Jump to content
Българският форум за музиканти

naster

новаци
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Всичко публикувано от naster

  1. ... или както пишеше в книжката на Гибсън: ако на теб ти е добре, значи и на китарата и е добре.
  2. АА Maple top мисля, че е. Смених роботунерите със заключващи Гото, и бронзовия зиро нът с оригинален титаниев.
  3. Е, не е Custom '58, а прост Standard от 2015. Vox Night Train 15W Head G2, кабинет с 2х12 '74 Rola Celestion Greenback.
  4. Отне ми малко време да изровя въпросния линк - един доста полезен сайт за ламби. На стендбай суитча, поправка, не на пауъра го слагат, my bad... Standby Switch 'Pop Reduction'
  5. naster

    Пукнатина

    И моят страт има такава. Мисля, че е само в боята, често срещано е, както споменаха другите досега, няма повод за паника.
  6. При ламповите лекуват пукането с малък резистор на двете крачета на главния прекъсвач - позволява да протече малко ток и да почне да пълни филтърния кондензатор - в повечето случаи помагало... не може ли да се взаимства нещичко...
  7. А получи ли се нещо? Да. Имаше доловимо подобрение, но уви недостатъчно да се бондна с китарката... Резултатът не беше задоволителен за мен, комбинация от много фактори - китара, усилвател, говорител, задкитарно устройство и т.н. Експериментът си заслужава с компоненти, които в последствие могат да се продадат без значителни загуби в кратки срокове. Купих още 4-5 китари след това, докато намеря моята (б.а. в случая моите 3).
  8. Моите 5 стотинки: Евтим го беше казал много разбираемо в друга тема. На една певица, ако и дадеш по-хубав микрофон, тя няма да запее по-хубаво. Купи някакъв по-универсален адаптер, който би могъл да използваш в бъдещи проекти... а ако купиш употребяван, после имаш шанса да го продадеш без загуби, ако не е "твоята чаша чай".
  9. И аз бях тръгнал по този път с моя Джаксън... Китара за 300 с хардуер за 400 лв. Дали не я продадох на части точно след няколко месеца...
  10. Няма да е лошо да споделиш, когато направиш избора си и съответно покупката - да споделиш впечатления и доколко изборът отговаря на поставените очаквания Късмет.
  11. ... Explorer...Flying V ..... 335 ..... Технически погледнато LP има coil tap, така че все едно имам и (почти) P90 китара (не съм предполагал, че толкова ще ми хареса звука). Освен това госпожата има праг на поносимост, до 3 китари.
  12. https://drive.google.com/open?id=1P10g4FtjVxB8vi63u1HjTRmvgEEIUVp0 Какво му трябва на човек? LP, Tele & Strat!
  13. Fender Stratocaster '11 MIM (AlNiCo vintage stagger pups) или Gibson LPS '15 Cherry Sunburst --> кабел 3,5м самоделка Proel --> VOX NT15H G2 (RFT ECC83 & Telam EL84, choke & cap mod) --> кабинет от бреза със 1x12" Celestion Greenback. FX loop: Boss Chorus Ensemble --> Fender Tuner.
  14. Аз си поръчах някакво корейско Wilkinson WV2, защото съвпадаше по дупки с бриджа на моя Джаксън. По принцип исках фиксиран бридж (моя е фикснат със стотинки и секундно лепило), но исках и да е черен, та това корейско Уили падна за има няма 15 паунда. Набутал ли съм се или да?
  15. Снимки, то не беше за снимане. За звучене трудно може да се говори...
  16. Е, хайде да го погледнем от позитивната страна - струваше ми само 17,77 да разгледам и почопля Чибсън, да се запозная с тенденциите... ТОМ беше епифонски, адаптерите от Zhiang Xoming, и т.н. сериен номер в/у лака... Така се учи човек. И наистина 1000 благодарности за бързите реакции и съвети!
  17. Благодаря искрено! Мен ме усъмниха няколко неща: 1. Наклонът на надписа в/у главата "Г" не е успоредно по отвес с грифа. 2. Фурнирът на мейпъл топа е малко като принтиран и неравномерен в тъмните области. 3. Бриджът изглежда да е метричен епифонски, а не "имперски". 4. "Камбанката" на тръс рода има надпис, като на по-стар, а не като на 2013. 5. Щампата на задната част на главата изглежда непокрита с лак. 6. "Лес Пол" шрифтът не използва различна дебелина. 7."Гроувър"-ите изглеждат криви (може да е от обектива). Жалко, че е Чибсън. Ще го получа утре с Еконт, с опция за оглед. Тъй като съм се разбрал с продавача, че искам да сваля с отвертка една-две капачки и да проверя адаптерите (за надписи Епифон) и гайката на тръс рода - да се явявам ли изобщо или да не се набутвам с транспортните за куриера?
  18. Bridge: Seymour Duncan Trembucker Jeff Beck; Neck: Seymour Duncan Jazz. Китарата е Jackson Dinky JS-1
  19. https://www.bad_link/ad/kitara-gibson-les-paul-ID6BnyR.html# Дали този е фалшив?
  20. На 8-ми юни се връщам в София, така че ще се чуем въпросната седмица, да се уговорим нещо.
  21. Здравей! Какви са ти възможностите за след 17:30 часа 1 или 2 пъти седмично? Ниво: много начинаещ. Казват ми, че мога да се науча и сам да свиря, но ме притеснява факта, че някои основни неща ще ги науча грешно или вече съм ги научил грешно. Имам електрическа и класическа китара, не е проблем да ги развозвам по принцип.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.