Jump to content
Българският форум за музиканти

abductor

Members
 • Content Count

  275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

abductor last won the day on February 4 2012

abductor had the most liked content!

Community Reputation

28 Excellent

About abductor

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 02/08/1979

Previous Fields

 • Инструмент
  бас-флигорна

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  323508655

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив
 1. Пловдив не е Ню Джърси и избора на студия е доста ограничен, всъщност това са единствените две възможности, доколкото знам, що се отнася за метъл. А ако става дума за ЯК метъл саунд, единствената възможност е Лъчо, т.е - прецакан си. Това за РС-то с карта за 20 лева ми звучи малко несериозно, наистина ли си ходил да видиш с какво разполага Стою?
 2. abductor

  Unhumanity

  Здравейте отново от нас Записахме 3 нови парчета, едното от които искам да ви представя тук - Зомби Синдром:
 3. abductor

  България подписа ACTA

  @valitchy, мерси за линка, много е поучителен. Една торба клишета в съчетание с аргументация в стил "това не е вярно" - пълна класика, то и какво ли може да се очаква от изброените "организации". Поне разбрах, че явно и театралните артисти, художниците и скулпторите са много ощетени от пиратството, та така самоотвержено я бранят тая АСТА. Очевидно политиците загубиха първият рунд под надслов (те сега Евтим ме осъдИ) и на ринга на помощ излизат хрантутниците-паразити с девиза Така се трогнах от това прочувствено обръщение, че със сълзи на очи изтрих две картини, четири скулптори и една театрална постановка, които бях свалил вчера от торенти. За мп3-ките реших да изчакам първо господин Маричков да си плати авторските права на Битълсите за 20+ години, че да не се пререждам, все пак - по-възрастен е. Имам обаче един въпрос към феновете на АСТА мартист и даВойс - вие лично, като творци, бихте ли искали някой ваш фен да бъде вкаран в пандиза, задето си е свалил ваша мп3-ка (или даже албум)? Помислете си малко, защото отговорът на този въпрос ще покаже всъщност що за творци сте. Преди година, когато с групата ми издадохме дебютното си ЕР, решихме да го пуснем за свободен даунлоуд, качвайки го в майспейс, ютуб и един-единствен торент сайт. Само в разстояне на два-три дни ЕР-то вече беше плъзнало по безброй торенти, включително в държави като Китай, Виетнам, Малайзия и къде ли не! Благодарение на тази технология хора от цял свят успяха да ни чуят, дори, съдейки по мейловете, някои и да ни харесат. Нямам усещане, че съм набутан от това, че някой в Чили, например, МОЖЕ БИ не би си купил нашия диск заради торентите. Пък и немалко хора си купиха дискове, макар че вече си бяха свалили мп3, с което стигаме (за пореден път) до напълно логичният извод, че който смята да си купи албума, ще го купи така или иначе. А спирането на торенти и въобще на шеъринг сайтове, ще бъде само в ущърб на нас като творци (макар и "творец" да е твърде силна дума за такива като мен ), и въобще на правото ни на свободно изразяване като цяло.
 4. abductor

  Ibanez 2012 каталог

  Да де, ама май тия са новите, иначе останалите модели в каталога ми се вижда да са от миналата година, не че съм сравнявал 2-та каталога, де. @hand_of_doom: Infinity-тата определено не са най-добрите адаптери, обаче на модели за 1500+ лева инфинитита не слагат - минимум са V-та (които по-стават) или CAP LZ активни, че има и модели с EMG и Dimarzio в тази ценова зона.
 5. abductor

  Ibanez 2012 каталог

  И мене никоя не ме грабва, но доколкото разбрах, това не са всички модели, може и да има по-свестни
 6. abductor

  Китара до 1200лв

  Стига с тия Джаксъни, бре, младежо! Съвсем друга китара се търси тука, тези по нито една точка не отговарят на изискванията - нито мат'ряла, нито адаптОрите, нито грифа.
 7. Здрасти! Тия LTD-та, които си изброил, доколото знам, се произвеждат в Китай, а Ибанец-а - в Индонезия Шектъра - не знам. Иначе Шектърите в Телесаунд ги продават, но май точно конкретният го нямат в наличност. За Ибанец-а се обади в Икономов да попиташ дали го имат някъде в наличност, защото по мой спомен в централният им магазин го нямаше.
 8. abductor

  Китара до 1200лв

  Абе пичове, той човека вече си я купи Другият, който има желание да си я купи, съм аз, обаче искам новия модел, който, уви, още го няма. За втората ръка говорите малко наизуст - следя редовно обявите в нашия форум, както и периодически разглеждам ebay, и мога да ви кажа, че китари като тази (или подобни, изредени в темата по-нагоре), изскачат доволно рядко, а и си държат цена, та не знам какво точно ме съветвате да си взема втора ръка. Също така, не мисля, че "не са много по-добри от ниския клас" - със сигурност като изработка, удобство и звук са несравними с GIO-тата и много по-добри от масови модели като RG350-RG370 например. Но пък ако имате нещо конкретно предвид - тук е моментът да го споделите а иначе аз продължавам да си чакам новите модели .
 9. abductor

  Икебаната отвръща на удара

  Малииии, много дълго тоз път, едвам го изтърпях! Пък и не е така силно въздействащо като предишните хитове, някакво творческо изчерпване ли се наблюдава при Икебаната? Изглежда, като компенсация за това е увеличил още повече хомо елементите, макар и да изглеждаше, че вече няма накъде. Очевидно човешките възможности са наистина неограничени, особено тези, сързани с глупостта
 10. abductor

  Доста поочукана китара

  Миналата година проучвах въпроса заради китарата на един приятел и установих, че за неговата ще струва към 400 кинта (защото рефиниша на тялото си било бая тегава работа, яко стъргане падало), но тя имаше само множество козметични дефекти (одрасквания, ужулвания, вдлъбнатини), но не и откъртени парчета, а и грифа нямаше нужда от ремонт, само прелакиране на главата. Но ако инструмента е наистина хубав, вероятно си заслужава. Най-добре попитай на лични тук присъстващите лютиери, те ще да знаят най-добре
 11. abductor

  Китара до 1200лв

  @horsefucker: Разбира се, че можш да "проходиш" и с китара за 10 000, аз затова съм написал, че има и изключения. Вярно е, и че т. нар. "китари за начинаещи" съществуват, за да попълнят конкретна пазарна ниша - хората, които нямат възможност или желание да платят за по-скъп и (в общия случай) по-качествен инструмент. Обаче има и друг момент - начинаещият китарист обиновено не знае какво точно иска, а и, поне първоначално, не може да оцени предимствата на по-качествения инструмент. Например, ако навремето, преди 20-тина години, когато аз самият "прохождах" с дъртия "Орфей", някой ми беше предложил да избирам между Гибсън за 3 бона и някой Стаг за 300 кинта (макар че такива китари май нямаше тогава) с метълска форма и флойд, съм убеден на 100%, че щях да избера Стага дори и след проба - просто нямаше да разбера, че Гибито звучи по-добре, тъй като в моите ръце и 2-те щяха да са еднакво зле. Освен това, начинаещият няма особена идея нито как "работи" китарата, нито как да се грижи за нея, особено в първата година, и вероятността да причини щети на инструмента не е малка, което би било жалко, ако същият е качествен и скъпоструващ - естествено, като си я купил може и в земята да я разбиеш, но не е там въпросът, а и обикновено парите за първа китара се дават от родителите, които дори и да са по-заможни, в общия случай изпитват известни съмнения относно "сериозността на поредното увлечение" на тяхното отроче, и мисълта за няколко бона, прашасващи в някой ъгъл не им се нрави. Та поради тези причини начинаещите обикновено не "вадят" 1200 кинта за първа китара @Acei: Аз лично имам малко резерви към Dean - мисля, че китарите им са по-скъпи от заслуженото, а и малко ме дразни тяхната политика - опитват се да направят яко пачки на гърба на Даймбег (мир на праха му), пускайки 31242345 модела посмъртно с неговото име, и същевременно в цялата си гама нямат нито един махагонов нектру или сетнек суперстрат (каквото е въпросното РГА)!
 12. abductor

  Китара до 1200лв

  Китара за 1200 кинта, макар и да не е хай-енд, определено не минава за инструмент за начинаещи (е, има и хора, които "прохождат" с Гибсън Стандарт, но те са по-скоро изключение), така че се предполага, че купуващият знае какво точно търси. Конкретната китара е подчертано метълска (24 позиции, флойд, активни адаптери) и надали някой с намерение да свири джаз или блус ще се излъже да хвърли 1200 лева само заради красивия й сив финиш, при условие, че в същия ценови клас има множество инструменти, значително по-подходящи за тези стилове. Иначе въпросният инструмент държи първенството в съотношението цена/качество спрямо подобните му от други марки, единствено адаптерите не успяха да ме "убедят" напълно, но апаратурата, на която пробвах в магазина беше съвсем различна от моята, така че може да се окаже, че всъщност стават, а дори и да трябва да се сменят с ЕМГ 81/85 (комплектът е към 150 евро в Томан) офертата пак си струва. Така че да си дойдем на думата - кога ще идват новите модели?
 13. abductor

  Китара до 1200лв

  А тоя Godin Redline 3 нектру ли е, че от сайта им не ми стана ясно? И има ли къде да се изпробва? Видях, че имат някакъв дистрибутор, при това - в Пловдив, но това принципно не означава, че там има китари в наличност.
 14. abductor

  Artwork Artist & Studios

  Бих препоръчал http://illogicalconversions.com/ (има си секция CD Artworks)
 15. abductor

  Китара до 1200лв

  По-скоро тази: Neck-Thru-Body Construction 25.5" Scale Mahogany Body Quilted Maple Top Maple Neck Rosewood Fingerboard 42mm Locking Nut Thin U Neck Contour 24 XJ Frets Black Nickel Hardware ESP Tuners Floyd Rose Special Bridge EMG 81 ( / 85 (N) Active p.u. Finish: STR (See Thru Red), STBLK (See Thru Black) Master Volume 3-Way Switch Master Tone MH-1000FR е яка тупалка, но има твърде много седефче за моя вкус Всъщност, има ли къде тук да се пробват такива китари?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.