Jump to content
Българският форум за музиканти

byschmidt

Members
  • Мнения

    60
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно byschmidt

  • Рожден ден 07/15/1970

Previous Fields

  • Инструмент
    пиано

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.akordirane.com/
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Музика ! Музика !! Музика !!!

Последни посетители

512 профилни разглеждания

byschmidt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ще ми помогнете ли да събера информация за това откъде може да се наеме/купи Hammond орган - Модел B3, C3 или A100. Изобщо колко такива има в Бг. Пишете ако знаете, ще съм ви благодарен !
  2. Ако имате педал "уна корда" той измества механиката в страни и звучи само една от трите струни но не заглушава.Повечето пиана имат т.нареченият "модератор"(кече което пада между чукчетата и струните).Предполагам че вашият педал е такъв. Опитайте да сложите още един кат кече. Поздрави. П.С. Имайте предвид че чукчетата се износват по-бързо като се използва модератор.
  3. Да ви напомня че сега е времето да се погрижите за пианата си. За тези които сае отопляват с парно, изчакайте да го спрат. Поздрави и Честито Възкресение Христово.
  4. Аз не съм добър търговец и не мога да ви дам много акъл за каква цена да го продадете.Мисля че ако сте притеснени финансово като не малко хора в момента и това е нещо.Ако можете да изчакате ще получите по-добра оферта.Сегашната е твърде ниска.А Петров си е добър инструмент и в магазина ще струва 1300-1500 лв. Поздрави.
  5. 1200-1300 би била адекватна цена ако всичко е наред с пианото,като се има предвид че не е с пълен диапазон. Успех
  6. Да,така е. Първият номер от 1965 година е 103700, значи пианото ви е произведено 1963-1964 г. Моето преположение е, че в Брюксел през 1958 "Петроф" е получил медал на изложение. Аз не съм попадал точно на този модел. Щом е с октава по-малко, вероятно е за учебни цели и за начинаещ е прекрасен инструмент. Важното е, че е със съвременна механика след като е произведено преди по малко от 50 г. Поздрави.
  7. CyberGene, много е обширна тази тема за отговаряне..Разбира се, лидерите са Стенуей и Бьозендорфер.Има много други прекрасни инструменти като Фьорстер,Блютнер,Бекщайн,Петроф....Поддръжката е подобна като при пианата.Акордиране на 6 месеца и всички регулационни практики по механиката когато е необходимо.В началото на миналия век до към 1930 немските и австрийските пиана са с най добро качество.За съжаление в Австрия в момента има една единствена фабрика но затова пък произвежда феноменални инструменти.Ямаха(която по количество произведени инструменти е номер едно в света) произвежда 300 000 пиана и рояли всяка година- за сравнение,австрийската Бьозендорфер прави по 300-400 инструмента за година.Те до голяма степен са запазили традиционните методи на производство.За китайските Шуман,мисля че сам сте си отговорил логично.Всеки инструмент би трябвало да се разглежда според състоянието и изработката му.Няма универсална рецепта.А за това колко струват,аз не съм най-точния човек понеже съм акордьор и реставратор и не се занимавам толкова с търговия.Обикновено свързвам клиентите си и те се разбират най-добре.Цялата тази информация няма да ви помогне много.Когато някой ден намерите инструмент ще ви посъватвам за качеството и състоянието му.Да сме живи и здрави до тогава
  8. Зара, Petroff е чешка фирма.Аз не съм търговец, а акордьор на пиана,но 1000 лв. е по-малко от реалната му цена."Петроф" е с добро качесво и се доближава много до немските(дори превъзхожда някои марки).Най-важното е състоянието му.Ако са здрави струните,клавишите и най-важното - резонаторната дъска би трябвало да струва поне с 50% повече. Фабриката работи от 1864 г !! Имам каталози и ако ми напишете серийният номер мога да ви кажа в коя година е произведено. Успех.
  9. Вашият акордьор е действал абсолютно правилно.След такъв период от 25 години рискът от скъсване на струни е огромен. Това което следва(преполагам и той ви го е препоръчал) е да се вдига с 1/4 тон при всяко следващо акордиране докато се достигне стандартен строй. За препоръчване е поне месец релаксация между акордиранията.
  10. Какво може да се направи ако басовите струни на пианото ми звучат все по-мътно и бързо заглъхват ? Едно старо пиано ме подсети тези дни за този проблем. Най-скъпото и просто решение е да си поръчате нови Има и друго решение-да помолите вашият акордьор да ги усуче.Звичи смешно, но ще ви спести доста пари, поне за няколко години(ако, разбира се, не са в абсолютно трагично състояние).Усукването става по посока на медната намотка.3 оборота обикновено са достатъчни.Ако объркате посоката, обаче, ще постигнете точно обратния ефект. Успешна година на всички !
  11. За повечето стари пиана се използва шеллак.Трябва да се свалят струните за да се освободи място за работа.Не ви препоръчвам да го правите сам.За работа с шеллак се изисква опит.Нанася се ръчно.Ако все пак сте решили да се упражнявате на пиано което не смятате за ценно-пратете ми ЛС и ще ви дам подробна информация.
  12. А.Фьорстер са едни от най-добрите производители на пиана.Не мога да ти кажа от разстояние в какво състояние е,трябва да го видя.Може би е с виенска механика която е малко по-сложна за поддръжка и ремонт.Като марка си направил повече от добър избор.Прати ми ЛС със снимки за да ти кажа повече(снимай от възможно най-различни ъгли).Скоро реставрирах подобен инструмент и си заслужаваше труда.Поздрави
  13. Браво !! Не знам на колко години си но доста зряло звучи парчето ! Адмирации !
  14. Смяна на сезона! Напомням ви да се грижите за пианата си.Смяната на сезона е най-правилното време да сторите това. Началото на зимата и края на пролетта са най-стресиращи за инструмента.Това е времето за акордиране. Вероятно сами ще чуете че не звучи така, както трябва.... За тези които са останали без пари,напомням ви че обещах да акордирам безплатно по едно пиано на месец и го правя. За останалите-стягаите коланите
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.