Jump to content
Българският форум за музиканти

Mike

Members
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    vocals, keyboards

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    282300841

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Mike's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Жестоко е!!! Направо ми се прииска да направя вокали.
  2. Един оперен певец-Огнян Николов ме разпя веднъж и ми каза, че съм класически тенор. Имам силата и тоновия обем на тенор. Има различни класификации и затова не обръщай много внимание на думата "класически".
  3. Аз правя следното: измислям мелодията и непрестанно си я тананикам доста време, за да не я забравя и през това време си записвам тоналностите на листче, тетрадка или каквото имам подръка с букви "A, c, D...". Малките букви ползвам за минор (d), а големите за мажор (A), вместо да пиша целите съкра6тения (D moll, A dur).
  4. Мноо баритони се извъдихте. Аз съм класически тенор.
  5. "The Cage" е най-силнто ви парче, после е "Reason", а другите авторски са малко назад, но всички са хубави. Звучите доста стабилно. Кавърите също са хубави. Продължавайте в същия дух.
  6. Преди Нова година ми се наложи да пея болен на един концерт. Направих с групата две репетиции преди концерта. Аз имам проблеми с носа. Като се запуши и ми прецаква звученето на гласа. Гърлото не ме е боляло от години. На репетициите трябваше да свикна с това "ново" звучене и да изкарам максимална полза от него, за да се представя добре на концерта. Аз ползвам като лекарствата "Бисептол", "Олипс" и "Олинт". Последното ми отпушва носа, но оставя малко гаден вкус на мекото небце. Забелязах, че последните няколко пъти докато бях болен гласа ми не падаше, а само последните ми няколко тона от гласа (РЕ-МИ на втора) звучеха малко лигаво. Фалцета беше доста добре. На някои моменти фалшивеех и ми беше трудно да се слушам, но всичко мина добре и на всички им хареса концерта. Не се напъвах, за да изкарам високите тонове и всичко беше О.К. Не трябва попринцип да се напъвате като пеете и докато сте болни трябва да обръщатате внимание на звученето.
  7. Mike

    Miljenko Matijevic

    Аватара ми е снимка на батко Майк (Miljenko Matijevic). Догодина Steelheart ще издават нов албум. Бяха във Флорида свиреха 3 парчета от него и парчета от стария Steelheart и парчета от Rock Star саундтрака. Сега около Коледа ще издадат към 3 парчета, а догодина целия албум. Песните от Rock Star саундтрака се пеят и от Jeff Scott Soto-бифш вокал на Yngwie, Axel Rudi Pell, Talisman и кои ли още не. Имам почти всички песни от саундтрака. Песните Reckless и Battle stations са редки. Официалния сайт на Steelheart е Steelheart.com, но проверете и myspace.com/steelheart. Жица FOREVER. :green: Понеже сега уча яко и не чета много във форума не се мяркам много, ама въпреки това питайте и пишете.
  8. Е нещо не стана този път, ама пак ще пробвам :green: . Гласът ми не ме слуша от доста време и трябва да стегам колана.
  9. С микрофон за говорене толкова. Да не говоря за пращенето и така натам. Не знам и какви програмки се ползват за изравняване на вокалите.
  10. Качи песничка да те чуя. Не трябва да се прекалява с екстремните вокали. Трябва да знаеш кога да спреш. Зависи и от тембъра ти.
  11. И аз се отчетох. Влизайте в G-mail-а label Mike и теглете.
  12. Групата е едно цяло. Всички трябва да са координирани и да знаят какво правят. Не може ти да си пееш каквото си искаш и другитре да се съобразяват с теб. Съобразяване трябва да има когато някой сбърка и тогава другите трябва да го прикрият и да не личи тоя гаф. Една песен обикновено не се свири като се използва само една тоналност, защото ще е монотона, скучна. Това исках да кажа и затова написах, че певеца трябва да знае хармонията на песента. Той трябва да има добре развит хармоничен и мелодичен слух, да чува какво става около него и да направи всичко възможно, за да вучи добре. Не се гордея, че съм прочел скромната книжка, за която писах, но там нещата са обяснени разбираемо и затова ти я препоръчах. За да се постигне желания резултат трябва да се свърши предварителната работа. Като знаеш и можеш това, което ти трябва няма да имаш проблеми.
  13. Няма горни, долни и така натам До-та РЕ-та и пр. Има съответния тон на съответната октава (например ДО на 3-та октава :green: ). Няма значение кой тон ще ти даде някой. Просто пресмяташ интервала до тона който трябва да изпееш, тона който искат от теб да изпееш и го пееш. Нема амалогия. Като имаш доста добър слух и достатъчен диапазон немаш ядове. Трябва да знаеш текста на песента за да не мрънкяш и да не бъркаш. Трябва освен да пееш, да знаеш и някоя от партиите на тези които свирят (препоръчително всички тоналности на песента и последоветелността, в която се използват, хармонията), за да не захождаш в чужда тоналност и да не фалшивееш. За импровизацията няма да имаш проблеми като знаеш какво се свири. Праскат тоналността момчетата, избираш си тон и почваш да импровизираш. Все едно сириш, обаче пееш. Не можеш да импровизираш без да знаеш другите с какви тоналности те подкрапят като фон. Ако куцаш с теорията си намери "Елементарна теория на музиката" и ме извини ако с това изречение съм те обидил, защото не съм го искал. Продължавай да питаш и ще се изяснят нещата. И "Жица FOREVER" :green:
  14. "Повторението е майка на знанието" :green: Като ти харесва едно парче и го свириш и пееш постоянно го помниш. За да можеш да пееш и да свириш вярно и ритмично ти трябва много добре развит слух. С много повторения се помнят и много текстове. Най-добре е парчето да ти харесва и за нула време ще го запомниш. А и след много тренировки може и да се пее парчето без съпровод, но не всеки може да го направи. Не всеки е дарен с абсолютен слух, но той може да се изработи. "ЖИЦА FOREVER"
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.