Jump to content
Българският форум за музиканти

armario

Members
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 Excellent

About armario

 • Rank
  Приятел на музикантите.
 • Birthday 03/01/1970

Previous Fields

 • Инструмент
  Bass

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Bass guitars,Martial arts,Fitness.

Contact Methods

 • Skype
  sorcerer70

Recent Profile Visitors

741 profile views
 1. armario

  Пет струни на 4 струнен бас

  Колегите по-горе го казаха, но и аз не виждам смисъл от цялата груба интервенция спрямо горкият бас. Ползвам и 4-ка бас китара, Слагал съм 5 струнен комплект, без G, Т.е. - настройка D-A-E-B. Но |B| струна да вдигаш до |E|??? Пич, знаеш ли колко тона са това??? Това е идентично с показваните филмчета в ютюб, в които някакви шемети удрят от земята китарни ефекти, за да видят дали са несчупваеми??? Повечето "експериментатори" свалят |B| струна, с риск да звучат невъзможно ниско, или както казва един приятел, който не е безизвестен за форума - "това го чуват само свиньете", Също безсмислено, но вкус и цвьет.... Или |E| на 4 - струнка свалят в Си, но твоят случай....
 2. armario

  Удължаване времето на тона

  Демиург го каза, но не уточни - хубав бас / хубаво дърво, хубава електроника, не външния вид. Пазарът се напълни със всякакви "хубави басове", които ако не миинат през temerut не очаквай добре да звукнат /. Не може да разчиташ на хубав звук, ако ги няма тези допълнения. Ще допълня още: Лимитър Инхенсър. BOSS имат много добро нещо - Bass LMB 3. И не на последно място - Правилно звукоизвличане! Успех!
 3. armario

  Мерак с грешен подход

  Здравей, Дийзър. Колегите по - горе казаха доста. Аз само ще допълня, че всичко си зависи от това, какво търсиш: - цена - външен вид - звук - как изглеждаш със китарата дори? Не е смешно, има и такива... Подреди си условията по номера, както ти решиш. Т.е. кое за теб е по-важно при избора. От скромният си опит досега, мога да кажа няколко неща: Чистак ню китара: - евтина - непременно търпи тунинговане - адаптри, електроника, бридж... - малко по - скъпа - същото, като горе, но някои "тунинг' части ги има. - скъпа - почти нищо не пипаш и свириш. Но както всяко правило и тук си има изключения. Аз се наиграх с един Уоруик преди време...Абата знае за какво говоря... Залагам на 2-ра ръка: - Ако е бил мераклия, този от когото я купиш, ще я е направил удобна за свирене / екшън и звук /. Дървото вече е "улегнало". Няма осукване на гриф и т.н. Но и тук си има изключения, сезирам предишния, дали е бил мераклия... Има човек от форума, няма да казвам имена тук, но и лопата да вземе, ще й сложи Делано и ще звучи не по- зле от среден клас инструмент. От такъв - купуваш веднага! Но не всички са такива "мераклии". Бартолини звучат "затапено" / ниският клас, за висок не съм търсил, не харесвам и нямам идея. За метъл - препоръчвам Сиймор Дънкан , ЕМГ. Някога бях като теб - "О, Фендър форма??? - Никога!" Да, ама не...Наскоро имахме участие в Маймунарника и свирих там с подобна, естествено "тунингована" с ЕМГ - та и ел-ка. Звук - трепач! Нищо, че е "баналната Фендърска форма". Дано съм бил полезен по някакъв начин.
 4. armario

  Фукня

  Е, най-накрая е твой. Честит да ти е и със здраве да подпираш F#.
 5. armario

  Фукня

  Данчо, честито и с кеф да му разтриваш позициите. На останалите- също да ги радват новите придобивки.
 6. armario

  Любими басисти

  Плюс всички споменати дотук, не видях един друг голям - Тецуо Сакурай. Не съм фен на слап техниката, но това си заслужава да се види/чуе.
 7. armario

  Фукня

  Честито, Жоре. Трябва да я донесеш на някоя сбирка. Честити нови придобивки, а и на теб, цецоб. Може да се каже, че яко си се фендъризирал.
 8. armario

  Фукня

  Илийка, е с това ме утрепа... Със здраве да му се кефиш и да му разтриваш струните.
 9. armario

  Мнения за Behringer BX4500H

  Ако искаш да чуеш комбинацията - отиди и посвири в репетиционната на Цецо / Найтмеър / гаража, зад парк Заимов. Ако не ги е продал, де... Там на място ще добиеш най-ясна представа. Колегите преди мен казаха все верни неща, но ако си ограничен откъм бюджет, взимай това, за което имаш парите, пък по-натам, знае ли човек?... Всеки е започнал от по-нисък клас, докато разбере какво иска като звук, размери и не на последно място-докато събере съответната сума.
 10. armario

  Фукня

  Абе и теб , като те ухапе пчелата, нямаш спирка....ама аз ли съм за приказка? Успех и от мен!
 11. armario

  Фукня

  Е, честит да ти е новогодишния подарък. Със кеф да го слушаш как свири това педалче.
 12. armario

  Среща на басисти

  Явно супер сте си изкарали, пичове. Много ми се идваше, но работата ме зовеше до късно / Жоре ме разбира най-добре за какво говоря /.
 13. armario

  Въпрос относно адаптери за бас китара.

  Принципно, приятелю, от ниско бюджетен клас китара няма как да очакваш кой-знае какво. То и заради това ги правят с тези изключения - ако има що-годе добро дърво, слагат най-евтината електроника, адаптри и т.н. Ако е пълен талаШИТ - могат да "отпуснат" някоя по-добра електроника. Всичко се прави с цел - хем да го кефи клиента, защото не дава много пари и си мисли, че е направил хубава покупка, хем те / производителите / да са на далавера. Та... Казваш, че те кефи като разстояние между струните, гриф - удобен...Всичко това е от значение. Ок, явно и по сантиментални причини искаш да си я запазиш - ами, вложи малко пари и й сложи хубава електроника, адаптри и си свири с кеф. Голяма работа каква марка е. Аз също си бях купил Аполо, но 6-ца. Първо - адаптрите бяха за 5 струнен бас и съответно 1-ва и 6-та струна "ги нямаше" никакви. Електрониката ставаше, бриджа и ключовете - също, но звук??? Отидох при Доктор бас-китарис кауза, да е жив и здрав, Красито Темерутис. Който го познава, знае какво се случва в такива ситуации... Ако решиш, че искаш точно това, твоето Аполо, да извади що-годе приличен звук, пиши на лични, за да те свържа с него. Едва след неговата интервенция китарата звукна. Много задълбах, но дано съм ти бил полезен.
 14. Не се бори, ако мислиш, че няма да се справиш. По-добре звънни на Краси / Темерут /. Така, както виждам, се намираш в София...За да не се налага после да търсиш нови потенциометри. Ако искаш да ти дам телефона му на лични. Поздрави и Лонг Лийв Рок'н'Рол.
 15. Темерут / по-горе ти е писал / е "твоят човек". Обади му се и се разберете. Случи ли ми се да имам "болна китара" доктор Краси за миг я поправя. 'баси и рима се получи.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.