Jump to content
Българският форум за музиканти

Angry Samoan

Members
 • Content Count

  355
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-4 Poor

About Angry Samoan

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 08/04/1914

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar

Recent Profile Visitors

244 profile views
 1. Здравейте, имам китара Епифон Лес Пол, японски, купувана секънд хенд, която много бързо се разстройва , дори и когато е току що настроена не може да се направи бенд на 1-ва струна ок. 12 -о прагче - не се чува почти нищо. Къде е проблемът в ключовете или или в прагчетата? Благодаря предварително
 2. Не знам какво разбираш под "лъскав", фретбордът си е на напълно завършена китара, просто искам да изглежда не като палисандър, а черен, абаносов или поне доста тъмно кафяв. Искам да попитам дали този байц се прилага дали тези бои се прилагат на готов вече лакиран фретборд, а на картинката на линка, който съм дал е даден "unfinished" фретборд.. И последно, колко често е добре да се третира фретборда с това бадемово масло и има ли траен ефект?
 3. А ако може да ми кажете откъде мога да намеря това или нещо подобно, тъй като фирмата не праща извън Щатите и ако може да препоръчате квалифициран лютиер в София, който да извършва подобни неща.
 4. А колко време държи това масло, след време не почва ли да се чупи или люспи от фретборда и става много по-лошо? Не се ли отразява на звука на китарата? Има ли някакви други методи, значи интересува ме наистина професионално третиране, някой лютиер ако може да каже и да ли въобще е препоръчително, не бих рискувал сам да предприемам нещо, в което не съм сигурен...
 5. това нали не е някъв майтап?Ако не може черен, поне по-скоро да потъмнее фретборда, да стане поне тъмно кафяв, .. Четох в някои чуждестранни форуми, че се използват някви вакси и масла, но не можах да намеря нещо по-конкретно.. Той самия гретборд нали е лакиран с нещо, има доста rosewood фретбордове, които са потъмнени да изглеждат почти като ebony, трябва да има някакъв начин.. Не може да няма поне един лютиер в Бг, който да не знае за какво става дума и който да не прави такова нещо
 6. Значи имам китара, която е черна (черно тяло) с rosewood (кафяв) фретборд. Понеже кафяво с черно не е много добра комбинация, бих искал фретборда да се боядиса или лакира в черно, за да изглежда като ebony за да може фретборда да е в тон с тялото Искам да попитам това обичайна практика ли е, оказва ли влияние на звука и ако може някакви препоръки за бои, лакове евентуално да кажете за някой лютиер, който се занимава с такива неща Мерси предварително!
 7. Angry Samoan

  Oтносно рисковете на покупка от Ebay

  Понеже модовете са затворили темата за митниците, искам да попитам тук за това, което все пак е пряко сързано с пазаруването от eBay - как да освободим стоката по възможно най-изгодния за нас начин, т.е. без да платим мито и най-вече ДДС, сещате се какво имам предид........ нека някой който има опит с това да сподели или може да ми пише на лс, че ми е спешно
 8. Angry Samoan

  Oтносно рисковете на покупка от Ebay

  А какво става примерно, когато за една стока, няма "bidders", няма наддаване и купувачи, продвачът сваля ли продукта от eBay, след като изтече времето, и после го качва на по-ниска цена? и например ако тебе те интересува този продукт, трябва ли веднага да купиш продукта или да изчакаш да бъде качен по-късно сътветно на по-ниска цена? какви са най-често срещаните практики?
 9. Angry Samoan

  Oтносно рисковете на покупка от Ebay

  Сега ми изпратиха една китара от Япония в най-обикновен гигбег преди да успея да се свържа с продавача (заради часовата разлика) и да го помоля да ми осгури хард кейс.. Има ли някой с подобен опит да сподели в колко от случаите на подобни пратки има шанс китарата да се увреди при изпращането. Все пак е купена от голям уеб шоп, който се предполага че има опит в подобни неща..
 10. Angry Samoan

  Oтносно рисковете на покупка от Ebay

  А като спечелиш някакъв аукцион с наддаване, какво става, трябва да влезеш в paypal акаунта си и да преведеш цялата сума или тя сама се заверява от сметката , понеже досега съм ползвал само Buy It Now опцията...
 11. Angry Samoan

  Orville (by Gibson)

  Добре ,какво лошо има ,нали форумът е за това, да обменяме информация?
 12. Angry Samoan

  Orville (by Gibson)

  Някой има ли впечатление от тези китари, става въпрос за Orville by Gibson правени в Япония м/у 1987-1998, изцяло по лицeнз на Gibson, в известната Fujigen factory, изключително качествени инструменти в Ebay се търгуват ок 1000 и повече доларa, някои от тях сa произведени с Gibson хъмбъкъри и части. наследник на тези китари са Epiphone Elitist, с каквато свири JJ French от Twisted Sister, също изключително качествени инструменти отличаващи се от Gibson може би само по логото и формата на хедстока, както и само в покритието, което е полиуретаново, докато при Gibson e нитроцелулозен, ако не се лъжа Даже някои смятат че са по-добри инструменти от съвременните Гибсони..
 13. Angry Samoan

  Китара " B Stock"

  Мисля че в този случай става въпрос за втория вариант "factory 2nd" , затова и предпочетох да се въздържа от покупка, въобще май имаше нещо гнило около тая китара, като видях последните снимки, които качи продавачът, се сетих, че тази китара сам я виждал поне два пъти за последните няколко месеца....Явно някой се излъгва да я купи и след време се усеща какво е взел и го пуска в eBay или продавачът се опитва да продаде отново върнатата китара ..
 14. Angry Samoan

  Китара " B Stock"

  Значи мисля продавачът е частно лице, не ми изпрати снимки на мейла, но качи на страницата на продукта, снимки, които не са по-детайлни от тази, която беше качена, без сериен номер, без снимки, които показват в детайли състоянието на лака, на ключовете за настройване, снимка на адаптерите отвътре, както правят повечето сериозни продавачи в ebay... според него the little mark on the back of the head stock, its difficult to read but I think it is a "2". , т.е. китарата е маркирана като "2" каквото и да означава това.....може би че нещо е дефектна..
 15. Angry Samoan

  Les Paul моделите на Ltd (esp)

  Пичове много ясно. че китара за 1000 евро не е за подценяване , каквито са по-скъпитет модели LTD За мен това си е направо про китара нищо че на нея пише LTD. Мен ме интересуват по-ниския клас модели като EC-256 WA-200, ЕC-401 до 650 евро,сравними с Епифоните като цена, дали са сравними и като звук и качество?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.