Jump to content
Българският форум за музиканти

kolio

Members
  • Мнения

    77
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Шопландия

Последни посетители

1049 профилни разглеждания

kolio's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

13

Обществена Репутация

  1. Само на мен ли ми открива вирус при опит да сваля "песента"? Внимавайте..
  2. http://bazar.muzikant.org/fender-stratokaster,247490.html Това за мен е класически пример за китара.. която няма нищо общо с Fender.
  3. Много ми хареса! Успех и все така да продължавате!
  4. Gibson Learn & Master Guitаr. Напиши го в маркета и го инсталирай... много ми харесва лично на мен. Има и метроном и разни други интересни джаджи :-) Пробвал съм много и това според мен е най-добро.
  5. Хаха.. така е... има късмет че баща му има. Аз не съм имал такъв късмет но какво да се направи.Децата тръгват от там докъдето ние сме стигнали ( поне в материално отношение ). П.С. За него това е просто "синята" китара на баща му. Нищо повече.
  6. @travelcaster2, 1. Всъщност да... проблема с размера на китарите се появи още в началото. По принцип му бях заплюл един STAGG Strat. модел специално закупен за целта, но той се оказа голям за него и неудобен. От другите китари с които разполагам в крайна сметка доста удобна се оказа Ibanez EDR470EX която е с по-малко тяло и ергономичен дизайн. Свирим при седнало положение така, че тежестта на китарата да не е изцяло върху крака му. Все пак си е тежичка. За колан и дума не може да става. Да - свирим на включена китара и даже доста се кефи да скача по педалите на процесора :-) Това си е част от кефа, чува различни звуци и става по-забавно. btw. не съм източил CD-то към книгата. Първо му изсвирвам упражнението и после се пробваме заедно и по отделно. Ако има някакъв начин да ми изпратиш аудио частта към книгата ще съм много благодарен. Мога да ти дам линк към едно фтп... 2. Използваме нотна тетрадка в която му написвам и изпяваме всичко което свирим предварително по нотичките. Целта ми е да свикне с нотите. Вече разбира защо едни ноти са написани "по-ниско" а други "по-виско: в петолинието.. Знаем коя е нотата за Ми на 1-ва струна.. такива неща. Наистина имам проблем с английската система C,D,E и т.н. но за момента се учим по До, Ре. Ми... :-) Учим се да тактуваме с метроном и без метроном. Възприятието за такт и размер е кошмар както може да предположиш :-) Борим се постепенно да научим какво е но мноооого внимателно защото затрупването с теория на този етап ще е с обратен ефект. 3. По принцип се старая да е всеки ден или през ден ако има много домашни или липса на желание да правим упражнения. Горе долу по 30 минути се занимаваме макар, че имаше случай да се отплеснем и да откараме час и половина. ПС. Благодаря за вниманието към темата. Ще споделям тук от време на време как вървят нещата. Може да е полезно и за други татковци ( и майки ) ПСС: Ето китарата с която свири младежта:
  7. Да вметна малко инфо. по темата.. Успях да намеря препоръчаната от колегата @travelcaster2 школа "Guitar Method" by Will Schmid на Hal Leonard и съм впечатлен от нея. Харесва ми методиката на постепенно изучаване на китара, ноти и упражнения за начинаещи. Почнахме по нея и за сега нещата вървят доста добре. Честно казано очаквах доста проблеми защото, на 7 години е трудно да искам от детето ми да се съсредоточи и да прави упражнения без да го откажа завинаги от инструмента. За сега успявам да балансирам между полезното и приятното - т.е. да го накарам да се упражнява и да свиква с инструмента, без да ставам като ония родители в старите Български филми дето карат децата си да свирят на цигулка или пиано по цял ден... Доста е трудно. Не знам дали преподаватели с опит в този форум имат взимане даване с деца на тази възраст и не им завиждам ако е така. Все пак аз се занимавам с моето дете в удобно и за двамата време и по всяко време можем просто да спрем или да решим, че няма да учим изобщо китара... Нямам идея какво е да се опиташ да задържиш вниманието на дете на супер амбициозни родители в продължение на 40 - 60 минути което иска да си играе навън а не да дрънчи на китара... и не бих искал да разбирам. Ще пиша от време на време как вървят нещата и дали интересът му ( на синът ми ) продължава или просто ще предпочете да заляга над cartoon network :-) Относно школата - за пореден път се убеждавам, че "западняците" мислят практично и са направили школа която може да предаде по възможно най-елементарен начин основата на едно изкуство. В този случай става дума за ел. китара. Посетих всички известни ми книжарници и прегледах всички налични школи за китара и солфеж, включително и солфеж за първи клас за музикалните училища. Определено мога да кажа, че това са пособия за учители а не за ученици. На нашия пазар няма почти никакъв избор от добри школи ( Не бих нарекъл тези от серията "For dummers" школи ). Това е за сега..
  8. Благодаря колега. Ще я потърся и ако имам проблеми ще ти се обадя.. Абсолютно съм съгласен. Точно от това се притеснявам но се надявам постепенно да се получат нещата.
  9. Здравейте, Имам следния проблем: Синът ми ( на 7 години ) проявява интерес към китарата ( ел. китара ) , което е нормално като се има в предвид, че в къщи има около 5 броя китари и един куп техника с която баща му го тероризира постоянно... Решил съм да почна да го обучавам - да видя дали ще задържи интереса си и ако има желание да продължи при учител. Проблема ми е, че навремето аз съм се учил сам. После тръгнах на уроци по солфеж и китара и т.н. Имам достатъчно понятие какво трябва да му покажа но ми се ще да има някаква последователност в това което му показвам за да не му развия грешни навици които после да се чудим как да премахваме. Ще споделя със Вас какво съм намислил и ще съм благодарен за съвети и мнения дали съм на прав път. Ето каква програма съм намислил която да се изпълнява постепенно: 1. Устройство на китарата. Кое какво е, как се казва и за какво служи. 2. Първи стъпки в солфежа - понятия, свикване с ритъм ( упражнения с метроном ), ноти... 3. Стойка за свирене на китара, правилна постановка и привикване с грифа ( разположение на ноти по грифа ) 4. Методични упражнения ( уроци ) - тук имам нужда от съвет каква школа да купя за да се упражняваме по нея. Аз съм се обучавал по най-различни но не ги пазя за съжаление.... а и не знам какво има на пазара в момента. Пазя една на Е. Пухоль но тя е за класическа китара и не е за съвсем начинаещи в солфежа. В заключение ще добавя, че причината да се занимавам със това е най-вече една: Не искам да ходи 6 месеца на уроци защото аз така съм решил и после да открия, че нищо не се получава. Искам да видя дали иска да се занимава с това и сам да стигне до извода, че иска да учи. Ако не става - здраве да е. Не ми е цел в живота да го направя китарист или музикант. Има интерес - нека да се пробваме да го развием. Предварително благодаря за Вашите съвети.
  10. Ето и малко "музикантска"...
  11. :hysterical: Аре стига бе! Нема такива кретени!!!!!! :hysterical:
  12. в те това ме разби!
  13. Само не разбрах защо те е срам!? Със здраве да си я ползваш и честито!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.