да пробвам с такава технология да си го изчистя и полирам, но незнам какви препарати съответстват на показаните и каква е тази машина, която изполват. Въпросът ми е, някой може ли да ми даде съвет за, бих го нарекъл даже реставриране на чинел? Благодаря предватително!
 10. Най-добре си е на барабани 90% на барабаните, на всички от тях по отденлно и заедно и 10%(времето в което не су близо до барабаните) се свири на всичко около теб, по отделно и заедно Така се постига техника. А ако няма възмижност за барабни постоянно, тогава се свири на падове и възглавници, по отделно и заедно
 11. MadLemon

  комшии

  Аз си търся помещения под наем и за сега винаги съм намирал къде да свиря. Ходиш, питаш, разпитваш и се намира. Сега имам едни кисели съседи, но с тях се разбрахме, че мога да свиря до 22ч. което ми е приемливо, тъй като до 19ч. съм наработа Преди това бях в едни складови помещения където можеше да се свири 24 часа в денонощието ама беше много скъпо и неутоплено. Препоръчвам да се търси по читалища, складови помещения, бивши заводи, отдалечени постройки, които най-често се намират около индустрялните зони, но има и около по-цивилизованите места в града. Успех на всички и както се спомена - Много свирене и да не ви пука, ако има проблеми свирете в законното време ..
 12. MadLemon

  За броенето

  Броенето е изключително важно, както и по-горе беше засегнато необходимо е и да се познават нотните трайности. За начален етап на свирене броене винаги, след известен период на свирене(периодите са строго индивидуални) идва момент в който нещата които си отработил достатъчно добре вече няма нужда да броиш, там идва и момента с творенето, когато се отпуснеш и слушаш музиката, но за непознати и нови ритми, парчета, примети и т.н. винаги се почва бавно и се брой. Нещата се изброяват и се свирят броейки ги в няколко различни темпа докато не се отработят да се свирят абсолютно интуитивно, тогава се спира да се брои, защото идва момент в който ако не си отработил добре нещата и искаш да ги свириш с чувство, ако почнеш да мислиш за броенето става лошо. Това е моята гледна точка накратко.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.