Jump to content
Българският форум за музиканти

bad_metal923

новаци
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar

bad_metal923's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Интересува ме , в кое точно Cry Baby 535 Q е по-добър от стандартното Crybaby и заслужават ли си парите за него? Четох някои ревюта, където се казва ,че Cry Baby 535 Q има доста повече функции, има някакъв Q-Filter който може да настройва ефектът да звучи по различен начин - 6 различни позиции. Струва ли си човек да даде 2 пъти повече заради тази разлика?Не се ли губи по този начин автентичния класически звук на уа-педал като GCB-95, с който са свирили Jimi Page и Hendrix?
  2. bad_metal923

    Cubase/Nuendo

    Според вас PCI картата е по-добрият вариант, малко тъп въпрос, обаче може ли да се използва и за лаптоп, сп. мен по-скоро не, тъй като моят компютър е доста старичък, 5 години, (Intel Celeron 2,6 GHz, 1GB RAM), какъв е смисълът да си взимам саунд карта за 100 евро примерно, като след няколко месеца сигурно ще си взема нов компютър, най-вероятно ноутбук, за който тази карта няма да е съвместима, а доста от новите модели лаптопи нямат и Firewire
  3. bad_metal923

    Cubase/Nuendo

    Ампът ми е Marshall MG 100 DFX Combo, който има CD Input и Lineout, (изход) за слушалки, в който аз слагам кабела, с който го връзвам към компа (кабелът разбира се е с различни по размер жакове в двата края, по-малкият е в компа). Пробвах да видя дали с Reaper, който е относително по-лесен за употреба, ще се получи нещо, но за съжаление не получих никакъв сигнал... Въпросът е къде бъркам, не плъгвам кабела на правилното място в компа, не съм на ти със софтуеъра или просто аудио интерфейсът е скапан.... Иначе че ми трябва друг аудио интерфейс е ясно въпросът е кой би бил най подходящ за мен - USB, Firewire или PCI?
  4. bad_metal923

    Cubase/Nuendo

    Ами аз съм написал в заглавието - Cubase SX3, компютърът ми е доста старичък, и саунд-картата е Realtek AC97... Интересува ме също как да свържа китарата с компютъра така че да мога правя записи с него, т.е. китарата в ампа и от усилвателя в компютъра..
  5. E мерси, обаче още като видя на таблатура виждам, че не е това, това което си дал е от студийната версия на Dive, а мен ме интерсува солото от демото, което съм дал, което е доста по-усложнено Ако някой все пак има по-развит слух да помага..
  6. Става въпрос за солото в демото версията Dive на Nirvana, може ли някой да ми каже коя пентатонична скала или да ми го транскрибира на таблатура евентуално, по слух ще му бъда много благодарен
  7. Пич, а ще може ли да мида дадеш линк за табалтурата вкл. солото, че песента ме кефи много..
  8. bad_metal923

    Cubase/Nuendo

    Интересува ме как да запиша китара с тази програма, нещо въобще не мога дори да си чуя китарата през компа. Някой който е по-добре запознат да обясни или да дадете линк към някакъв туториал или менюал или най-добре някакъв друг софтуеър, който е възможно най-лесен за ползване, явно Cubase-a на този етап е по-сложен за моите възможности.. Благодаря предварително!
  9. Интересува ме кой начин на постановка на ръката за мощни акорди според вас е най-правилен и има ли въобще значение това. Значи аз се сещам поне 3 начина. Примерно за F5 между 1 и 3 прагче- класическата постановка 1-и пръст въху 6-а струна и 3 и 4 -и върху 5 и 4 струна съответно.,при останалите два метода - 3 - пръст настиска 5 и 4 струни едновременно ( както прави Toni Iommi) и съответно 4 пръст (кутрето) натиска съответно 5 и 4 - струни, както правят Металика. Аз знам че и първият и вторият начин са приети, макар че първият е като че ли по-използван. Според вас има ли чак такова значение постановката за тези акорди или всеки да си свири както му е удобно?
  10. Благодаря все пак на хората, които са изказали мнение в темата, макар че едва 2 или 3 биха ми били полезни, и на тези ,които са си направили труда да ровят в google за точния studio equipment и gear на Metallica от този период, това можех и сам да си го свърша, но поне ми спестихте време и усилия.. Въпросът ми всъщност беше как да речем с гиър-а на среднстатистичеки бг-китарист за ок 2000 лева примерно, може да се докара горе-долу звука на класическата Metallica, а не да се възпрозивежда точния студеен звук на Ride the Lightning.., както знаем по това време самите Металика не са ползвали най-добрите студия, тъй като не са разполагали със средства за това, но това е друга тема..Ясно е че това, дори в професионално студио в Бг би било трудно това да стане.. Иначе не виждам какво лошо има в това да искаш да наподобиш звука на групата която харесваш, мнения от типа "ама ти трябва да имаш собствен стил" и да свириш по еднакъв начин Сабат и Металика, просто са безмислени, заглавието на темата беше ясно зададено. Просто бих помолил хора, които се правят на интересни, нямат какво конкретно да кажат или просто искат да покажат колко много знаят, да не се изказват по темата. и аз обичам да свиря в Drop D или даже Drop C с някакъв ала seventies fuzz-distortion, но Металика просто не звучат така.. Така че нека ако някой може да даде конструктивно мнение по темата да заповяда, някой от вас поне веднъж е правил - поне един кавър на Металика, да каже примерно как и с какво го е записал какви ефекти/процесор е използвал и т.н... Благодаря предварително за отговорите!
  11. Здравейте, интересува ме как да се доближа по звучене в най-голяма степен до първите 3-4 албума на Metallica. Естествено без ЕMG адаптери и ракове. В интерес на истината, доколкото знам Меtallica възприемат EMG адаптерите чак в началото на 90-те, първите албуми са записани с доста стандартно оборудване, даже Kill Em All май e записван със "стандартни" Marshall-i JCM800 или от онези по-старите 1959 май бяха.. Така че дайте моля ви съвет за някакъв як дисторжън ефект примерно, с който бих могъл да звуча в най-голяма степен като тях. Аз съм засега с един Marshall MG 50 DFX и доста си поиграх с настройките докато постигна горе-долу прилично звучене, което пак е относително далеч от това на Мetallica..
  12. Ами и аз мисля , че при мен line и mic са на едно място...отзад на компа има 3 изхода ....но ще проверя като се прибера в кьщи..
  13. т.е в микрофонния порт и няма да има проблеми, нали?
  14. A не става ли от изхода на ампа да вкарам кабел направо в микрофонния вход на компа и така да записвам? След това всичко минава през Cubase или GuitarRig или друга програма.. Нали това е редът доколкото разбрах.. А с тези програми Reason, Addictive Drums, EzDrums лесно ли се работи? Например имам китарата на Seek&Destroy и как понея да напиша барабаните?
  15. А мога ли да вкарaм бас и барабани направо от Guitar Pro, и да ги смеся с китарата?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.