Jump to content
Българският форум за музиканти

mehandjiiskiy

Members
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно mehandjiiskiy

  • Рожден ден 03/13/1995

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара, Барабани

Contact Methods

  • AIM
    mehandjiiskiy

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofia

mehandjiiskiy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Бях се записал в предишната тема. На 14 съм нямам класическа китара, а дано тоя път да ми излезе късмета
  2. Супер, значи се записвам : ) Дано да ми излезе късмета = ]
  3. Аз съм желаещ, на 14 години съм и бих искал да свиря на класическа китара, но вече имам електрическа, която всъщност е на баща ми де, дали мога да участвам?
  4. А случайно ако не успея ще мога ли да си я купя от някъде (само не от интернет)? P.S. жакът какъв се води? В смисъл има ли модел, нещо специално за да знам какъв да купя повтарям, че нищичко не разбирам.
  5. От музикалните магазини или от магазини за електроника се купува такъв жак?
  6. Точно! А как да го свържа и на пикгарда как трябва да изрежа дупка за него или директно в тялото трябва да го монитрам?
  7. Хора имам много тъп въпрос. Къде е жака за кабела на усилвателя, защото не мога да го намеря.
  8. Мерси на всички за съветите и подкрепата! Големи сте пичове!
  9. А всички жици, които свързват адаптери и потенциометри трябва ли да се сменят?
  10. A адаптерите (доколто съм схванал какво е това на английски май е pickup ) откъде могат да се купят, в смисъл продават ли се по музикални магазини и колко горе долу струват и "жичката" която беше запоена за тремолото ако не я възстановя ще попречи ли нещо на звука?
  11. Пикгарда беше строшен на няколко места и не беше точно от пластамса а може би от нещо като много дебел прозрачен плексигласт. А от това което ми каза за буксите и жаковете нищо не разбрах - преди не съм се занимавал с такива нещо, ама ми беше тъжно да я гледам как събира прах заедно с другата акустична "орфей"-ка и реших да я съживя. Със сигурност ще ми трябва помощ от някой, питам се дали човек който не разбира от музикална подръжка, а разбира от електроника (визирам баща ми) ще може да успее да се справи или трябва да търся лютиер/китарист/музикален техник?
  12. Благодаря ти много за хубавия и полезен отговор. Предполагам, че ще ми трябва някаква помощ - на 14 съм нямам си никаква идея от електроника, в семейството ми само аз свиря на нещо и предполагам, че ще търся помощ от някой професионалист. Между другото имаше една жица, която беше свързана с тремолото (?) (това, което зад тази решетка. но беше скъсана. Има дупка в тялото откъде минава тази жица, която беше запоена за тремолото. Малко ще ми е трудно на мене да направя всички тези неща като не разбирам нищо, но благодаря пак! PS: Колко струват горе-долу адаптерите и потенциометрите и ако ги купя в някой музикален магазин ще могат ли да ми ги вържат срещу съответната сума?
  13. Ето и снимки : Ето и старата електроника:
  14. Здравейте. Преди време се бях запалил да свиря на електрическа китара и един приятел на баща ми ми подари неговата стара, която обаче беше с развалена електроника ( не знам дали точно така се нарича ) иначе беше в перфектно състояние - нови струни, ключове само боята беше леко олющена. Никъде не пишеше коя е марката, но предполагам, че е българска, може би "Кремона". Та наскоро се сетих за нея и реших пак да се пробвам с китарата. Понеже електрониката беше развалена махнах плочката ( и това не знам дали е правилиният израз ) и видях въпросната електроника - всичко беше ръждясало прогнило някъде даже жиците бяха връзвани една за друга. Махнах цялата електроника и сега китарата е така да се каже само парче дърво Бих искал да помоля някой ако може да ми обясни какво трябва да купя, как да го сменя или направо да ми даде сайт с инструкции. Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.