Jump to content
Българският форум за музиканти

Benny Exclusive

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    оперно пеене

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    292547530

Benny Exclusive's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. А до тогава ще имаме ли да слушаме вече презентиран yesterday?
  2. Какви лекарства? И тези лекарства влияят ли ти на гласа или само на психиката?
  3. Да гра... Айде, айде, издаде се
  4. Benny Exclusive

    Какъв съм?

    Пич... изобщо не е смешно... :think: :wow: Първо гласът ти не е мутирал все още, после тук пееш 3-4 тона, как може човек да разбере какъв ти е гласът. После пееш изключително фалшиво, аз не чух един точен тон, камо ли за тон който освен точен да е и верен (под точен тон имам предвид да изпееш определена нота, не малко по-ниско или високо, а под верен - да изпееш тона който трябва). Поста не цели да те обиди или нещо такова, просто съм откровен с тебе. Някак си очаквах човек който иска оценка на гласа поне да може да взима тонове вярно... много работа те чака ако искаш да направиш нещо с тоя глас Е, стига де... То от това, което се чува, човек нищо не може да каже относно твоя глас. Нищо почти не се чува от него. Сложи някакъв друг запис, в който пееш само ти, без китара или друг инструмент. Има тема за песента yestarday. Изпей я и тогава можем да си дадем "тежката дума"
  5. Benny Exclusive

    Какъв съм?

    Тая тема ми заприлича малко на женкия пазар... Никой от хората във форума не може да ти каже какъв глас си, независимо кои тонове покриваш. То и аз като мецосопран мога да изпищя фа на трета октава, но това не значи, че съм сопран. Зависи от тембър, преходи и тн. Нали каза, че те е слушал професионалист. Той не ти ли каза какъв глас си или поне какъв предполага, че би могъл да си?
  6. Така си е. Психиката е голямо нещо. По дискавъри бяха давали едно момче с тумор в главата и той си е представял как го унищожава и наистина туморът изчезнал. Това си е чудо, което показва какво може да направи психиката. И аз като слушам някой, който не може да пее, но се опитва, ми става гадно на гърлото, стяга ми се и после не пея много добре.
  7. Всичко е възможно. Стига да го искаш достатъчно силно. Например великата Гена Димитрова, лека и пръст, в началото също не е пеела идеално...ей така, да и идва природно. Но човек с повече усилия постига желаните резултати. Аз бих те посъветвала щом усещаш, че нещо не излиза, по-добре иди при вокален педагог. Можеш да си повредиш гласа ако пееш грешно дълго време и после да не можеш да се отървеш от стари лоши навици.
  8. My Webpage Винаги съм се прекланяла пред този глас, защото наистина е уникален. Великолепни височини, изключителна точност... абе, направо Вие какво ще кажете
  9. Напротив - трябва да може да покаже поне 90%. Ти питаш ли ме мене например. Тази година ще кандидатсвам в Академията и изпитите започват от 9. Аз вероятно ще съм към 12, защото първо почват с мъже - баси, баритони и тенори и после са мецосопраните. Човек трябва да се научи да пее и сутрин и даже ако го накарат надолу с главата да пее да го направи, защото ако не може винаги ще се намери някой друг да го направи и ще вземат него...
  10. Така, като си го представям, не е много лесно, защото коремните мускули се натоварват доста. Ти до колко издържаш? И май главната файда е, че раздвижваш мускулите около диафрагмата... или греша...?
  11. Ето ти една отвара, която не съм пробвала още, просто защото не ми е било изморено гърлото и не ми се е наложило да си я правя. Демек това е за изморено гърло. Знам я от преподавателката ми, а тя много си пази гласа. 1 чаша вода 1/2 чаша анасон вариш ги 15 мин. (не на много силен огън) после прецеждаш добавяш 2 супени лъжици коняк 1 супена лъжица мед сипваш си го в една бутилчица и си го пиеш за целия ден на малки глътки през 5-10 мин. Ей, и не прекалявай с коняка
  12. На мен гласът ми не беше изморен. Просто нямах физическата сила да пея. При оперното пеене се иска здрава опора на диафраграма и изобщо общ тонус на цялото тяло. Едва ли не трябва да се чувстваш като лъвица и да си супер нахъсана, за да си свършиш работата, а не да мялчиш като някое гладно коте от улицата
  13. Щото аз пих 2-3 пъти, но не усетих абсолютно никакъв резултат. Последната седмица нямах много сила и съответно пеех без енергия. Реших да пробвам, пих го топло и го разбърках, за да се разгазира и да не ми дразни гърлото. Нищо... Или тия са големи измамници, или на мен просто не ми действа. Рядко изпадам в състояние да нямам сила, но тези жеги тука от преди няколко дена ме изпиха направо
  14. Интересно Може би всичко е свързано с опората и от там с въздуха. След секс и следователно след орагазъм мускулите около половите органи се отпускат (или поне така аз мисля), и от там те вече не могат да поддържат същото налягане на въздуха, както преди секс. Въпреки всичко аз не смятам, че сексът ЧАК ПЪК ТОЛКОВА влияе на пеенето. Всяко правило си има изключения - може пък при някой да е точно обратното - да помага!
  15. Май всички, който са писали в тази тема до тук пеят поп... Моето е класическо пеене и е малко по-различно. Аз се старая да усещам всички тонове, всички гласни, съгласни и изобщо всичко на едно място, в една точка. Всеки следващ тон, всяка следваща сричка трябва да се мисли все едно я изпяваш върху предишната. Така не се губи позицията на тона, запазва се една постановка, не се чуват чупките между регистрите. Ако си представяш всеки път, че "кацаш" върху тона, а не да го буташ отдолу, всички тонове, срички и букви са си на едно място и са еднакво озвучени. Така се избягва глухотата на някои съгласни. Също така трябва да се стараеш да артикулираш с устните, все едно пееш на хора, който трудно разбират и трябва много ясно и отчетливо да им се произнася всичко. Така не би трябвало да има проблем със съгласните.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.