Jump to content
Българският форум за музиканти

icho7ryches

Members
  • Мнения

    213
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от icho7ryches

  1. Та... не щото тия дни е модерно да се пускат теми от сорта, примерно "Фен-клуб на марката мотики КОпай-здраво-гръб-не-бОли", ама гледам доста съформуници сме с Schecter, та си рекох какво, пък - дай да видим кой до какъв модел се е докопал, да обменим малко мнение, картинки и т.н. Аз отскоро се сдобих с SCHECTER DEVIL CUSTOM от един приятел и съфорумец! Техн. данни: Тяло: махагон с кленов фурнир Гриф: сглобка: лепен; материал: махагон; дължина: 25,5 инча/648 мм Фингърборд: абанос; 24 прагчета Електроника: EMG 81 (активен) към моста EMG 85 (активен) към грифа Трипозиционен превключвател Контрол за силата на звука на всеки адаптер; тон Мост TonePros Ключове Grover Струни през тялото (за по-добър състейн) във формата на буквата V Цвят: Blood Red Burst Лични впечатления: Не, че съм пробвал достатъчно различни модели, но мога да кажа, че поне за стила в който свиря (модерен death metal или т.нар. "deathcore") китарката е екстра! Имам предвид, че се държи отлично с ниската настройка и сравнително дебелите струни които използвам - 10-56 в "drop" като шеста е в "Ла". Има плътен и отчетлив звук, предполагам дължащ се на плътната дървесина и разбира се активната електроника. На мен лично ми е удобна като форма, въпреки, че баланса не е съвсем като на strat формите (с каквито до сега съм свирил) и грифа съвсем леко понатежава като застава почти водоравно с тялото... Но веднъж хване ли се с ръка това не се усеща и всъщност грифа не тежи както си мислех преди. Иначе самата китара никак не е лека (все пак е от махагон) и тежестта и се усеща основно при левия трапецовиден мускул и рамото (когато се свири прав с колан). Ключовете също се държат много добре - почти не се налага да правя корекции или те са съвсем минимални. Изработката и финиша мисля, че няма смисъл да ги коментирам. Ето и малко снимчици: Вие сте на ход! Btw... видяхте ли тук каква красавица се продава?! http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=71307 Пожелавам на бъдещия купувач по-скоро да я плясне тук и да си изкаже мнението!
  2. Евалата, добре се е получило!
  3. Аз не, че отбирам от миксове, де... ..ама като излезе тоя албум мисля да си го купя! Поздравления за добрата музика! Иначе по темата - не намирам кой-знае каква разлика (освен при фуса), но май последния микс е най-добре за сега.. може би защото звучи малко по-събрано. От друга страна на моментите където няма соло китара (която да пълни с обем) сякаш леко.. "доскучава", но не толкова самата музика колкото звука. Това може да е търсено, разбира се, но поне на мен ми се приисква да чуя още някой и друг звук преди следващото соло... примерно кратко, тихо клавирче в далечината или втора по-лежерна китарка, а защо не просто говор. Между другото замислял ли си се за включването тук-таме на гласове или дори кратки вокали?! Т.е. не като цяла вокална линия, а по-скоро обаждане за подчертаване на ефекта от музиката?!
  4. icho7ryches

    Едно видео

    Ми... какво да кажа аз.. изгледах видеото, хареса ми от гледна точка на вложената енергия и ентусиазъм! Иначе като за първа изява не сте чак толкова сковани. Ако имаше и адекватен вокалист, който да привлича повече вниманието на публиката всичко би си дошло на мястото! Като свирене то е ясно, че има какво да се изглажда тук-таме - най-вече като синхрон и взаимодействие между всички, но основата явно си я имате, останалото - яко свирене по репетиции като група! За целта наистина е добре да си набавите подходящ вокалист. Евала за изявата, дерзайте и продължавайте все напред!
  5. За издрънчано от лежанка си е направо йекстра! Пък и рифовете зарибяват... чакаме солцата след подобрение в лумбагото!
  6. Мисля, че метъл аудиторията тук е отворена и за други стилове, така, че няма к'во да се притесняваш - екстра е темичката и на мен доста ми хареса! Не знам защо, но първия запис ми напомни леко на музика към няква олд-скуул анимацийка, а варианта на Ранкович с перкусиите и клавира + гласовете доста интересно допълва темата! Вярно е вкарал леко хипи-джази настроение... ако се добави и един етно вокал на моменти - ще замяза на world парче... само накрая да не стане манджа с грозде .
  7. И с вокалите доста зарибява, евала!
  8. Сори за офф-а, ама според мен по аудио референса който си постнал - спокойно можеш да грухтиш през някво голямо наргиле, примерно, и да постигнеш подобен бълкукащ звук! Иначе сериозно... наистина ли това искаш да "постигнеш"?!
  9. Ей, Цецо ти и певец стана! Хихи... яко, яко! Мултиинструменталист и певец - ще чакаме солов албум скоро ми се струва!
  10. Хах... да, бре Gorer, кажи 4 години по-късно - успя ли да избацаш звука който търсеше?! Всъщност аз в момента дрънча в Ла с 6-та струна 0,60... та тва ниско Ми за което говореше поне 0,70 ще си трябва... явно!
  11. Не разбрах какво точно имаш предвид... може би, че целта на форума е да ти изгуби ценното време докато търсиш необходимата ти информация сред всевъзможните теми и мненния?!
  12. Такаа... изчетох темата до тук и скромното ми мнение по въпроса е, че лично аз като начинаещ (по-скоро не толкова развиващ се)... хм "музикант", бих искал да знам нивото на всеки съфорумник както и областите в които той е добър или поне има отношение! Тази информация и в момента е достъпна, но след не малко ровене из разни раздели, теми и странични сайтове... или поне чрез редовно следене на мненията или постовете на съответните потребители! В тази връзка съм съгласен с LOE, че форумът може само да спечели от някакъв, макар и символичен, вид обозначаване на потребителите с цел бързо и сравнително адекватно (т.е. безпристрастно) разпознаване на техните интереси, възможности и продуктивност. Т.е. до каква степен въпросния потребител би могъл да бъде полезен в дадената област! И това наистина би било от полза повече за начинаещите.. т.е. с подходящото отношение не мисля, че би се стигнало до.. как беше - "пишкомерене"!? В противен случай, т.е. ако форума не е направен с цел да се развива в полза на потребителите - музиканти (без значение начинаещи или напреднали), а остава основно място за споделяне на мнения покрай музиката и по-рядко мнения ЗА музиката (и стимулиране на авторската такава), то... не искам да обиждам Мюзикмен, но името на форума не трябваше да е "Българският форум за музиканти", а "Българският форум за ПИШМАН музиканти"! Тоест - само за хора като мен, които явно само си чешат крастата и не се развиват достатъчно! В което няма лошо, разбира се, ако това е целта. Идеята е, че дори и пишман музикантите като мен могат да се развият значително с малко помощ от съфорумниците (и много труд, разбира се)!
  13. Според мен просто трябва да изпробваш конкретно този кит който си взел за да разбереш дали ще ти свърши работа.. или ако някой го е ползвал вече да каже как се държи повърхността му след изсъхване. Вярно, че има различни китове и някои се втвърдяват почти до камък, а други си остават сравнително меки и пластични.. предполагам, че на теб ти трябва висока твърдост на получената повърхнина.. но отдавна не съм работил с китове и подобни материали, така, че не знам какво се предлага в момента на пазара за твоята цел. Най-добре е да изпробваш сам или някой да предложи кит който вече е изпробвал и знае, че формира достатъчно твърда повърхност. Успех!
  14. М.. яко е парчето.. и мен ме кефи.. вокала ми допада. Само дето самата песен звучи доста постна на моменти.. сякаш и липсва нещо и се отварят "дупки" тук-таме.. може би ако се вкара едно леко клавирче ще се запълни атмосферата (само да не е много "шарен" клавира) аз си го представям по-скоро нещо като хамънд органа на Пърпъл.
  15. Хаха, брутално! Як е кавъра, зарибява много! То вярно нещо като супергрупа се заформя... Евала! Важното е трашария до шия и детец на пастетец да има!
  16. Хах, яко! Важното е тупа-лупа да има! Останалото явно е въпрос на практика... Ама се вижда, че се получават нещата с барабаните. П.П. А с китарата кво става.. да не си решил вече да сменяш попрището?
  17. Якооо! Респект!
  18. И на мен много ми хареса, бравос!
  19. Бравос! Яко е. Вкарва комерс (което понякога е хубаво нещо)
  20. Споко, бе, хора.. за какво е цялата дандания? Джаксън били пуснали китари с тяло от шперплат. Ми.. нямам си и на идея дали това е истина, но позволете ми да ви споделя какво съм учил аз под определението "шперплат". Шперплатът представлява определен брой тънки фурнирни листове (разбирайте листове от масивна дървесина с дебелина 0.5-1мм.), които са подредени по дебелина, предварително двустранно олепилени (без двата лицеви слоя) с подходящи лепила на базата на смоли и пресовани в специални преси при строг режим и спазване на определена температура и налягане. Този материал е достатъчно здрав и устойчив за да се използва в самолетостроенето, строителството и т.н. където има нужда от подобен формостабилен материал. Принципно има по-добри механични и технологични свойства от масивната дървесина от същия дървесен вид. Тук обаче идва момента за сравняването на акустичните свойства... Не съм много сигурен как стоят нещата от тази гледна точка, но едва ли лепилните слоеве (колкото и да са тънки те) между всеки два пласта фурнир спомагат за по-добра акустичност.. дори мисля, че напротив. И все пак, не съм сигурен.. ако технологията се различава от стандартната - с цел на получения шпеплат да се придадат по-добри акустични свойства от обикновения - вероятно той също е достатъчно подходящ за изработването на тяло за китари. От друга страна на няколко пъти по-горе срещнах и израза "талашит" ! Ммм.. искам да уточня, че това няма нищо общо с шперплата, освен, че все пак суровината за изработването му е дървесен материал. Талашита е разговорната форма на това което се нарича "ПДЧ" т.е. плоча от дървесни частици (олепилени и пресовани)... Името само говори за този материал... използва(ше) се предимно за изработването на нисък клас корпусни мебели - основно секции, гардероби, кухненски шкафове и други. Именно този материал се троши и рони сравнително лесно при хм... "счупване" Така, че.. според мен - тяло на китара от шперплат - може би... но от "талашит" (т.е. ПДЧ) - тва някви китари за децата от третия свят ли са? :think:
  21. АААааалелуиия! П.П. Аре, че усещам как следващия път няма да ти се размине да записваме при теб! Само да се споразумеем за възнаграждението.
  22. Мдааа.. просто кърти мивки! Звука е мноо як... поне мен ме зарибява бая! :green:
  23. според мен това не е особено добър вариант, освен ако барабаниста не е супер добър и да изсвири всичко 1:1 и то цели 6-7 пъти... :think: Все си мисля, че тук-там може да заклати малко (и то на различни моменти при отделните записи) и като цяло има опастност да се получат леки (но доловими) разминавания в барабаните. П.П. Всъщност що наистина не провериш в студио (или достатъчно добре оборудвана репетиционна) колко ще ти вземат за запис на 1 парче на барабани... В Президент студио мисля, че добре озвучаваха тъпаните... а заплащането май си е същото като при обикновена репетиция (5-6 лв.)... освен ако аз не се бъркам нещо.
  24. Мхм! Мерси, TONY! Еми, да... става въпрос предимно за свирене вкъщи и записи... но се чудя дали не може да го използвам по-натам и за репетиции с барабанист... :think: де да знам... ако примерно се върже към некъв кабинет!? Благодарско още веднъж... значи може да се ориентирам към този модел на Peavey (именно за червения кант става дума)!
  25. Хм... като сте почнали да разяснявате по малко за достойнствата на някои кубенца... бихте ли си изказали мнението за Peavey Envoy 110 40W :think: Т.е. как звучи като за кубе от своя клас (знам, че е доста под нивото на горескоменатите, но все пак и като цена също )... Пак става въпрос за тежичък звук - траш-дет и т.н. Мерси предварително! П.П. Пък ако се сещате и за нещо по-добро от този клас (съответно на подобна цена), не се срамувайте да споделите!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.