Jump to content
Българският форум за музиканти

maxim09

Members
  • Мнения

    362
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от maxim09

  1. Попаднах на трансформаторен адаптер 6 V / 0,5А . При замерване без товар дава 10,5 V. Казаха ми, че при натоварване от ефекта от порядъка на 30 mA, напрежението би трябвало да падне на около 9 V. Доколкото разбрах след прочетеното във форума става въпрос за нестабилизирано захранване. Предполагам е по-здравословно да не го използвам! Може ли да се стабилизира по дадената схема в темата?
  2. Обърнах се към инж. Манов по повод на дефектирало практис комбо. И тъй като политиката на големите производители на такова оборудване е да закодират и не разкриват схемите на техниката, която продават, се обърнах към него за съвет как да процедирам при този казус. Инж. Манов напълно безвъзмездно и всеотдайно отдели от времето си, за да ми помогне от разстояние да диагностирам проблема, както и да организирам ремонта. Не се чудете дали да се обърнете към Парния Валяк. За малък или голям и скъп усилвател или оборудване, стига да сте достатъчно търпеливи, инж. Манов ще Ви включи в графика си и ще оправи нещата акуратно и точно. Благодаря Ви, инж. Манов!
  3. Здравейте, имам леко разлепване на свързването на грифа към корпуса, около розетката. Грифа е неподвижно и стабилно свързан към корпуса, също може и така да кара, подозирам, че при изработката не е достигнало на това място лепило. Но съм си махнал в момента струните и е подходящ момента да го залепя. Какво лепило да използвам Ц200, Ц300 или Момент waterproof D3 https://www.masterhaus.bg/bg/product/7569-vodoustojchivo-lepilo-za-dyrvo-d3-250-g-moment Последното го имам, купувал съм си го по друг повод. А също и за залепването на горното мостче към грифа, че ме дразни че е разлепено. Също така, две от царгите вътре в корпуса са се сцепили с течение на годините, китарата е от 1997г., явно са били от не добре изсъхнал дървен материал, но по корпуса външно нищо не се забелязва, т. е., това по никакъв начин, не е повлияло на геометрията му и цялостта му.
  4. Използвам темата за следния въпрос. Как се държи Squier Standart strat на чист тон? Разбрах вече, че тялото е от агатис, което е минус. Питам, ако някой може да сподели лични впечатления, а иначе е ясно, че ще се пробва и избира в магазин китарата.
  5. Тук на този линк песента почва на 39 минута
  6. Здравейте! Вдъхнових се от песента. Ако може някой да помага със солото. Идеята е бавното на хармониката да бъде изсвирено на китара, също ме интересува и солото на ел. китарата. Благодаря Ви, приятели!
  7. Поздравления за китарата Burns. Марката има не лека съдба през годините, но през 60-те е във възход. Ето още https://www.youtube.com/user/VintageGuitarClub/videos
  8. Има много стари инструменти, запазени до наши дни. Има много хора, които ги колекционират. Някои от тях правят ревюта на инструментите с демо записи и видео. Ако имате такива инструменти и впечатления от тях, както и знаете за сайтове, хора които колекционират такива инструменти, предлагам да систематизираме информацията в тази тема. Повече от качествените инструменти, поради възрастта на дървото предполагам, звучат много автентично и приятно. http://drowninginguitars.com/guitars/
  9. Здравейте! Използвам темата за следния казус: Лепене на магнит на стар адаптер. Всъщност трябва да залепя два материала, магнит и пластмаса. Въпроса е с какво лепило. Иначе мисля леко да ги прихвана двете повърхности със стяга за едно денонощие. Адаптера е стар, но ми харесва като саунд. Помагайте с идеи за лепилото! На ум ми идва да използвам само моментните лепила.
  10. Може би няма да минеш без професионална намеса, но ето ти една статия за твоята китара, с подробен снимков материал http://sovietguitars.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?186740 Желая успех и да не забравиш да пуснеш снимки и семпли да видим и чуем как е станало!
  11. Мисля, че тук има доста за четене по въпроса http://sovietguitars.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?63865.0
  12. Тези соц. китари имат различен от обичайния тон на стратокастера. Ако на автора на темата му харесва този топъл, дори ретро тон, може и да е доволен от резултата. Не вярвам обаче, да може коренно да го промени с подмяна на хардуера. Аз имам подобна кремона, на която смених един от адаптерите с такъв от Squier. Тона стана по-стегнат, по-добре звучи с драйв, и за ритъм и акомпанимент е супер, но инструмента не може никога да придобие тон за извисяване над останалите инструменти, за соло. Освен това е важно тези ретро инструменти да се включат в правилния усилвател, например при мен кремоната звучи по-добре в усилвател с 12 инчов говорител, отколкото в 8 инчов. Казвали са ми, че добре звучат също включени в лампов усилвател на чисто без драйв, или със съвсем малко драйв. Ето как звучи Орфей зебра, който по принцип е изработен и от по-добри материали, махагон. Нека и други съфорумци, с голям опит в реставрацията и ремонта се изкажат в полза на темата. Иначе чакаме с нетърпение да видим и да чуем резултата от подобренията.
  13. Какви са сингъл адаптерите ,с които възнамеряваш да подмениш старите? Нови прагчета купувал ли си и ако да, то какви? Ако искаш съвет, не прибързвай съвсем с изхвърляне на старите кремонски адаптери в кофата. В случай, че ти се занимава има колеги от форума, които биха могли да ти ги пренавият и подменят винтчетата, ако все още се занимават с такива неща разбира се. Има стари теми по въпроса. Четох някъде също, пак тук във форума, че на тия китари добре пасват алнико адаптери на seymour duncan.
  14. Здравейте! Обзеха ме носталгични чувства, да си посвиря със стария бг дистър, но времето безмилостно му е поизхабило потенциометрите. та въпроса ми е, ако някой се е занимавал с казуса, за подмяна на потенциометрите, да помага. В смисъл, доколкото знам, освен стойностите за съпротивленията имат значение и други параметри, като оси и т. н. От къде мога да намеря нови такива? Благодаря!
  15. Пробвах наскоро един усилвател 15 вата транзисторен с 12 инчов говорител. Използвам темата, като казус относно разликите в звука между 8, 10 и 12 инча говорители при малките 15 ватови въшки. Въпросът касае ползване само в домашни условия, т.е. при ниски нива на звука. Това което забелязах е, че 8 инча е по-бърз, докато при 12 инча доста усилия трябва да се направят и с двете с ръце при свирене, по -енергично свирене трябва, като се свири рок примерно. Освен това 12 инчовия говорител, ако е усилен повече и не е намален тон коректора на баса, просто баса ми отнася ушите, ако съм по-близо до комбото. Т. е. баса поне за мен ми идва малко в повече. Или с други думи, кое е оптималния размер за говорител, за свирене в домашна обстановка, 8, 10 или 12 инча? Вие как мислите?
  16. Една седмица след излагане на по-силна музика при мен започнаха да ми заглъхват ушите, като при качване и слизане с автомобил в проход, със смяна на надморска височина. Това проблем ли е, забелязвали ли сте при Вас това?
  17. Включвам се и аз в темата. А някой знае ли дали са близки до тези от сайта цените в завода и има ли достатъчно в наличност, за откриване на правилната бройка? Ако някой скоро е ходил, нека сподели мнение.
  18. Не e точно класика, но Fragile на Sting примерно, не е ли по-скоро за пластмасови?
  19. Здравейте! На акустична китара с метални струни има ли някакъв шанс да се учат класически произведения? Знам, че отговорът е по-скоро не, но поради липса на опит с класически инструмент, не съм наясно съвсем как стоят нещата.
  20. Мен що не ми е проблем, не знам, и при бендовете пак не се разстройва. Може да е и до бройка, но пък да не плашим чак толкова хората. Тремолото не се използва разбира се!
  21. maxim09

    Китаристки :)

    Keri Prather Добър кавър и хубав глас!
  22. Здравейте! Има ли някой който се е занимавал със запис на аудио файлове, рифове, музика и др. за микросток? Има множество сайтове за микросток. Какъв е минимума, откъм оборудване, ел. китара, усилвател, компютър, необходимия софтуер и т.н. Какво е изискването откъм качество на записвания аудиофайл?
  23. Здравейте! Интересувам се, има ли хора във форума, които са изработвали подобни стойки от дърво. Мен лично ми трябва стойка за 2 ел. китари и една акустична. Аз намерих в нета нещо, което струва ми се е доста лесно, откъм изпълнение и материали http://www.eledar.net/Music/GuitarStand/index.htm Какво ще кажете? Как Ви се стува?
  24. На 16 бях, като започнах с една кремона - акустична с метални струни. Иначе ме запали тамбурата на братовчед ми. И до сега си мисля, че ако не беше тя, сигурно никога нямаше да се захвана. Честита Коледа на всички!
  25. А имаш ли китарен усилвател? Ако да, то го грабвай и с него в магазина, и с някой който разбира. Да посвирите и да прецените, коя китара по-добре звучи с него. Но това е общо взето, ако му ползваш драйва. Иначе, може да поразгледаш и китари с единични адаптери, след като харесваш блус и рок, нека се изкажат и другите съфорумници. Пробвай повече неща, все пак ще свириш за определен период с китарката, та да те надъхва
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.