Jump to content
Българският форум за музиканти

MadLemon

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Барабани

Contact Methods

  • ICQ
    171501784

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители

728 профилни разглеждания

MadLemon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Обществена Репутация

  1. https://rav-vast.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=1444668858&utm_term=rav drum&gclid=EAIaIQobChMIifXP-I7_3wIVlM13Ch3CBQeWEAAYASAAEgJi7_D_BwE Пипал съм две такива и мога да кажа, че по нищо не отстъпват на оригинала. Горе долу към 1200 лева с доставката..
  2. Да разбираме, че за невежи тука място няма и като нямаш опит се оправяй! Има общо, че ти липсва подход и не помагаш с нищо, а само щракаш по клавиатурата. Стига писа, че вече отклони темата достатъчно. Като нямаш какво да кажеш - мълчи, това поне трябваше да си го научил от годините модераторстване. Нали за това са форумите, като си нов, да навлезнеш в материята, някой да ти даде насока, да ти обясни, товят отговор може да се тълкува с години и пак нищо да не разбереш, ама тебе понеже те мързи и само отчиташ дейност тука. При това няма значение колко си свирил, разлика между техника за 300 и 5000 лева е до слух не до какво можеш! С изброяването на сериите дадох ориентировачен диапазон на серии за начинаещи, които може да се сравнят по звучене за преценка коя е най-подходяща на нуждаещият/щата се спрямо предпочитанието му/и или стила(колкото и малко значение да има се почва от някъде и не е тотално все едно) и не съм обидил нито една от сериите! ПС. Аз конкретна цена в темата не видях, може и да е имало, вече няма!
  3. Моето мнение: тоя форум е меко казано спрял и тука трудно ще намериш адекватни отговори на въпросите ти и то не за друго, ами заглавието на модератора да е - "Professional Hater" е твърде несериозно, а безумният му отговор просто няма какво да се коментира Мисля си, че е редно дори твърдението му да е вярно да го поднесе на по-разбираем и по-малко обиден език, но явно не му стигат мозъчни клетки, най-вероятни защото егото му е със сходен характер като на Ким Чен Юн и изпитва неудържимо желание да им налага геноцид! Повечето сетове чинели за начинаещи имат горе долу еднакъв живот, който няма да е дълъг. Ако искаш хубав звук и издръжливост, освен техниката ще ти е нужно поне бабата да продадеш Ако можеш да се разходи да чуеш някой чинели лично, за да си харесаш ще ти е най-полезно според мене. Аз бих препорчал за начинаещи от марките Zildjian(ZBT, ZHT), Paiste(201, 302), Sabian(SBR, B8), Meinl всеки от стартовите им сетове, зависи кои ти харесат най-много, като цяло са еднакво качество. Ако не бързаш много - дебни втора ръка, препоръчвам OLX и Ebay. Така за същите пари ще си събереш по-висок клас без да даваш бабата. Като за начало дори т.нар. "ламарина за кестени" са перфектни, тъй като ти ще се учиш, не мисля че ще записваш в студио. А те са подходящи дори за начален стадий свирене с хора. Ако все пак се отриентираш да свириш по-дълго време е много добра инвестиция да си купи от среден клас нагоре. Успех!
  4. Да споделея, купих си Dunlop Intense Cymbal Cleaner(8 лева в www.musicworld.bg) и само с него и голямо количество кърпи и пърцали постигнах чудеса след час и половина търкане на ръка. По чинела остнаха малки петна от най-коризиралите места, но като цяло не съм и подозирал, че чинел, който беше лежал поне 5-6 години в мазе преди аз да го взема, което беше преди още 10 години, може да блесне! Да не говориме колко бой е изял и какво е преживял. Верно е и това, че отиде почти цялата тубичка от 60ml, но наистина работи.
  5. Привет колеги! И аз имам въпрос за почистване на чинелите. Още не съм пробвал с традиционните почистващи препарати за чинели, но case-a ми е малко по спецялен. Имам един чинел Paiste 2002 flat ride 18", който е ужасяващо мръсен и не съм сигурен дали само препарат за почистване ще ми е достатъчно. Попаднах на това клипче: и ми се иска да пробвам с такава технология да си го изчистя и полирам, но незнам какви препарати съответстват на показаните и каква е тази машина, която изполват. Въпросът ми е, някой може ли да ми даде съвет за, бих го нарекъл даже реставриране на чинел? Благодаря предватително!
  6. Най-добре си е на барабани 90% на барабаните, на всички от тях по отденлно и заедно и 10%(времето в което не су близо до барабаните) се свири на всичко около теб, по отделно и заедно Така се постига техника. А ако няма възмижност за барабни постоянно, тогава се свири на падове и възглавници, по отделно и заедно
  7. Аз си търся помещения под наем и за сега винаги съм намирал къде да свиря. Ходиш, питаш, разпитваш и се намира. Сега имам едни кисели съседи, но с тях се разбрахме, че мога да свиря до 22ч. което ми е приемливо, тъй като до 19ч. съм наработа Преди това бях в едни складови помещения където можеше да се свири 24 часа в денонощието ама беше много скъпо и неутоплено. Препоръчвам да се търси по читалища, складови помещения, бивши заводи, отдалечени постройки, които най-често се намират около индустрялните зони, но има и около по-цивилизованите места в града. Успех на всички и както се спомена - Много свирене и да не ви пука, ако има проблеми свирете в законното време ..
  8. Броенето е изключително важно, както и по-горе беше засегнато необходимо е и да се познават нотните трайности. За начален етап на свирене броене винаги, след известен период на свирене(периодите са строго индивидуални) идва момент в който нещата които си отработил достатъчно добре вече няма нужда да броиш, там идва и момента с творенето, когато се отпуснеш и слушаш музиката, но за непознати и нови ритми, парчета, примети и т.н. винаги се почва бавно и се брой. Нещата се изброяват и се свирят броейки ги в няколко различни темпа докато не се отработят да се свирят абсолютно интуитивно, тогава се спира да се брои, защото идва момент в който ако не си отработил добре нещата и искаш да ги свириш с чувство, ако почнеш да мислиш за броенето става лошо. Това е моята гледна точка накратко.
  9. Намерих си, чакам да пристигне до 10ина дена, ако на някои му се прище и на него да драсне един ред. Има и още 8 пърчета на Пинк Флойд в пейпербек друм плейалонг-а + двата диска(със и без дръмс ъф корс). Благодаря за помоща и извинете за монолога.
  10. Интересувам се някой ползвал ли е http://audio-tehnika.com/?l=bg&pid=632&p=1&ipp=All&tags=PA-tonkoloni-HOLLYWOOD1757286.html Търся колони за частна репетиционна. Стъпалото ми е Biema W220i - 2x200 на 8ома и 2х300 на 4ома и Yamaha миксер. Искам да включа три микрофона, една китара и евентуално клавир. Ако някой е ползвал такива или има съвет за по-добри колони до 200-300 лева за съотвеното оборудване ще съм благодарен за мнение. Разбира се възнамерявам да си правя демо и аматиорски записи.
  11. *ДжънкНата(e.g. junk - боклук, в българският модернистичен жаргон, думата се използва за повреда, нараняване и т.н)
  12. Здравейте, Имам една 200 вата пасивна, триленова колона(3 говорителя, най-големият мисля че е 15"), която работеше преди да се случи необяснимото .. Беше си вързана като хората към стъпало V'andal а към него нещата се подаваха от стар руски миксер. Отидох един ден след като незнайно кой беше свирил и от колоната нямаше звук. Тъй като имам две такива вързах втората и тя си работеше(както и до ден днешен работи, но сега е през друга техника). Не бях ползвал втората защото нямах кабел за нея. Пробвах неработещата колона още няколко пъти от тогава. Понякога припръщяваше леко, но вече и това не прави. Не съм я тормозил повече от 2-3 да пробвам след като спря да работи. Свалих да я прегледам от вътре как е и само жаковете хлопат, всичко друго е вързано и няма следи от изгаряне на каблечета. До колкото знам колоните не са фабрични, но ги е правил човек който разбира. Идеята е, че аз ги ползвам докато не си купя мой, но иксам да я поправя за да мога да ги ползавам и двете докато се сдобия с лични. Та въпросът ми е: Някои има ли идея какъв може да е проблемът и/или към кой мога да се обърна за диагностика и ремонт? Колоната е с габарити около 1м височина, 60см дълбочина и пак 60см ширина, тоест масивна си е. Намирам се в югозападна София. Имам възможност да я пренасям, но ми се иска да избегна това приключение, въпреки че най-вероятно ще се наложи. Благодаря!
  13. Здравейте, Издирвам на Pink Floyd - Have a cigar Play Along за барабани. Пробвах и да си я купя от интернет но без успех(тоест бих си я купил ако има варинат) Ако има и нотен щам още по добре, въпреки че има пиратски :Р но най-важното ми е Плай Алонг-а Благодаря.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.