Jump to content
Българският форум за музиканти

ianev_94

Members
  • Мнения

    133
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно ianev_94

  • Рожден ден 06/16/1994

Previous Fields

  • Инструмент
    Washburn WI650pro

Contact Methods

  • AIM
    ianev_94

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Хасково
  • Interests
    Playin' classic hard rock & composing :)

ianev_94's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря, ще опитам да открия проблема. За мен е най-странно, че като отворя максимално tone knob-a и сигналът си става нормално силен.
  2. Здравейте. (: Свиря на Washburn Wi65pro и преди време бях усетил, че потенциометрите ми пращят. Когато пращенето стана доста силно и дразнещо реших да им сложа малко контактен спрей и всичко се оправи. Китарата ми е с 2 хъмбъкера и след време усетих, че когато свиря на единия адаптер нямам никакъв проблем, но при превключване, като свиря на другия адаптер сигналът от него е много по-слаб отколкото трябва. (много по-слаб е и в сравнение със сигнала от първия адаптер) Когато обаче отворя докрай потенциометъра за tone control за същия адаптер сигналът си става с нормална тяга. Не знам точно какъв е проблемът, може би трябва да сменя потенциометъра ? Ще се радвам, ако някой помогне със съвет. Наздраве и благодаря предварително.
  3. Аз лично не мисля, че Squier е по-добър вариант, нито пък Корт. От евтините Уошбърни, който и да съм пипнал не ме е оставил с лошо впечатление, а от някои дори съм оставал приятно изненадан колко добре са направени за цената си. Иначе и аз свиря на Уошбърн, но за 850лв., за него вече нямам какво да кажа, по-доволен не мога да бъда. Просто, много добре направени китари, а и над 1500-2000лв. имат наистина страхотни модели, които бих предпочел пред много други китари.
  4. John Norum - Europe - много ми допада стилът му на свирене и преди 20 години, и сега. С много чувство свири и същевременно с много техника. Ritchie Blackmore - Нямам какво да кажа, страхотни сола, композиции, всичко е изпипано при него. Steve Lukather - напоследък ми стана един от любимите китаристи като прослушах повече Тото Rik Emmet - Triumph - много недооценен китарист според мен, свири страхотно... Jimmy Page - него си го знаем Michael Schenker - UFO - Освен в UFO, съм много впечатлен и от соловите му албуми, също много яки песни,мелодични , много вдъхновяващи за мен сола, а и самото му присъствие на сцената ме кефи... един такъв вечно в черно, леко наведен, мрачен Matthias Jabs - Scorpions - също, според мен, много недооценен китарист, с много добра техника на свирене
  5. Ами това е ТВ шоу - голяма работа като свирят на плейбек. Аз досега всички групи, които съм виждал да участват в някакво шоу, са свирили на плейбек - то си е нормално. Работата е, че на живо по концертите си свирят без проблеми. Има много големи групи, които правят така, ама голяма работа - ето още един пример - - поне така мисля
  6. Според мен също няма специално обособена грешна постановка - важното е да ти е удобно, да не ти вреди на ръцете(да ги изморява) и да има добро тоноизвличане. Аз лично на класическа китара свиря с палец зад грифа, но на акустична със стоманени струни и ел. китара го местя над грифа, защото ми е по-удобно. Въпреки че някой път и на ел.китарата слагам палеца зад грифа - зависи какво ще свириш. Наприхмер Дъг Олдрич от Уайтснейк свири с палец зад грифа, което ми е малко странно, но на всеки си му е удобно някак.
  7. ianev_94

    Hk Insltuments

    http://www.muzikalniinstrumenti.com/index....rt&Itemid=1 Винаги съм мечтал да мога да застрелям някого докато свиря...
  8. Хаххаха, вече не е начинаещ ...
  9. Подкрепям напълно Belgarad.
  10. ianev_94

    ПОМОЩ !

    Хммм, ами трябва да решиш дали отначало ще се задоволиш да свириш на акустична, защото има и хора, които обичат направо на електрическа да започнат да свирят. Просто прецени, някои казват, че е по-добре да започнеш на акустична, за да се научиш и после да си вземеш ел., но пък ако искаш да прескочиш акустичната и ти се свирят повече жУци можеш да си купиш и направо електрическа. Но има нещо - ако искаш акустична, с тези пари, с които разполагаш, ще можеш да си вземеш доста прилична акустична китара, докато ако искаш ел. китара със сигурност ще ти трябва и кубе, и разни там други джунджурии за нея, и най-вероятно ще си вземеш някой Beginner Pack, в който китарата няма да е нищо особено. Успех.
  11. Ами, Епифон наистина не знам къде може да се намери в България, но много хора от форума хвалеха китарите Vintage, които правят много сполучливи копия на Лес Пол. Може би трябва да пробваш и тях. Ето демонстрацийки : http://www.youtube.com/watch?v=LdlnGI0W0gk и http://www.youtube.com/watch?v=HMQH8s6L72s...feature=related. Няма лошо да пробваш и тях.
  12. Телекастърът също е прекрасна китара и ще ти свърши чудесна работа, ако свириш рок енд рол, блус и по-лекичък хард рок, но ако смяташ да кибичиш и метъл, и по-сериозен хард рок не съм сигурен дали това ще е перфектната китара. А Страт и Лес Пол са две съвсем различни китари - просто отиваш в някой магазин, пробваш двете и решаваш. Аз така направих и не съжалявам. Успех в купуването на китарата.
  13. Според мен ще успееш да се справиш и без точките. Отначало малко ще бъркаш когато свириш, но после като свикнеш и вече изобщо няма да гледаш нито точки, нито нищо. Аз имам китара без ориентири по грифа и първо малко правех грешчици, но след това всичко стана супер и вече това изобщо не ме притеснява. Няма нищо лошо в това да пробваш.
  14. Спокойно и при мен е ставало така , но не се нерви, защото когато се ядосаш, още повече ще сбъркаш. Продължавай спокойно да пробваш, а ако много се изнервиш спри за малко, почини си и прави нещо друго, и после пак започни.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.