Jump to content
Българският форум за музиканти

LooneyToon

Members
  • Мнения

    71
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от LooneyToon

  1. Много я харесвам тази песен, та реших да се пробвам. По-ниско я пея от оригинала, няма никакъв шанс да хвана онези тонове..
  2. Здравейте, винаги съм харесвал тази песен и това ми е недодялания кавър с акустичната китара. Съжалявам за качеството на записа, но е от микрофона на компютъра, и нямам друго. Само ви съветвам да намалите една идея силата на звука, понеже не е добре балансиран. SoundCloud
  3. Напоследък все повече и повече пея, отколкото свиря и ми е интересно как се справям. Готов съм да поема всякакви критики, въпреки че ми се иска да съм добре. Ще съм ви благодарен ако чуете записите и си кажете мнението за тях. Самите записи не са с особено добро качество, но нямам абсолютно никаква техника, подходяща за целта, така че използвам вградения микрофон на лаптопа.
  4. Здравейте, в петък ще имаме акустичен концерт с групата и първоначалните планове бяха да се озвучаваме с микрофони. Днес бяхме в клуба да видим как стоят нещата и за жалост, положението е много зле. Поради липса на подходящи микрофони, се получава голяма микрофония и не може да се направи добро озвучение. Тъй като акустичната ми китара няма каквато и да било електроника, а по принцип има възможност да я прекараме през пулт, както днес пробвахме с втората китара, си търся да наема акустична китара с електроника за концерта. Гледах и варианти за някакви адаптери - това, по точно, но не знам доколко ще е надеждно. Ако има някой така добър човек да ми услужи за 1-2 дни с кухарка с вградена електроника, съм готов да заплатя някаква сума за удоволствието. В случай, че някой изявява желание, няма проблем да си оставя моята китара като гаранция, за да няма напрежение, хаха. Като цяло ще съм доволен от някое фендерче, нямам особени претенции, важното е да издържи 2 часа (горе-долу) свирене. И да не се разстройва след 1-2 песни. Вярвам, че ще извадя късмет с вас, дано да съм прав. :д За малко да забравя - може да пишете в темата, естествено, ЛС или на: тел. 0877992620
  5. Абе не ставам май за певец, но направих един кавър на тази песен. Принципно не обичам излишните редакции и изкуствени подобрения на гласа, да не говорим, че и никога не съм могъл да ги правя, така че записът е директно от микрофона на апарата, без абсолютно никакви корекции. Дано да не се излагам прекалено много.. хах:
  6. Честита китара! Това пакетче е за да абсорбира влагата, все пак е дървен материал. Но вече няма да ти трябва, използват се за преноса само. Махай го смело и успех!
  7. Моето непрофесионално мнение е, че първата ти китара трябва да е нещо, което много ти харесва, било то на външен вид, звук, усещане в ръката или може би марка. Няма значение общо взето кое ще е, въпросът е ти да изпитваш желание да свириш на нея. Иначе има шанс да ти писне много бързо. Естествено нищо не пречи да ти писне да свириш и на Gibson, но вероятността е по-малка. Така че, обиколи магазините във Враца, със сигурност има поне 1-2, и разгледай всички китари, без да се интересуваш от марки. Ако нещо те грабне, запомни модела и пусни едно бързо търсене в Гугъл, за да видиш дали въпросната китара създава много проблеми, понеже в този ценови клас има такава опасност. Ако пише че се държи добре, я взимай. Ако пък по местните магазини няма нищо, което да ти харесва, поръчай си китарата от интернет, която ти харесва най-много на външен вид и пише най-много хубави неща за нея. Общо взето, колегите от форума добре са те ориентирали, няма да сбъркаш ако ги послушаш. И пак казвам, важното е на теб да ти харесва, а не че MrGuitarManSlashPage е казал че интонацията е правилна. Защото ти и без това в началото няма да можеш да различиш особено много различните модели. Успех!
  8. Вече му търся телефона на Фрушанте да му кажа как е правилният вариянт.
  9. Да, има възможност да е грешен акордът, понеже песента я бях научил много отдавна от едни грешни табулатури, и впоследствие я доизкусурявах по слух. Мерси за поправката!
  10. Поздрав за всички фенове на Ред Хот, дано да не съм оплескал много песента.. http://www.youtube.com/watch?v=EFlFK0t3PSU
  11. Точно с Air France се прибрах от Канада преди 3 години, откъдето си взех моят страт. Нямаше никакви проблеми, като влязох в самолета стюардесите ми казаха да я сложа в багажните над седалките, а ако не стане там да им я дам, и те щели да я сложат в пилотската кабина. Китарата се побра без проблеми над седалките и така си изкарах цялото пътуване. Като се вземе в предвид, че в Париж се прекачих на по-малък Airbus за към София, пак нямаше никакви проблеми и по същия начин протече всичко. Бяха много любезни, нищо не ми казаха. Сега не знам, но се съмнявам че ще ти направят проблем.
  12. Ревах като гледах как пиленцата се разхождат и правят разни работи върху Лес Пол-а..
  13. Не претендирам че е добро, но ми се искаше да ви чуя мнението. Не съм го свирил 1:1 със оригинала (очевидно ) и излезе малко фалшиво на места..
  14. След близо година кумене, най-после си взех ново кубе. И бих казал че е доста голяма стъпка нагоре от предишното ми - Fender FM 15G, което се вижда на заден план:
  15. Guns N' Roses - Nightrain Guns N' Roses - Sweet Child O Mine Deep Purple - Smoke on the water Metallica - Master of Puppets Black Sabbath - Paranoid Ozzy - Crazy Train
  16. LooneyToon

    Fender Mustang I Amp

    А може ли и аз да попитам в тази тема? Следващия месец сигурно ще си взимам нов усилвател и си бпх стеснил избора между Marshall MG30FX и VOX VT30, но вчера видях тези нови Мустанги. Сега вече и Mustang II влезе в борбата. Ясно ми е че трябва да ги пробвам, което и ще направя, но вие кой от трите бихте ми препоръчали? Ще свиря главно хард рок и блус. Не съм заинтересован от повечето ефекти, освен от ривърб-а и дилей-а. Не ми трябва за свирене наживо. ПС. Надявам се тези комбота да са достатъчно добра стъпка нагоре от Frontman 15G.
  17. За да видите снимките в оригинален размер, просто изтрийте .th от края на линковете.
  18. Любимото ми соло на всички времена, заедно с това на Stairway to heaven. На някои места избързах, на други леко изостанах. Но ще го снимам пак. Сигурен съм, че ще го изсвиря и по-добре. Моля кажете как е..
  19. Ще ти го пратя, даже може и ракийка и салатка да си нарежете, ама внимавай че се напива лесно..
  20. В Ми е със сигурност. И когато записвах, и сега. Толкова ли е зле звука?
  21. Аз си пускам един бекинг трак и свиря с него. Ще пробвам и с оригиналната песен. Не помня откъде го научих. Мисля че просто гледах различни клипчета и го хванах. Но използвах за една част и таблатура, да.
  22. Знам за звука.. Така и не мога да нацеля как точно да позиционирам микрофона, та накрая го праснах по средата на бюрото, пък каквото хване - това. Ако го сложа пред усивателя звукът става един такъв.. странен. Предпочитам така да го записвам. Следващият път ще усиля малко повече усилвателя, че да се чува повече китарата. За настройката какво имаш впредвид? В момента китарата ми е настроена в Е, песента в Еb ли е? Ритмиката ми е ясна, ще я оправя. Нямам нищо против още мнения..
  23. Викам си айде да запиша и аз солото на Nothing Else Matters.. Начинаещ съм, свиря от около 8 месеца. На мен ми се струва горе-долу добре, но има още доста какво да се желае. Качеството на звука е доста лошо, но това е защото използвам един микрофон Филипс за 15 лв от Зора.. Сигурен съм че не е най-добрият избор. На живо звука е доста по-добър. Моля критикувайте, за да знам какво да подобрявам. Ето го и клипчето -
  24. Според мен Корта е първата, а Гибсъна втората.
  25. Слаш свири с Лес Пол, да, но има най-различни модели на Лес Пол и Слаш притежава адски много, така че е трудно да се определи за коя точно питаш.. До 500 лв, можеш да си вземеш Les Paul 100 на Epiphone, която не блести с особено качествена изработка (пробвал съм я), но на външен вид го докарва горе-долу на Лес Пол. Има също и Richwood-и за по 550 лв, за които не мога да кажа нищо и Vintage ако си намериш (но те мисля че бяха към 600). Общо взето това са решенията, за които се сещам, за повече пари можеш да си вземеш Epiphone Les Paul Standard, който е значителна стъпка нагоре от LP 100 и като звук, и като изработка.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.