Jump to content
Българският форум за музиканти

gueorgues

Members
 • Content Count

  214
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About gueorgues

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • ICQ
  128666576

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

510 profile views
 1. Много добър сайт
 2. Ще започна скромно с един Musicman http://worldguitars.co.uk/silhouette-vintage-sunburst/ След това любимите ми PRS: http://worldguitars.co.uk/custom-22-2059/ http://worldguitars.co.uk/singlecut-3359/ http://worldguitars.co.uk/series-iii-mccarty-semi-hollow-espresso/ Но минимум шестица от тотото ми трябва - иначе не става...
 3. Agathis (написано по този начин) е вид иглолистна дървесина, срещана в източна Азия, Нова Зенландия и Австралия (има повече от 15 разновидности). Поради тези географски обстоятелства - на български няма точно наименование. Не е особено качествен материал за музикални инструменти. Използва се предимно в евтини китари, както можеш да се досетиш, с китайски произход. Води се за заместител на махагона.
 4. няма да сбъркаш с ето този модел: https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=strats&sub=contemporary&pickup=the_sinner китарата, макар и евтина ще бъде подобрена в пъти.
 5. не е weight relieved, а е chambered. Weight relieved е с друга конструкция. Студиата за такива, BFG (каквато е снимката) и Стандард 2008. Също така и някои къстъм шоп ЛП. ПП: мисля, че тези въпроси са обсъждани по други теми, тази не беше за дървесина и конструкция.
 6. gueorgues

  Gibson Les Paul Pickups

  Bare knuckles Mules - най-добрите адаптери за LP китара. https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=humbuckers&sub=vintage&pickup=the_mule Няма да сбъркаш и с други модели ако искаш нещо по-модерно или по-яко. Но специално тези са супер, поне според мен. Има доста ревюта в мрежата. Ето едно много интересно: Gibson 57 и BKP Mule
 7. gueorgues

  Bare Knuckle Pickups

  Във връзка с връщането - ако адаптер се върне без да е монтиран, няма да има никакви такси, но след като е монтиран веднъж мисля, че е нормално да вземат някакви пари, защото наистина след това адаптерът не може да бъде продаден като нов. Просто си личи. Как ще се почуствате ако си поръчате и платите за нов сет и дойдат адаптери, които очевидно са били монтирани, понеже кабелите са запоявани - мисля, че никой няма да е щастлив. Иначе, че нищо им няма на адаптерите - това е повече от ясно - не само от едно запояване ами ако ще пет години да са свирили на тях - пак нищо им няма.
 8. gueorgues

  Bare Knuckle Pickups

  Ето и един нов модел - пуснат само преди седмица: https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=humbuckers&sub=contemporary&pickup=black_hawk Много интересно звучене и конструкция. Определено при първа възможност ще взема един сет за проба.
 9. gueorgues

  Bare Knuckle Pickups

  Реших да отворя една тема за любимите адаптери - мисля, че мястото й е тук - все пак далеч не са евтини. Качеството според мен е на изключително ниво. Опциите за всеки един от многобройните модели са доста, както по отношение на техническата част така и по отношение на външния вид. Това е адресът, предполагам, че повечето от вас го знаят: https://bareknucklepickups.co.uk/main/ Там има и форум за феновете. Нека всеки, който има досег с тях да сподели своите впечатления. Към този момент мога да дам преки впечатления само по отношение на Mississippi Queen (Humbucker sized P90). От вече две години имам този сет, монтирал съм го в Gibson SG Standard (както може да се види от подписа ми). Адаптерите са изключително динамични и интересни като звучене. С определени настройки на еквилайзера могат да докарат звук като на хъмбъкъри, а с други такива - звук близък до телекастърски (въпреки махагона на СГ-то). Ето няколко снимки. Финишът, в който ги поръчах е burnt chrome. Обещавам да напиша нещо по-подробно за звука в близко време.
 10. Visual Sound http://www.visualsound.net/ , въпреки че са по-масови и са на ръба между бутиковите и фабричните - за мен качеството им е много добро и изработката идеална. Иначе съм фен на Zvex, Mad professor и N-audio (разбира се), които вече бяха споменати по-горе. Да не забравяме и Робърт Кийли http://www.robertkeeley.com/ повече известен с модовете си, но ефектите, които произвежда хич не са за пренебрегване.
 11. Мерси, това е добра идея. Пиезо елемент под бриджа и сигурно ще трябва да пусна кабел предполагам, т.е. да направя само една дупка за жак, или има други начини? (т.е. става пасивна електроника с външен предусилвател?)
 12. Някой знае ли къде в София има със сигурност комплект активна електроника за монтаж в класическа китара? Благодаря предварително
 13. А, добър ден! Споделете нещо, моля.
 14. Виж HAMER в райзинг форса - там имат 1-2 модела, включително един без пикгард. П.С.: корината е махагонов тип дърво - даже са му викали супер махагон преди години. По-леко от махагона и повече акцент върху средите. Хич не е за пренебрегване.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.