Jump to content
Българският форум за музиканти

me-109

Members
  • Мнения

    53
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно me-109

  • Рожден ден 01/06/1910

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

me-109's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Nalbantov треа да ни научи всички как се правят double-hand-и... Я не моем...
  2. епа добре изглежда... :green: а дали има смисъл да се чудя какви пари е излязло туй ж'вотно?... :think:
  3. me-109

    спешно Helpppp!

    ама аре да е "мошеници", все пак, че да не му се смеят на момчето...
  4. офф, (сори...): само аз ли не разбрах за какво стана дума тук? спиртът не го е страх от водата, мисля... даже много хубаво си се смесват, някой химик да каже...
  5. Ок, ама това е ако можеш да свириш... Аз примерно, къвто съм некадърен, ако си взема акустично пиано, ще ме изселят вече (след китарата, баса и the general sonic assault...) А иначе пианото си е шумно, но над брат ми (3 етажа) има една девойка, която свири много яко (скоро не съм я чувал, може да се е изнесла), и си беше удоволствие да я слуша човек, така че може и да нямат толкова против. Пък и в крайна сметка няма да си нито първият, нито последният човек с пиано вкъщи, както каза NoSoul.
  6. Пробвай дали няма да ти е по-лесно да смениш ъгъла, под който ти е китарата. Аз поне вдигам грифа доста по-високо, и дясната ръка ми остава почти права и отпусната до тялото, и понеже и на мене средният пръст ми е доста по-дълъг от показалеца (към 2 см), грифът щръква нагоре под доста остър ъгъл... На мене поне ми е удобно. А и така заемам по-малко място...
  7. me-109

    Китарни строеве

    Гхехехехехе... Ето ви още една манджа за размисъл: BEDGBE. Tool - Parabol/Parabola, макар че в Parabol комай няма китара... настройката на баса там е същата (BEDG, разбирай). Тоя строй е най-близкото до октава по-надолу, с което съм си правил екскре... ъъ, перименти. Зъл, зъл строй, drop-D ряпа да яде. :evil: Edit: Нещо съм много заспал, бях написал EBDGBE... което няма сми просто. Edit #2: Сега видях, че някой го е постнал, ама аз го прочетох в обратната посока... Разкайвам се за което...
  8. in your opinion, you mean... this way it looks like you refer to yourself as you would to Reuters, for example. Edit: mistype...
  9. Да, много благона... благодаря за пояснението, аз не съм виждал компютър през живота си. Линкът към FAQ-то беше особено мил, направо съм трогнат. И на вас много здраве по случай Баба Марта. Само дето някои хора имаме firewall-и тук-там по мрежата между тракера и нещастния клиент, които не са конфигурирани много хубаво, та малко трудно да се дръпне каквото и да било по торент. И не, не мога да махна firewall-a, не е на моя компютър. И не, не мога да го конфигурирам като света, щото нямам достъп. Като казах "една или друга причина", нямах предвид обща умствена инвалидност. Да не говорим, че нямам желание да се регистрирам на 100 места за торенти. Малко са ми и така паролите, дето трябва да ги помня. За едно или друго място. Та, мислата ми беше, че не съм казал, че съм прекалено тъп, за да точа торенти, казах, че съм профан, което не е съвсем същото (RTF Dictionary - coming right back at ya!). Самоиронията ми не е повод да ми обясните колко съм глупав, все едно аз сам не знам. Затова беше молбата за обикновен http линк на 80 порт, който да може да се изтегли отвсякъде, защото тва поне никой не го блокира, и не е като да иска парола. Ако няма - няма, сега, life sucks. Ама npace си го е дръпнал по локалната мрежа. (a.k.a, LAN, нали?!). EDIT: Извинявайте за тона на писанието, не съм в много добро настроение в момента... Не искам никого да обидя. @musicman - ако се намери нейде не-пиратско, ще се радвам да го чуя.
  10. а някой ще бъде ли тъй любезен да метне едно обикновено http линкче за нас, профаните, които по една или друга причина не сме много по bit-torrent-ите? ще сме ви (ние тва, профаните ) много благодарни.
  11. me-109

    Сериозен проблем

    Не си струва да обикаляш магазините (в София поне), щото отговорът, който ще получиш, ще е "абе ти донеси китарата на сервиз за единия винт, или болт (кой ти прави разлика...), а ние ще ти откъснем главата до кръста да платиш за целия блокаж + разноските по монтажа, и разходите за изпращането на проклетията от завода в Нова Зеландия, че е най-близо... Па може и грифа да ти сменим, че са ти се поизносили прагчетата..." Един ден (преди няма и седмица) въртях като празна линейка из София точно за един гаден болт на флойда, който ми се скъса посред смяна на струните, и грънци - само нови флойдчета се продават, а нов за Jackson китара ще ми излезе наполовина колкото съм взел цялата китара... Аре ф'офф. Ако можеш да намериш болт със същата дължина и резба (стандартни са, така че не може да няма) в бараката, мазето, тавана, килера, wherever, пробвай с него. Ще ти свърши абсолютно същата работа, а ще си спестиш време и калории. Няма грам смисъл да се пънеш излишно за нещо толкова дребно, ако решението на проблема ръждясва в някоя кутия от обувки на няма и 50 метра. Ако не е вариант това, потърси стругар. Накрая аз това направих, щото болтчето доволно шашаво на вид, и човекът ми направи копие, макар и не с шестограм, и болтът върши перфектна работа. (макар че пак се оказа, че трябва да си сменям флойда, по други причини...)
  12. Ми не знам, аз поне доста по-бързичко успявам да свиря с пръсти, отколкото с перо... Особено като опре до разходки от струна на струна през струна до струна и обратно, перото остава много назад. Та ми беше интересно само аз ли съм така... Покрай свиренето на китара техниката с перо не ми е създавала никакъв проблем на бас, но все пак съм по-бавен. Хубаво е, че звукът на бас с пръсти ме радва повече - по-дълбок и плътен става... Иначе щеше да е кофти дилема
  13. Основно со пръстетата, + слап чат-пат, ама рядко... (сега ако кажа пак "фънкарийка", от някъде ще изскочи някой да ме изяде с парцалите, затва няма да го кажа ) Между другото, само на мене ли ми се струва, или с пръсти се свири доста по-бързо, отколкото с перо?... Понеже свиря малко повечко на китара, бих се заклел, че обратното би трябвало да е вярно, ама практиката нещо ме оборва... хм.
  14. ми във виолата можеш да сместиш цигулка шегувка... Burton май свири на цигулка (така му пише в профила, а и снимки има с цигулка)... Та и на мене ще ми е интересно каква е точно разликата. Сигурно като между китара и бас китара.
  15. me-109

    Перце

    Без перце няма начин за такава музика... не че казвам нещо ново след 20 поста, ама и аз да се изцепя... Иначе малко по-конкретно - с нокът може и да можеш да изкараш прилично ритъм китарата (и аз докато свиря половината тонове ги уцелвам с нокътя на показалеца, а не с перцето ), но в момента в който тръгнеш да свириш нещо различно от квинти, просто няма да звучиш. И не щото няма да можеш да извадиш тоновете, а заради дистера. С него могат да се свирят брутални флажолети, които се чуват, за разлика от на акустична китара, и това много променя тембъра на звука. Чуй на Dimebag свиренето, на Zakk Wylde... Те двамата май са най-известни с тва.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.