Jump to content
Българският форум за музиканти

naster

новаци
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Мнения публикувано от naster

  1. On 10/16/2018 at 2:40 AM, G.Varbanov said:

    “Прост Standard”, май няма такова животно. Супер е китарата, дай някоя готина снимка на капака, да видим шарката на дървото. :>

    АА Maple top мисля, че е. Смених роботунерите със заключващи Гото, и бронзовия зиро нът с оригинален титаниев.

    IMG_3120.jpg

    • Like 3
  2. При ламповите лекуват пукането с малък резистор на двете крачета на главния прекъсвач - позволява да протече малко ток и да почне да пълни филтърния кондензатор - в повечето случаи помагало... не може ли да се взаимства нещичко...

  3.  

    И аз бях тръгнал по този път с моя Джаксън... Китара за 300 с хардуер за 400 лв. Дали не я продадох на части точно след няколко месеца...

    А получи ли се нещо?

     

    Да. Имаше доловимо подобрение, но уви недостатъчно да се бондна с китарката... Резултатът не беше задоволителен за мен, комбинация от много фактори - китара, усилвател, говорител, задкитарно устройство и т.н. Експериментът си заслужава с компоненти, които в последствие могат да се продадат без значителни загуби в кратки срокове. Купих още 4-5 китари след това, докато намеря моята (б.а. в случая моите 3).

  4. Моите 5 стотинки: Евтим го беше казал много разбираемо в друга тема. На една певица, ако и дадеш по-хубав микрофон, тя няма да запее по-хубаво. Купи някакъв по-универсален адаптер, който би могъл да използваш в бъдещи проекти... а ако купиш употребяван, после имаш шанса да го продадеш без загуби, ако не е "твоята чаша чай".

    • Like 1
  5.  

    Не си прав. Сега е 2:1 за Фендър. Що не вземеш и едно SG... :greenangel:

    ... Explorer...Flying V ..... 335 .....

     

    Технически погледнато LP има coil tap, така че все едно имам и (почти) P90 китара (не съм предполагал, че толкова ще ми хареса звука). Освен това госпожата има праг на поносимост, до 3 китари.

  6. Аз си поръчах някакво корейско Wilkinson WV2, защото съвпадаше по дупки с бриджа на моя Джаксън. По принцип исках фиксиран бридж (моя е фикснат със стотинки и секундно лепило), но исках и да е черен, та това корейско Уили падна за има няма 15 паунда. Набутал ли съм се или да?

  7. Е, хайде да го погледнем от позитивната страна - струваше ми само 17,77 да разгледам и почопля Чибсън, да се запозная с тенденциите... ТОМ беше епифонски, адаптерите от Zhiang Xoming, и т.н. сериен номер в/у лака... Така се учи човек. И наистина 1000 благодарности за бързите реакции и съвети!

    • Like 1
  8. Благодаря искрено! Мен ме усъмниха няколко неща:

    1. Наклонът на надписа в/у главата "Г" не е успоредно по отвес с грифа.

    2. Фурнирът на мейпъл топа е малко като принтиран и неравномерен в тъмните области.

    3. Бриджът изглежда да е метричен епифонски, а не "имперски".

    4. "Камбанката" на тръс рода има надпис, като на по-стар, а не като на 2013.

    5. Щампата на задната част на главата изглежда непокрита с лак.

    6. "Лес Пол" шрифтът не използва различна дебелина.

    7."Гроувър"-ите изглеждат криви (може да е от обектива).

     

    Жалко, че е Чибсън. Ще го получа утре с Еконт, с опция за оглед. Тъй като съм се разбрал с продавача, че искам да сваля с отвертка една-две капачки и да проверя адаптерите (за надписи Епифон) и гайката на тръс рода - да се явявам ли изобщо или да не се набутвам с транспортните за куриера?

  9. Здравей! Какви са ти възможностите за след 17:30 часа 1 или 2 пъти седмично? Ниво: много начинаещ. Казват ми, че мога да се науча и сам да свиря, но ме притеснява факта, че някои основни неща ще ги науча грешно или вече съм ги научил грешно. Имам електрическа и класическа китара, не е проблем да ги развозвам по принцип.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.