Jump to content
Българският форум за музиканти

sid

Members
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно sid

  • Рожден ден 09/14/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    китра

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    317775124

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    китара....китара и китара

sid's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Реших да пиша по темата заради някой нередности по изказванията Ви които забелязах. „Недостатъците обаче са доволно много - имаш една мъртва зона на хода на тремолото когато зацепват вторите пружини.” – „Мъртва заона” на тремолото не може да има тъй като независимо от вида му, то работи на принципа на везната, баланс между напрежението на струните от една страна и пружините от друга. Така нареченият „stop bar „ е плътно прилепен към състейн блока когато правиш дайв, когато обаче дръпнеш назад stop bar –а се отдалечава и неговата роля тук е при отпускане на ръчката да спре тремолото в изходна позиця, по друг начин казано, да запази тунинга на китарата. Тоест „вторите пружини зацепват” само в нулево положение. „Мензурата и грифа са нещо, с което явно не мога още да свикна, както си и личи - оказва се по-дълъг, широк...”. По-дълга мензура на грифа от? Гибсън ,да определено. Иначе е 25.5” . Ето и сайта за повече инфо: http://www.ibanez.co.jp/products/eg_page12.php?area_id=3&data_id=275&color=CL01&year=2012&cat_id=1&series_id=75 ,абсолютен стандарт за Ibanez. „Ръчката на тремолото се завива с гайка, а не с щракане. При едната посока на въртене тази гайка се развива и отхлабва ръчката. Сега чета някакви импровизирани решения.” За това мислех да не пиша ,но не погледна ли начина на захват на ръчката в магазина 2-та пъти ????? „Dive е кажи-речи два пъти по-труден от набирането нагоре. Общо взето след първото ми докосване до ZR стигнах до извода, че ще разкача втората пружина!” За „Dive” ще напиша малко повече, механика от 9-ти клас: Еластичност на пружините се обяснява с закона на Хук ,(деформацията на тялото(пружината) от равновесното му положение). Когато натискаш ръчката на тремолото за дайв ти разтягаш пружината или я отклоняваш от равновесното и положение, в същия момент обаче действа и друга сила наречена от физиците”връщаща сила” действаща в посока на равновесното положение на тялото. Това създава усещането за усилие. По същата логика дърпайки ръчката назад приближаваш пружините до тяхното равновесно положение ,което създава усещане за лекота! „....а клемата на масата към бриджа и струните не беше затегната” Дали ще Ви признаят гаранцията при положение, че сте отваряли капаците на кухините на хардуера? С пожелания за успешен и стремителен ден!
  2. Мисля ,че тезата ми е пределно ясна! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВАДЯТ ЗАКЛЮЧЕНИ ЗА ВСИЧКИ КИТАРИ "ИБАНЕЦ", МОДЕЛ "ПРЕСТИЖ" от ЕДНА бройка било тя читава или не! Със Здраве!
  3. Хора, Вие сериозни ли сте с тази глупава тема ?!?!?! „По някаква скъпа китара има дефекти”, „Роберто Баджо изтърва дузпа на финал” , „Самолет пада при пилотска грешка”, и т.н.т. Винаги може да се случи някакъв дефект по китара, кола, дори в космическа станция „МИР” . НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН! За това обаче ВИНАГИ можеш да се обърнеш към вносителя и да намерите решение. Китай нямат НИЩО ОБЩО с китарите „Престиж” . И последно ,защото тази тема е глупава и безпредметна, за 20-ет години на пазара „Икономов” са внесли и продали стотици престижи и „О ,боже имаме китара с дефект => „Престижите” не струват! „ ПРИ ТАЗИ СТАТИСТИКА АЗ БИХ КАЗАЛ : „ТОВА СА ДЯЛВОСКИ ДОБРИ КИТАРИ! ” Всичко останало е НЕЛЕПО И НЕСЕРИОЗНО ! Истината е в кумоникацията, не в хленченето!!! Айде със здраве!
  4. sid

    Търся MXR- M80 Bass D.I.

    Много MXR имаше при Икономов , M80 струваше около 280 лв. Успех!
  5. sid

    Peavey 6505+ Combo

    Ами в магазина на дистрибуторите на Peavey - Музикален център Икономов има и комботата 112/212 и главата 6505. Отиди да ги пробваш там
  6. Трябва да знаеш ,че това си е цяла наука и повечето хора си дават китарите на лютиер да има направи сетъп. не е скъпо. Ето някой видеа за да опиташ да решиш само проблема:
  7. Реших и аз да се намеся защото използвам тази конфигурация с друг амп и китара . Незнам до колко си запознат с процесора, но за да звучи има някой задължителни настройки. на мен ми отне може би месеци да докарам хубави и използваеми звуци. Ако имаш интерес мога да ти дам ДВД и някой полезни съвети. Знам че питаш за амап ,но аз използвам това чудо от как се появи на пазара през 2006г. и твърдя ,че използвания амп е без значение. Пробван е на хибридни Маршали, Фендер, Вокс, Роланд и директно в пулта. Както пича по-горе е писал трябва и може да настроиш процесора спрямо това през който го пускаш. Някой основни неща са : OUTPUT Select в твоя случей трябва да е Combo Amp. после , FX Chain не е подредена по класическия начин със заводските настройки. System инаш функцията Meters следи нивото на всеки ефект, трябва да ги сетнеш така че да не премодолират. И така, това с което не съм съгласен конкретно за този процесор е да не се използват амп симолациите, напротив в GT-8 само те и ехо ефектите са използваеми. създавайки ефект започваш от амп симолацията без нищо друго докато чуеш това което искаш и после "напомпваш" с ефекти по желание. Пре амп може да го използваш за повече състейн ,но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО директният звук да е по силен от този на избрания ефект. Не ми се повече Успех!
  8. Струва ми се ,че от онези снимки не става много ясно колко точно е сцепеното Мисля ,че канаколитът е за разни други неща, освен това цялото напрежение като се сложат струните отива точно там и така темата може да се затвори защото така или иначе ще занеса инструмента на лютиер! Благодаря на всички за отделеното време!
  9. Ще поизчакам , не искам да притеснявам никой. Благодаря . Както се видя от много бързане и ентусиазъм няма смисъл ...
  10. Това за селянията ми хареса! Може да защитиш докторантура! Благодаря ти много за съвета, ще помисля и ще намеря най-доброто решение. Успокояващо е ,че не е фатална цепнатината. Има време... така или иначе днес не си намерих ключ из града. За жалост и в xxxx нямаше и ще трябва да поръчам онлайн. Благодаря пак за идеята!
  11. Благодаря за отговора, Ами аз съм от Търговище и на село съм бил. Пукнатината се отваря леко дори и с ръка да напънеш. Все пак искам да я затворя с нещо. Та за си перефразирам въпроса: С какво мога да оправя тази пукнатина. Може би има някакви лепила които попиват? Мерси! П.С. Айде граждани ,вие сте!
  12. Добър ден на всички лютиери във форума . Приди няколко дни закупих китара от съфорумец( istinata... Пич дано ти се случи нещо лошо) в състояние 10/10. Аз съм в София ,а китарата дойде от Варна и уви лекото притеснение от факта ,че единият от ключевете беше различен и не работеше стана сериозно когато докато я почиствах(китарата) забелязах пукнатина на тялото точно под грифа. И така свалих грифа и изненада..цепнатината стигаше до вторият(задният) отвор на болтовете на грифа. Ето и снимки. Моля за малко мнения .Страшно ли е това ,трябва ли да се вземат някакви мерки и ако да какви? Благодаря предварително!
  13. sid

    Little Wing

    http://www.4shared.com/file/102173715/53f6...ttle_wings.html На това и аз реших да се разпиша як Джем си спретнал. Поздрави...
  14. http://guitars.musiciansfriend.com/product...-Amp?sku=483189
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.