Jump to content
Българският форум за музиканти

rettere

Members
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About rettere

 • Rank
  Навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  к`вото хвана

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Клавир, акордеон, барабани, гайда, ток

Recent Profile Visitors

498 profile views
 1. Здравейте. Туй го продават за 55 лв. Някой пробвал ли го е на гайда, кавал или друго подобно духово изпълнение? Другите октавери гледам са към 250 лв... Та...
 2. Здравейте. Моля да ми препоръчате безжични микрофони най малко два с един приемник! Поне някакви честотни корекции да имат за всеки отделно... Става въпрос за непретенциозно откъм техническо качество пеене на живо в зала 200 квадрата. Добре ще да е да не пищят в близост до колоните, че мястото е ограничено... До към 200 лв. Мога да се хвърля и на някакви китайчета, но за всеки случай рекох да питам и тук. А искам да са безжични, че понякога се ползват и за сценки, а там си е движение... Гледам има и четири с един приемник, ама за тях ще ме увикате повече....!
 3. Ако е само този тон, последната ти клапа не затваря добре.
 4. А здравейте. Ами търся си нов мех. Джура гайда. По възможност зашит от към "дупето". Голямо ровене из гугъла....и т.н. От къде се снабдявате с мехове? Някой на близо до Свищов?
 5. Вземай "масите" от една точка. Това мога да кажа за 50-те Hz.
 6. Здравейте, сериозно питам. Има ли не правилен начин на удряне по чинелите? Трябва ли да се удрят ръбовете или само плоската част?
 7. Благодаря за школата. Там разбрах за меха и за звучността на ниските тонове. Общо взето не приемам някои съвети за положението на ръцете, кое е правилно, стойка тактуване, движения на главата и т.н........но това е мое решение... От 8 годишен съм с акордеон - школово изучаване. Бутам барабани, клавирчета, китари...Не смятам да съм перфектен в гайдата. Та това клише с учителя мисля, че е за начинаещи музиканти. Просто търсех смляна информация за поддръжка /лошо ли е да си я коландря/ и настройка на гайдата, когато "баща и" не я е издокарал както трябва. Както и да е. Благодаря зя отзивчивостта.
 8. Здравейте отново! Гледам темата ми се чете, ама нямам отговори.... Ще ви попитам още нещо. Меха с какво да го импрегнирам? Като я вземах ми казаха да я пръскам с прясно мляко. Така и правя. Конците ги мажа с овча лой. Пискуна явно се разсвирва. По-малко пищят ниските тонове. Чета из нета туй онуй, ама явно не всичко се казва....та ще се уча и сам.Направих си АЗ нова надуялка. Много малко изпуска, почти нищо, за разлика от оригиналната. Даже по-лесно се надува! Почнах да свиря с акомпанимент от синтезатора. Час-два ... Колкото ме изтърпят в къщи. Айде лека!
 9. Нормално е да ти свети, щото захранването му е импулсно! Импулсните имат кондензатор между ниска и висока страна на напрежението! Има и такива захранвания дето не пускат фаза на изход! И да обръщаш щепсъла все тая! Фазопоказателя ти е точния инструмент! Не се връзват на мултицети и др. Ако останалата ти апаратура ползва контакт и щепсъл шуко, провери заземителните/зануляващите пластни! Ако усещаш гъделичкане.......не е добре! Ако усещаш ток само като си с тая джаджа, без други неща закачени към нея, търси рекламация! Уреда е опасен! П.С. Я пробвай зарядното на телефона когато не е в телефона, май и то се офазява :-)
 10. Не, благодаря. Този си обръща ВЕЧЕ неговите файлове във Мидита. Обратното също. След толкова години си направих системна дискета...... и така. Мога и на живо да записвам от секвенсъра към клавира с кабел......Тъкмо си ги прослушвам на него, щото песните са правени с ЕМ-25 :-) МС-50 е в пъти "по-як" от секвенсъра на ЕМ 2000. Та това е.
 11. Стана. От http://www.sonicthrill.de/R_Mus//synth/html/MC300/Roland_MC300_downloads.html изтиглих ехе. файл MC500_MRM. Това е програма с която се прави системния диск. Ехе.-то се инсталира на дискета чрез комп. Дискетата се зарежда на секвесъра. После иска нова дискета. Секвенсъра прави системна дискета от вече заредената в паметта му програма от първата дискета. Конвертира миди файлове тип 0 и 1 във файлове "работни - им викам аз" и обратното. Мидитата се четат от флопи на синтезатор Роланд. Има заигравка с типа на дискетите DD и НD. Лепи се лепенка на единия отвор..... Мерси колега за отзива.
 12. Тъй. Резултат от опита ми с въпросната гайда: Туй чудо-гайдуницата явно е в С# при затворени пръсти на горната ръка. Глася пискуна нагоре, надолу, дължината на вибриращата част също.... Най-вярно свири в тона посочен по-горе. Там излизат най добре и тоновете F# и нагоре. Ручилото съм го дигнал на гардероба. Ще бръмча с него като се изпролети. Чувствайте се свободни да споделите някоя тънкост. Някакъв чалъм да не ми пропищява пискуна в ниските тонове? За сега го овладявам с повече компресия ама едва ли ще е само това.... Айде лека...
 13. А,,,,, изрових си темата... Та като прочетох още малко ...мисля, че ще стане и с диск от МС-500 . Диска е MRM-500 Въобще ако някой има какъвто и да е буутващ диск за серията МС на Роланд, моля да ми помогне. МС-50 MKW- то май ползват и те такъв диск. До колкото знам може да се направи имидж файл на дискетата чрез компютър.
 14. Здравейте, и аз съм в отбора. Имам джура гайда - ручилото е в РЕ Имам няколко въпроса, които възникват въпреки информацията от интернет.... 1. Това, че ручилото е РЕ, а при всички затворени дупки гайдуницата свири сол, гайдата какъв строй е РЕ или СОЛ? 2. Какво е точното положение на пискуна на гайдуницата в отвора? Прави ми впечатление, че ако го изкарам по-навън, отворите ми фалшивят. Височината на тона си я глася от конеца намотан на пискуна. Пробвал съм височината на тона да я компенсирам от положението на пискуна спрямо гайдуницата, но става фалшиво... 3. Ниските тонове-долната ръка /сол, ла/ малко ми глъхнат. Например сол за да звучи долу горе добре си иска доста натискане на меха.... П.С. Напълно съм нов като гайдар, но смея да твърдя, че лесно се уча, и разбирам от фалшиво. Акордеон, китара. синтезатор, хармоника, кавал.....малко, барабани, дудуче....та сега и гайда :-) На около 20-25 часа свирене съм и вече съм доста добър на ръченицата "Внимавай кога се жениш" !!! Бая ги къдря, чак се кефя. Ама нали трябваше да свикна, че туй чудо свири каквото искаш ама като отвориш дупка, а не като натиснеш клавиш :-) ..... Айде Весели празници.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.