Jump to content
Българският форум за музиканти

gueorgues

Members
  • Мнения

    214
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от gueorgues

  1. Ще започна скромно с един Musicman http://worldguitars.co.uk/silhouette-vintage-sunburst/ След това любимите ми PRS: http://worldguitars.co.uk/custom-22-2059/ http://worldguitars.co.uk/singlecut-3359/ http://worldguitars.co.uk/series-iii-mccarty-semi-hollow-espresso/ Но минимум шестица от тотото ми трябва - иначе не става...
  2. Agathis (написано по този начин) е вид иглолистна дървесина, срещана в източна Азия, Нова Зенландия и Австралия (има повече от 15 разновидности). Поради тези географски обстоятелства - на български няма точно наименование. Не е особено качествен материал за музикални инструменти. Използва се предимно в евтини китари, както можеш да се досетиш, с китайски произход. Води се за заместител на махагона.
  3. няма да сбъркаш с ето този модел: https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=strats&sub=contemporary&pickup=the_sinner китарата, макар и евтина ще бъде подобрена в пъти.
  4. не е weight relieved, а е chambered. Weight relieved е с друга конструкция. Студиата за такива, BFG (каквато е снимката) и Стандард 2008. Също така и някои къстъм шоп ЛП. ПП: мисля, че тези въпроси са обсъждани по други теми, тази не беше за дървесина и конструкция.
  5. gueorgues

    Gibson Les Paul Pickups

    Bare knuckles Mules - най-добрите адаптери за LP китара. https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=humbuckers&sub=vintage&pickup=the_mule Няма да сбъркаш и с други модели ако искаш нещо по-модерно или по-яко. Но специално тези са супер, поне според мен. Има доста ревюта в мрежата. Ето едно много интересно: Gibson 57 и BKP Mule
  6. gueorgues

    Bare Knuckle Pickups

    Във връзка с връщането - ако адаптер се върне без да е монтиран, няма да има никакви такси, но след като е монтиран веднъж мисля, че е нормално да вземат някакви пари, защото наистина след това адаптерът не може да бъде продаден като нов. Просто си личи. Как ще се почуствате ако си поръчате и платите за нов сет и дойдат адаптери, които очевидно са били монтирани, понеже кабелите са запоявани - мисля, че никой няма да е щастлив. Иначе, че нищо им няма на адаптерите - това е повече от ясно - не само от едно запояване ами ако ще пет години да са свирили на тях - пак нищо им няма.
  7. gueorgues

    Bare Knuckle Pickups

    Ето и един нов модел - пуснат само преди седмица: https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=humbuckers&sub=contemporary&pickup=black_hawk Много интересно звучене и конструкция. Определено при първа възможност ще взема един сет за проба.
  8. gueorgues

    Bare Knuckle Pickups

    Реших да отворя една тема за любимите адаптери - мисля, че мястото й е тук - все пак далеч не са евтини. Качеството според мен е на изключително ниво. Опциите за всеки един от многобройните модели са доста, както по отношение на техническата част така и по отношение на външния вид. Това е адресът, предполагам, че повечето от вас го знаят: https://bareknucklepickups.co.uk/main/ Там има и форум за феновете. Нека всеки, който има досег с тях да сподели своите впечатления. Към този момент мога да дам преки впечатления само по отношение на Mississippi Queen (Humbucker sized P90). От вече две години имам този сет, монтирал съм го в Gibson SG Standard (както може да се види от подписа ми). Адаптерите са изключително динамични и интересни като звучене. С определени настройки на еквилайзера могат да докарат звук като на хъмбъкъри, а с други такива - звук близък до телекастърски (въпреки махагона на СГ-то). Ето няколко снимки. Финишът, в който ги поръчах е burnt chrome. Обещавам да напиша нещо по-подробно за звука в близко време.
  9. Visual Sound http://www.visualsound.net/ , въпреки че са по-масови и са на ръба между бутиковите и фабричните - за мен качеството им е много добро и изработката идеална. Иначе съм фен на Zvex, Mad professor и N-audio (разбира се), които вече бяха споменати по-горе. Да не забравяме и Робърт Кийли http://www.robertkeeley.com/ повече известен с модовете си, но ефектите, които произвежда хич не са за пренебрегване.
  10. Мерси, това е добра идея. Пиезо елемент под бриджа и сигурно ще трябва да пусна кабел предполагам, т.е. да направя само една дупка за жак, или има други начини? (т.е. става пасивна електроника с външен предусилвател?)
  11. Някой знае ли къде в София има със сигурност комплект активна електроника за монтаж в класическа китара? Благодаря предварително
  12. А, добър ден! Споделете нещо, моля.
  13. Виж HAMER в райзинг форса - там имат 1-2 модела, включително един без пикгард. П.С.: корината е махагонов тип дърво - даже са му викали супер махагон преди години. По-леко от махагона и повече акцент върху средите. Хич не е за пренебрегване.
  14. Не съм виждал никога сетове с дублирани басови, за съжаление. Но найлона също се износва, просто не му личи - все пак е монолитна констуркция. С времето започва да звучи по-глухо и се разтяга малко или много. Едни стари струни доста трудно се настройват именно поради тази причина, че вече структурата им е променена от обтягането. Така че, новият комплект си е нов комплект. За басовите си прав - на 5-тата минута вече има белези по намотките - сребърното покритие (в най-честия сучай е такова) се износва бързо на прагчетата и в последствие оксидира. Препаратите за почистване на струни помагат поне за оксидацията. Иначе четвърта при класическите е като първа при електрическите и трета при уестърн китарите - слабото място. едно време, като нямаше пари лепяхме четвърта с каноколит, като се скъса намотката, че да изкара още някоя седмица. По отношение на темата за свиренето - не мисля, че е задължително да се почне с нея и че предразполага към величие. Джими Хендрикс не е виждал класическа китара, същото важи и за Ерик Клептън, Джими Пейдж и прочее величия. Или го имаш или го нямаш - не е решаващо на какво си започнал. Иван Лечев и почнал на цигулка. Аз лично съм започнал на класическа също - има предимства има и недостатъци. Маниерите при свирене и техниката на звукоизвличане (от личен опит говоря) определено ми създавах трудности като хванах електрическата за първи път. Защото на класическата трябва да натиснеш точно, чисто - при електрическата има по-голям толеранс и екшъна е доста по-нисък, което го прави по-лесно от една страна, но и доста по-различно, което си е проблем. Иначе китаристите се виждат кой от какво е тръгнал. Като им видиш постановката и става ясно дали е свирил на класическа или не. Общо взето подкрепям горните мнения - всеки опит е от полза и помага, но не мисля, че дава предимство.
  15. Няма да сбъркаш с Шектър - много добри китари. Могат да се пробват в Телесаунд (telesound) - мисля че са само в София обаче - провери им на интернет страницата. Ibanez можеш да проваш при Икономов - посоченият от теб модел е с по-къса мензура и определено по-близка до тази, която не харесваш, така че най-добре е да ги пробваш.
  16. gueorgues

    Gibson Owners' Club Bg

    Доста съм чел по разни форуми и никой не е дал един наистина солиден аргумент в полза на плътното дърво. Повечето производители на лес пол - тип китари ги правят с камери или олекотени, вкл. бутикови китари като Ник Хубер, Том Андерсън и прочее. Истината е, че махагонът също намалява застрашително в световен мащаб и хубавият махагон (който е лек и порест) съответно става все по-кът. Така че камерите компенсират и дават същия хубав звук.
  17. gueorgues

    Gibson Owners' Club Bg

    Много бюджетен експлорър http://www.thomann.d...dy_maker_se.htm в същия магазин, както и в другия немски голям магазин можеш да намериш и по 1000 евро (и по-евтини) експлоръри, Ви-та и прочее модели. Гибсън до 1000 Евро си е евтин Гибсън, каквото и да си говорим. Посочената рентгенова снимка е на BFG Les Paul, като студио моделите и Стандарт 2008 имат същите камери. Така наречената олекотена конструкция (swiss cheese), за която Hillbilly спомена е с "дупки" а неолекотени вече се срещат само в къстъм шоп reissue изпълненията, където ползват хубав качествен махагон, който е лек също така, та китарата да не тежи около 8 килограма. По правило LP faded studio моделите са изцяло махагонови, а стандартните студиа са с кленов топ, но през последните 3 месеца пуснаха доста нови модели, с различни дървесини, като печен клен за позиционната дъска и разни други по-евтини вариации. Освен че в момента предлагат доста бюджетни модели, което преди липсваше като цяло и е добре сега, мисля че последното се дължи и на факта, че федералните им конфискуваха повечето запаси от палисандър, но за това можете да прочетете в мрежата.
  18. аз горещо препоръчвам това животно - страхотно е просто Има много добри фъзчета на пазара, но това е просто всичко, което може да му се прииска на човек.
  19. Не съдете човека, толкова пари има толкова ще похарчи. Като няма - няма. Аз преди 15 години си включвах китарата в един магнетофон (филипс), който за щастие е лампов (той още работи), но тогава много съм знаел какво правя. Щях и в микровълновата да се включа, ако имах такава и ако знаех, че ще издава някакъв звук. Младежа ще се включи в усилвателя, ще посвири малко, ще види, че не е същото и ще започне да събира парички за китарен амп. Хайде със здраве и без нерви - празници идват. П.П.: не че не съм съгласен с мнението на Буров - аз съм на същото мнение.
  20. отиди при Данаил Данаилов да ти направи една китара. Китарите му звучат чудесно и са много удобни инструменти. Миналият месец завърши една палисандрова и каза че ще я продава за около 1200 лева - от масивен палисандър, а не от ламинат! Аз имам класическа китара правена от него в далечната 1996 г. и от тогава свиря на нея. Тя е махагонова и съответно значително по-евтина. Това е най-добрата цена за ръчно изработен инструмент с изключително добър тон.
  21. gueorgues

    Gibson Les Paul

    Той Ед Роман твърди, че и PRS не били чак толкова хубави и че петата на грифа, където влиза в тялото била много голяма и прочее глупости. Ед Роман твърди много неща по много неприятен начин и да - всичко е единствено с цел да си пробута стоката. Скоро гледах едно интервю с техника на Слаш - и шестте китари на стойката бяха Гибсъни. Две по две (една основна и една за бекъп). Като четири от тях бяха сигничър модели (два къстъм шопа и два Гибсън USA), а другите две бяха абсолютно стокови Gibson Les Paul Axcess (с Floyd Rose), на които дори и адаптерите не бяха сменени (т.е. бяха си гибснъските R496 + Т498 за модела). Въпреки че не притежавам в момента Лес Пол, мисля че това е една от най-великите китари и че има страхоте звук, подходящ почти за всички стилове.
  22. едно ново предложение - купи си един хубав куфар за 200-300 лева, от така наречените "flight case" - самото му име е красноречиво. Скъпи куфари, но гарантират запазването на инструмента вътре, като издържат на доста килограми налягане, подхвърляне от високо и температурни разлики (каквито има в товарните отсеци на самолетите). Това си е инвестиция, която си заслужава, като направиш една сметка. Ще можеш винаги да чекваш китарата с багажа, без да имаш и най-малкото притеснение за счупване и прочее. Ето по-евтините примери: http://www.thomann.de/gb/harley_bentonflight_case_alu_guitar.htm http://www.thomann.de/gb/casket_10804_b_lpstyle_flight_case.htm или ако имаш повече пари: http://www.musicstore.de/en_EN/BGL/Guitars/Cases-bags/Hiscox-STD-EF-Electric-Guitar-Case-/art-GIT0012035-000
  23. Еконт, може би е добър вариант - ще ти излезе около 100 лева. UPS също би трябвало да е в такъв порядък. Но не виждам как WIZZ air биха ме накарали да си оставя китарата, която струва поне колкото 20-30 места в мизерния им самолет (а може и повече ако са платени по-рано). Както и да е
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.