Jump to content
Българският форум за музиканти

fiorelli

новаци
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    midi

fiorelli's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. fiorelli

    Аудио Маркери

    Здравейте! Преди време бях чел една тема за аудио маркери, кото се вграждат в звъка на виртуалните синтезатори. Някой може ли да каже нещо по въпроса?
  2. Да бе!!! Някой да знае къде се наира това чудо? Дали е още в Пловдив?
  3. Привет! Опитвам се да открия тези уроци. Някй може ли да ми помогне?
  4. fiorelli

    Вредни навици

    Пръстите имат различна сила,както и тоновете,които изсвирваме,така че не редувай.По скоро слушай фразите които свириш,а и някои тонове понякога са легато други пък се изсвирват като ударът вурху тънка стуна се пренася с естественото движение на пръста към следващата по дебела струна и пръстовката се "обръшща".Няма значение. Важното е да е вярно и ритмично. Правилата ги остави на клаасиците!
  5. Аз си направих Фретлес от един орфей. Махнах му праговете и точките и запълних дупките с авто кит.След като изсъхна "свалих"излишното с различни видовр шкурки. Босле минах с тъмен байц.Това беше преди 15 тина години.Още е здрав и читав и не е мръднал.
  6. Един приятел казва;"Колкото е по очукана толкова по-добре свири" и ''става по-блусарска''. Не го мисли много много. Поддържай си грифа и струните чисити.
  7. fiorelli

    Вредни навици

    Е и аз да споделя. По едно време си бях създал вредния навик да "чуквам" по адаптора когато не свиря.Много често на 2-ро и 4-то време (със соло барабанчето). Внимавайте да не го придобиете че много трудно се маха! Успех!
  8. fiorelli

    Относно

    Хайде и аз да кажа. От години свиря в компа. Само да те посъветвам;Ако решиш да ползвш и някаква записваща програма не забравяй да и изключиш мониторинга и зщото обикновенните карти имат доста закъснение(латенция) и тогава ще си чуваш звука и закъснението му. Успех
  9. fiorelli

    АКАГА

    OOOOOOOOO Пепи! Честито! Много Успехи ти желая с новата банда!
  10. Е да! Истинския си е Истински!
  11. Жалко че няма магазин в България,където може да се пипне и чуе подобен инструмент. А случайно да знаете някой майстор ,който може да направи нещо подобно.
  12. http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt/ca...roducts_id=7873
  13. Пичове, не си варете струните! Можете да ги почистите по следния начин; 1.Сваляте ги и ги навивате на не много стегнати кръгчета. 2.Поставяте ги в херметически затваряща се кутия(вече има пластмасови на пазара). 3.Заливате ги с най-силният възможен чист спирт 97,98,99, градуса и затваряте капака на кутията. 4.Мине-не мине време рзаклащате кутията. 5.След около 24 часа имате чисто нови струни.(ако не сте изчакали твърде много време преди да се сетите да ги почистите ) 6.Връщате спирта обрато в бутилката за да е готов (не за пиене ) за новото почистване,примерно след месец или по-малко(зависи от интензитета на свирене). Успех и наздраве ама не със спирта! :D Аз така процедирам от доста години и съм доволен. Може да си купите и една джажа на GHS. "Fast Fred " май се кзаваше но тя сама по себеси не помага.Трябва да се нанася върху чисти струни,тоест Преди свирене.По-скоро служи за да поддържа по-дълго време струните чисти.
  14. Определено Ивака от "ТЕ" свири много доре. Доста академично,но все пак мисля че е номер едно!
  15. fiorelli

    Добър басист?!?

    Добър басист е този,който може да поеме отговорност да изсвири основноят тон на хармонията когато трябва и дори въпреки звездите в групата :D:D. Това се отнася до известна степен и за Барабаниста. Както знаем най-безотговорната и лесно криещата се част от една група са китаристите! |:D:D:D За певците няма да говоря. А и да кажа нещо няма да го чуят! :D:D:D Много са високо! Колкото до пианистите................... да не стреляме по тях! Tе могат от време на време да свършат някое добро дело само да не свирят с лявата ръка в октави че мамата.................................... :D:D:D:D:D
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.