Jump to content
Българският форум за музиканти

BLj

Members
  • Мнения

    83
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от BLj

  1. Към sixfeetunder Преди 2,5 г. и аз се заиграх с барабаните поради причина подобна на твоята - недостиг на кадър, а идей много. Накупих си боклучави томчета и чинелчета, сглобих некав сет и лека полека се понаучих. Не съм почнал от 0 щот свиря на бас 20 г. и ритмичноста ми беше на готово. Вервай ми голям кеф е да усещаш напредъка и свободата в ръцете и краката която след време получаваш. Ноо трябва постоянство. Като не си на барабаните на падчето тренираш парадидли разни, повторението му е майката, милиони пъти. Трябва си вманиачаване И постоянно си подложен на гонения заради врявата. За 5-10 лв отиваш в репетиционна и си блъскаш, но за мен не е рентабилно решение. Българските неравноделни ритми са безценно, с тях си в джаза. Колко бързо ще напредваш зависи това колко си музикален по природа (някой не могат цял живот да се научат, но се борят) и колко хъс имаш. И друго, седни и разгледай на твойте любими банди барабанистите с кви барабани свирят, с какви чинели, отвори малко ухото
  2. BLj

    Една идея

    Ako на някой му се занимава да метне една китара отгоре. http://soundcloud.com/blj-janev/ 1-141
  3. Моите ги почиствам с лимонена киселина + ''Циф", с минимално търкане стават като нови, но после хубаво ги изплаквам с вода за да отмие киселината и подсушавам. Върху старите ми чинели ефекта е поразителен, ама ако бяха за 1000 евро чинели не знам да ли е добра идея.Друг е въпроса с какво могат да се третират след това да си стоят чисти по-дълго, без да се загуби нещо от звука .
  4. Не стиропор, а каменна вата налепи по стените и тавана, дебела поне 5см, плътност от 75кг/куб.м. нагоре. Върху нея вече може корите от яйца.Самите барабани да са оделени от земята (не само килим) - нещо като платформа, да няма твърда връзка.Така труда ти ще има резултат.
  5. Не знам от къде си, но примерно там има матрял: www.jaf-bulgaria.com - с.Мусачево до София.
  6. Мдаа.. Многоликите "Маркетинг и реклама в страната на пиратите" ..Автора на темата дано се научи да работи с търсачките преди да са "фалирали"
  7. ^Извинете, какво общо има Българската народната (фолклорна) музика с попфолка или т.нар. чалга - смес от турска, циганска, гръцка, сръбска и т.н )?
  8. Мооля те недей с чам, той определено не е за китаростроене.По-добре бук, дъб .
  9. Супер, но там дето контактуват грифа и тялото, така както виждам, дали не е слаба връзката, нали знаеш при кухарките има една пета, по-голяма площ е залепено.На снимките не го виждам това.То лепилото здраво ама... да не те тресне нещо по главата като се развихриш баш. Успех !
  10. Има много. Сложи и поне още 2 струни, настрой я леко и ако можеш да свириш, то тя е жива
  11. BLj

    Jazz Radio Stations Online

    http://www.dcsoundstream.com Любимо мое. MIX OF JAZZ, FUNK, FUSION
  12. BLj

    Biréli Lagrène

    Новият ми фаворит www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=u_uLEIphzFA Снощи го хваанах в MEZZO капана
  13. За рязане и обработка на семпли ползвам основно WaveLab, а за редене, миксиране и тн. FL Studio или Reason.Пробвал съм се и с Cubase и Rebirth, но по-не ми връзва . ^ И аз напълно подкрепям създаването на собствени звуци, отколко ползване на готови от нета. Например WaveLab има Signal Generator с който с малко въображение и ръчкане се раждат чудесни звуци за ел. музика.
  14. BLj

    What's New

    Един мноого голям jazz мозък се намира тука в България Е утепахте ме за лека ноч
  15. Мнооого гот, ама много! Здрава комбина се е сбрала тука.!
  16. 6/6 Почнах с това радио преди 6-7г. После всичко стана jazz..
  17. Благодаря за препоръките. За Parni_Valjak 1. Машините са 4.2 като: 1.NAGRA 4.2 по-старата версия - QPSE-XOYO-200 preamp.,QSLI, QGX-50. 2.NAGRA 4.2 Вградени QPAU-T/QPU-T preamps, QSLI, QGX-50. Този (2) има превклч. DYN 200, +48, +12, 12 V T powering, а стария не. Освен това 2 има доста по-високо входно ниво MIКЕ.. Както знаете 2 различни преамапа са QPAU-T mic 1, mic2 -QPU-T(2) Допълнително имаm само Time varier QSV2 SPEED CONTROL. External power supply- 1 брой(търся втори или решение) 2.Активният бас влиза в line in banana 100Kohm и заспива. Секви пасивни китари, басове, микрофони отиват в mic 1(1200ohm), mic 2(2200ohm) XLR, за(2)NAGRA 4.2 Има LP, HP реже под 50hz, компресора/лимитер още ги разучавам. Възпитан (аудио) съм някъде по средата между аналоговото и цифровото и на този етап до колкото чувам/виждам, цифровото се приближава до аналоговото качество на звук, а може и просто нищто да не разбирам. Сега, в този случай се кефите (и) на рекордера, но аз основно на предусилвателите. Не претендирам за "голем разбирач", но за мен хубав звук е без дисторжън (Нежелан) и шум/бръм при високи изходни нива. n Относно Recording :записа е кристал, като старата версия прави по-добри нива/чистота запис (ненам що, памук и спирт ли требе) 3.По моя въпрос: Доста внимавам, основно измервам, последната ми идея е от пин 6 на захр. да взема -10V за да захраниме и второто устройство да предусилва и то горкото. Така още няколко барабана Ще са ON AIR.(примерно!) Интересно е как става "сигналът да мине през лентата и после да се цифровизира".?..Не е ли трудоемко? Като нищо може да се окаже че нищо не разбирам, и затва почвам Лидийския до изтрпня Отново казвам мерси за отзивите, а темата я местете където трябва, или си лафете просто. На мен ми е интересно.
  18. Добре изглежда кабината. Като за вокали си се изолирал доволно. Аз пък започнах "стая в стая", където да разположа барабаните. Нисък бюджет. Като основа автом. гуми, върху им платформа от дървени палета, дюшеме, килим. Стените с каменна вата 5см на панели.На места кори от яйца за разсейване. Спазвам основно правило-никви твърди връзки. Окачен тавана. Вентилация. Ако всичко върви, ще показвам.
  19. Профи преносим магнетофон, моно - много здрава машина.И на батерии работи.В моят случай го ползвам за предусилвател (страхотен)..Имам два, но единия няма оригинално захранване, а ми трябва уреда. ъъъ..Като не-специалист в областа, виждам 2 варианта 1. Да ги храня чрез съществуващото ориг. захранване двата, като се има предвид ,че те няма да записват и т.н.т, а само предусилват..Дали ще смогне.? 2. Второ захранване, обаче оригиналното захранване е -12 до -36V забележи positive ground.Та са незнам ако просто му дам +12 до 36v DC на шаси и negative вътре, дали ше има огън и искри (примерно поради заземяване на контакти и тн.т.)...Дано остана разбран. Ценна ми е машинката, та реших първо да питам после да действам. Принципно имам и други въпроси относно Nagra 4.2, но да не ставам нахален. Благодаря предварително.
  20. Fats man, в случая как ти помагаш с тея дескрипции на думата интонация, не е ли по-важно да се знае, че при един интониран струнен инструмент, свободна, 12то прагче и 24то са един и същи тон, но в различни октави и между всички струни отговарят (относително) октави, квинти, терци и тн.т като звучене - "точност на звученето на музикален инструмент" нали .А за басчето си мисля, че или е произведен с не правилно монтиран бридж (неподходящ) или е експериментирано нещо там или е мръднал грифа спрямо тялото (най-зле), бе все си за специалист май. Ти си свиркай па нека е криво Успех
  21. Как се счупи главата ако не е тайна?
  22. Ами предпочитам тази тема да остане специално за Jungle и DnB, обаче като гледам “огромният” интерес поне за сега, в един момент може и да добавиме други стилове. Ето любимите ми радиа: ukbassradio.com, jungletrain.net
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.