Jump to content
Българският форум за музиканти

Yo The Real

Members
 • Content Count

  881
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Yo The Real last won the day on March 13

Yo The Real had the most liked content!

Community Reputation

181 Excellent

About Yo The Real

 • Rank
  Пристрастен
 • Birthday 04/24/1996

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • AIM
  y0_the_real
 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

1,549 profile views
 1. Много хора във форума са запознати с дейността на KD във форума, някои дори имат от неговите китари, така че може да ви е интересна статията за него в "Капитал": https://www.capital.bg/biznes/predpriemach/2020/02/07/4025925_maistorut_i_strunite/
 2. Аз имам по-добър въпрос: на PRS-а горе къде са му щракалките?
 3. Странна идея да го ползваш с Месата. Аз също ползвах HD500, пак с лампа, но с доста по-бюджетен усилвател - H&K Tubemeister 18. Добре, че е тази тема, за да разбера горното връзване с 4 кабела, защото ми реши всички проблеми. На практика блокира всичките врътки на усилвателя и всичко управлявам вече от процесора. Само със сенд ритърн прави доста проблеми, особено ако ползваш синт ефект.
 4. Yo The Real

  Ръждясали струни

  Момчета, темата е от 2006 година. Искрено се чудя как се вадят теми отпреди 13 години. Иначе нещо ми говори, че всички, които се оплакват от потъмнявания, корозии, ръжда и т.н., не свирят с Elixir. Да не звучи като реклама, но сменям струни по максимум 2-3 пъти в годината, най-често преди да влезем в студио, и много рядко хващам истинска осезаема разлика в звука между свалените и новопоставените.
 5. При мен беше голяма борба и накрая направих два присета - А за Страта и B за Лес Пола. За повече нямах нерви, а и не свиря с много ефекти, иначе предполагам, че в някакъв супер оптимален вариант бих направил 4 за Страт и 4 за Лес Пол, но като се знам пак ще ползвам по един от тях.
 6. Yo The Real

  Gm Jam

  Баси. Това е повече Гари Мур и от Гари Мур.
 7. Yo The Real

  Избор на процесор

  Най-доброто, което според мен можеш да направиш, е да инвестираш в по-добър усилвател. Опитът ми сочи, че при по-ниския клас усилвателят е най-важното звено във веригата. С това настрана, ако си решил, че процесорът е това, което искаш, от изброените от теб бих пробвал с Boss или Zoom, като по-скоро клоня към Boss, които обичайно, освен по-добър звук, имат и по-здрава конструкция. Иначе около тези пари можеш да намериш на старо и Line6 HD300 или 400.
 8. Axetec/IronGear адаптерите ми дойдоха неочаквано бързо от Великобритания. Имам големи очаквания - на Лес Пола сменям само адаптерите, на Страта - и електрониката. Ще снимам когато са инсталирани и ще пиша/запиша каква е разликата. Предвид достъпната им цена, предполагам, че доста хора биха имали интерес към тях. Лоша дума не съм чувал до този момент.
 9. Хрумна ми нещо, което обаче няма как да изпробвам на практика. Така че да видим дали тук някой може да ми помогне на теория. Имам глава H&K, вързана в 1х12 кабинет. Така свиря и по концерти - с микрофон пред кабинета. Да кажем обаче, че направя следното - взема си още един 1х12 кабинет (идентичен или не), но вместо да ги слагам един под друг/един до друг, с достатъчно дълъг кабел го слагам на 2-3 метра, на другия край на сцената. Слагаме микрофон и пред него. Ще има ли разлика в звука на групата или няма да има ефект?
 10. Само оставям това тук без коментар. Да се има предвид, че при някои педали разликата в цената е над десетократна.
 11. Здравейте! Имам малък проблем. Днес се обзаведох с една електроакустична китара - Fender FA-345. Прибрах се вкъщи и беж да я включа в Кетнера, да видя как ще звучи - но сигнал няма, поне с безжичната система Line 6 Relay G10. На кабел звук си има и системата си работи перфектно с електрическите ми китари. Из чуждите форуми пишат нещо за някакви адаптери/преходници, но честно казано не мога да ги разбера какво точно ми е нужно. Ще се радвам, ако някой има идеи.
 12. Целият канал на Polyphonic е задължителен за гледане. Страхотна работа от наистина добре образован човек.
 13. Ако не си сигурен в уменията си, рискуваш да си прецакаш инструмента за ефект, който най-вероятно дори няма да успееш да чуеш.
 14. Здравейте! Понеже ставам все по-безжичен, с безжични слушалки, смарт часовници и т.н., си мисля скорошните месеци най-накрая да си изпълня една отдавнашна закана да си купя и безжична система за китара. Гледам, че са на достъпни цени и има и в Динакорд. Това, което ме интересува обаче е как става връзването на досегашната ми верига от педали? Имам драйв, лууп, дилей, уами и уа-уа. Нищо кой-знае какво, но все пак искам да знам как точно ще стане връзката, ако си взема безжичната система. Поздрави!
 15. Yo The Real

  D2 - Сто Години (Cover)

  Не ми излиза нищо, а бих го чул.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.