Jump to content
Българският форум за музиканти

soundhouse

новаци
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    DJ

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

soundhouse's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-1

Обществена Репутация

  1. Те всички си заслужават, но човека му е бавна машинката. Докато със семплите няма да има проблем, пък и звучат! Имах едно пиано на Steinwey, обаче не помня от къде ми попадна. Страхотно пиано! И много леко.Проблема е ако задържиш за по-дълго тона, вече мисля, че там имаше някакъв проблем. Но мисля, че е точно това към което се стреми колегата. Ако се сетя как се казваше диска със семпли ще пиша пак. Беше във AKAI формат Щом е така семпли ще ти свършат по добра работа за пианото. Потърси семпли на пиано на AKAI и си свали някой семплер плейър като Kontakt или каквотo ти харесва.
  2. soundhouse

    Windows 7

    Гх ли съм писал сори. Ами и аз така мислих ,че работи всичко обаче не е така. Изтеглих си XP compability mode и т.н. обаче що се отнася до драйвери, не става. А и хакерите едва ли ще направят наново донгъл емулатора на стайнберг за 64 битовата версия на Win 7. Cubase SX3, Virtual Guitarist и т.н нетръгват. Затова се принудих да сложа XP. И всъщност много ми хареса. За пръв път имам Windows посветен само на музикалните истории, т.е. няма интернет, няма игрички, няма DivX и т.н. Сладка работа. Даже не съм сложил драйверите на мрежовата карта, камерата и т.н.
  3. дали се занимавате професиоално или любителски, няма значение, важното е какво искате да записвате и как -вокал, китара, едновременно или поотделно? Съвета ми е все пак VLZ3 със USB, ако имате такава карта вече. Можете да постигнете високи резултати! Ако нямате аудио карта, тогава ONYX варианта може да ви излезе по-евтин. И при всички положения доста качествен.
  4. Не съм съгласен, че са класи над Макитата, лично съм ги сравнявал с еднакви колони, кабели и микрофон. По какво разбрахте, че са класи над Макитата??? Имам поне 2 ДВД-та, на които тонрежисьори дават точно тези Макита за пример, ако неможете да си позволите преамп от рода на Focusrite, който е 2500 евро ви съветват да си вземете точно такова Маки, а не Алан Хийт. В норвегия, попитах един тонрежисьор какъв миксер да си купя и той каза " Buy Mackie!" и започна да се хили и да ме тупа по рамото, т.е. Що за глупав въпрос, така че точно при звукозаписите или по-точно във домашни и нискобюджетни студиа тази фирма се е наложила доста сериозно. Освен Алан Хийт са много неудобни за работа. Бутоните за мутиране на каналите са много малки и остри, всеки път при спиране те бодът, некомфортно е, плъзгачите са много леки и без да искаш като бутнеш някой в бързината се изкачва чак догоре по инерция. Това не е добре. За това, че сте въртяли други канали вие казвате. При Макито има комфорт на всичо това. т.е. помислено е за всичко. Освен това има многобройни клипове във Youtube, как ги мачкат с джипове и ги хвърлят от блкове и накрая само Макито оцелява. Не съм Бозов няма страшно да не си помислите, че съм рекламен агент, просто всичко сочи до едно. Само мисля, че EQ na Алан Хийт ще е по-добър от този на VLZ (с млка разлика), но на ONYX пък EQ-то е класи над Ален Хийта, също съм ги сравнявал, ако някой се чуди пак дали говоря наизуст или без грам опит и знания.
  5. Щом е така за HI-FI слушалки аз съм фен на Сони от 20 години. Не мисля, че може да сбъркаш със Сони. Все пак мое мнение, хубаво е ако можеш да ги чуеш. Имал съм доста Philips слушалки, незнам защо дали все са били много евтини, но никога не са ми харесвали. Имам и Зенхайзер от 75 лв, но и тях не ти ги препоръчвам. Не са хубави.
  6. Ее, колега кое наричате крайно мнение?? Ако бях казал нито едни монитори нестават или всички стават, това би било крайно мнение. Мислете малко преди да се изкажете за да не се чувствате глупаво пак. От 4 години слушам, избирам и чета за монитори. Мога доста да помогна на някой нуждаещ се, защото съм минал по този път и знам колко трудно е избирането на монитори. Кое друго ви се вижда крайно, че не е правилно да си миксира със слушалки ли? Може, но ако сте от ранка на някой световно известен тонрежисьор, който наистина знае какво прави. Мисля, че сред нас няма такива. Кое друго ви се вижда крайно, че съм казъл в никакъв случай субуфер ли? Става доста сложно със субуфер и пак казвам, ако сте аматьор и не знаете какви монитори да си купите, тогава нямате шанс да знаете как да се спрвите в дадената ситуация със субуфер и т.н Спестил съм много излишни думи и съм обобщил с цел да е по-лек текста за читателя, но ако искате може да задълбочим и да проверим колко знания ми липсват, всъщност вие говорите за "тотална липса на опит и знания". Мисля, че това е доста крайно не мислите ли???Въздържайте се от крайни мнения все пак вие проповядвате за това. Ето къде може да се дообразовате: www.soundonsound.com за да си спестим излишните глупости от тук нататък. О, да, и сега си прочетох поста пак и видях за KRK, изпуснал съм да пиша, че се отнася за 5 инчовия модел, тъй като видях, по-горе, че горещо се препоръчват като линейни колони. Наредете КРК RP5 до Dynaudio BM5 и ще видите кои са линейни. Всичко това съм го правил и знам какво приказвам. Не сте длъжни да се съгласявате. Избора на монитори е толкова деликатна работа, че дори истинските тонрежсьори изпадат в такива състояния. Освен това някои на електриковото зелено викат синьо или пък други над определена възраст спират да чуват доста от честотите. Ако беше лесно всички щяха да си купуват едни и същи колони и тогава като си пуснеш запис на някоя известна група на Genelec 8030 нямаше да звучат толкова ужасно. Или пробвайте да пуснете албума Piece by piece на Kate Melua на същите да видите за какво съскане става въпрос. Ще ви отрежи ушите. От многобройните мнения на специалисти, които съм изчел, статии, лични разговори и имах възможността не веднъж да слушам МНОГО мониторни колони съм си направил тези заключения. Не мисля, че мога да подведа някой с тях иначе нямаше да ги изкажа. Напротив убеден съм, че мога да улесня или да сведа избора на някой до минимум. Има и хора, които са ме послушали и са доволни. Има и други, които не ме познават и работят по този начин с две колони Yamaha HS-80M без subwoofer и без слушалки и работят в студия в София. Успех и на вас!
  7. Sibeluis, Sonar, Cubase, Final. Всички правят каквото искаш
  8. soundhouse

    Windows 7

    Лаптоп Win 7 64-bit 4Gb Ram Win 7 64-bit ми заема 1.3 Гх от Рамта без да съм отворил и пукната програма. тогава ми остават 2.7 Гх свободна рам за Музикалните истории. Сложих и едно XP защото там си нямам проблеми със старите програми и т.н. обаче там пък мога да използвам най-много до 2.6 Гх от Рамта въпреки, че използвам 3 гигахерцовия switch на Win XP. т.е. нито един от двата варианта не ми харесва. Колкото до споровете FW или USB2? Всеки, който е чел знае, че FW! Така, че колегата е по-добре да си вземе express card и да си ползва старата карта. Мисля, че експрес картите са и 64-битови. Друг въпрос. Някой има ли читава версия на Cubase 5? И коя е тя? 5.1.2? Или друга? При мен има crashove. За сега карам със стария 3.11
  9. О, ами ти си много лесен тогава. Откъдето и въпроса ми защо пък Алън Хийт?? Щом е за домашно студио всичко е ясно. Новата сериа на Маки VLZ. Има от най-малък до най-голям дето се вика. Всички тонрежисьори работят или са работили с този преамп и го хвалят и го сочат и го препоръчват. Мисля, че новата VLZ серия даже има и вграден микрофон за да говориш с музиканта в звукозаписната стая. Ето ти да си избереш: http://www.thomann.de/de/search_dir.html?x...p;x=10&y=11 п.с. ако имаш пари може да се ъпгрейдваш с ONYX серията където имаш и вградена FW платка и можеш VST ефекти да пускаш на певеца, или китариста може да свири през VST ампове като Гитар Риг 3 и да се чува в реално време докато се записва. Но е малко по-скъпо към 800 евро.
  10. Ако ще записваш нещо с микрофон бягай от фаст трак про. Ако ще записваш китари или басове, става. Иначе съвместимост има дори и с Win 7 64 bit
  11. Искам да отвороя на колегата дето си е взел втора ръка картата и му шуми. При мен става така като ми е пълен хард диска. т.е. моя е 60Гб и като падна под 20Гб свободно място почва да прави дивотии. Също ако имаш външен хард през USB прави такива мизерии. Доста време ми отне да разбера какво е. Но е това на 100%. Дано и при теб е така.
  12. Щом е за училище Беринджер! Те имат училищни решения. В смисъл то всичките им решения са училищни, но поне един човек ще ги използва за каквото трябва
  13. То добре ама аз немога. Съвета ми е да поспестиш още малко. После може 10 години да ги ползваш като разхвърлиш сумата през годините ще излезе по стотинки не мецес
  14. В никакъв случай слушалки!!! Звукът се разпространява във въздушна среда. По добре да миксирате на HI-FI система отколкото слушалки дори и да са АКГ 271. Освен това често лявото ухо има различна чуваемост от дясното... Колкото до мониторите: Ако нямате пари гледайте поне говорителят да е 8 инча и в никакъв случай не е по-добре да имате и субуфер. Само две тела, две 8 инчови тела. От възможно най-евтините са Yamaha HS-80. Вършат работа. Във вашия случай това ще е най-добре за парите. Преди седмица ги намерих за 200 евро бройката в Томан. Проверявайте редовно. Някой път ги връщат след 3 дни и им смъкват цената. Иначе са по 235 евро бройката. Мисля, че пак може да си ги позволите. Ще споменавате.
  15. Не каза какво търсиш в един миксер? Преамп, ефект или разнообразие Винаги е едно за сметка на друго така че ако кажеш на какво държиш ще ти помогна. Иначе купи си Маки, Маки и пак Маки!!! Алън Хийт е фирма, но този модел е компримисен, Ямаха, тук фирмата е компромисна, а колкото до Пиви, неможе да разчиташ на мнение, слушах един и той звучеше добре. На някои хора и Беринджер им харесва как звучат и т.н.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.