Jump to content
Българският форум за музиканти

JukeBoxHero

новаци
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно JukeBoxHero

  • Рожден ден 05/25/1989

Previous Fields

  • Инструмент
    китара, глас

Contact Methods

  • AIM
    Black_fuckin_ice
  • Website URL
    http://decibelstudio.eu
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    софия
  • Interests
    Музика, Кино, Литература, Психология

JukeBoxHero's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ако ти трябва да си слушаш музика си вземи някакви евтини АКГ - к44, к55 и т.н. за 50-60 лв. Смесване и мастеринг на слушалки... не знам... трудна работа. Монитори си трябва. Иначе събери още пари за нещо от сорта на akg k271 mkII или поне akg k141 studio, за да можеш да смесваш що годе добре. С хи-фи, няма как да стане
  2. Мерси за съветите. Само да се поправя...на куб.м плътност имах предвид, не на квадратен. Стаята в стая я има... като изключим пода ... защото етажа е наземен. Киловата естествено се ползва на 40-50% от възможностите си. Зад картона е ролка...на 10см. 10кг, отгоре са пана 120на120 5 см - 40кила и ще зимам 10см. 75кила, 1 куб метър вата за навсякъде. съседи има едва 2 етажа нагоре чудя се дали ще стига до там достатъчно силен (за тях) шум. Или са просто соц дядовци, дето се чудят за кво да врещят. според мен от риокоз, ако дойдат, никакъв шанс да доловят горе каквото и да е. Още повече че ако нещо ще излиза ще е над 60 хз, а апаратурата им, ниски не лови. а за тези вати за под барабаните, само от чужбина ли ги има..и някви ориентировачни цени?
  3. След стабилна звукоизолация на стая в жилищен блок с минерална вата 10кг/кв.м, гипскартон и най-накрая черна вата с плътност 40кг/кв.м, която се оказа, почти напълно достатъчна за звукоизолиране на барабани и колони с мощност над киловат, единственият проблем останаха бас вибрациите, проникващи в конструкцията на сградата. Изчетох и изгледах доста материал за ръчно изработените бас трапове, но единственото което ми убягва е материала с който е най-добре да се направят. Минерална или каменна вата?...с по-голяма или по-малка плътност? Твърда или мека? Всяка информация би ми била полезна. Благодаря.
  4. JukeBoxHero

    Randall Rg50 Tc

    хард рок, хеви, блус... около тези стилове
  5. JukeBoxHero

    Randall Rg50 Tc

    Търся лампов амп, в тази ценова категория и търся мнение за конкретният модел рандал. Чувал съм го, но нямам голяма база за сравнение. Сравнете го примерно с laney lc 30 старият (с бялата лента)/или новият, които за съжаление, не чух, защото в един много приятен и известен магазин, цитирам: "оффф, сега тряа да ги местя и да ги включвам". В крайна сметка е до вкус, за това молбата ми е да ми кажете за други модели за тези пари, които мога да чуя и да преценя. Ще си позволя един коментар, от който ще си изпрося псувните ви, но досега не съм пробвал нито един лампов усилвател, който да вади сочен звук, като рандалл г2 примерно или един маршал имаше... marshall avt50x , който вади смазващ звук. Питам, защото рандала, честно казано, според мен е ... усилвател, който звучи, като усилвател за 500 лв, не за 1200. Задължен съм Ви!
  6. Благодаря на всички за помощта!
  7. nikifena - ако под грешна разбираш това, че подредбата на "+" - те и "-" те на спикона са с разбъркани места, това няма значение, при положение, че са вързани, където трябва. това за техническото чертане, разбира се, беше шега. Благодаря на "Парни Валяк" за помощта, поуър миксер е, разбира се. Само ако можеш да кажеш, какви са предимствата или недостатъците да вържеш колони на Б-амп или Фул рейндж. Благодаря пак!
  8. Тук с един приятел, завършил техническо чертане, направихме една схема и се нуждаем от вашата помощ. Имаме едни колони и един мискер ! Колоните позволяват B-amp. Което до колкото знам ще рече, че поотделно се захранват ниските и високите честоти. Това става само със "speakon" и въпросът е дали това нещо може да се осъществи, ако в единия край на кабела няма "speakon", а жак. Възможно ли е да останат четирите жила на кабела или той трябва да бъде само с две, както по принцип. Ако е възможно, какъв жак трябва да използваме (mono или някакъв друг). Какво се губи, ако не се захранват поотделно, ами общо само с 2 жила, които да са 1+ или 1- и другите две ги няма въобще. Нядявам се някой да е по-начетен от нас - новобранците-жичкаджии. Мерси!
  9. Търся едни колони, обаче не мога да ги намеря никъде в нета. Става въпрос за JBL m-series, трапецовидни, едната тежи около 50 килограма, 350 ватови, не е от новите модели, 3-лентови, големият говорител е 15 инча. Някой ако има снимки или мнение за тези колони или ако ги има, да сподели мнение, снимка, опит и т.н.
  10. прилично централно обикновени (среден клас усилватели - радналл г2, г3, атакс40) барабани с фус, кардан, 2 тома, пералня, краш, райд (озвучени с микрофони) 16 канален пулт примерно 1-2 по читави вокални микрофона възможност за елемнтарен запис (да се чуе, защо пешо не влиза навреме с 2рия риф или жорето е забравил флажолета) (който да е 5-7 лв на час, все пак става дума за 1 празен диск за 40 ст. и един шибан компютър) ------------------------------------------------------------------------------------------------------ това са ми изискванията, за бас кубе не коментирам, не разбирам (и то да е среден клас) другото, по-важно за мен е: да има повечко място, за да не свиря под мишницата на ванката и да не ми е главата на колоните от централното отношението на собственика да е по-човешко, а не да се появи някой пиян от снощи пич, кисел, който да му дреме на уя) напротив, всички тия "скапани малки метълчета, които не разбират от звук, не разбират, щото на никой не му се занимава да им обясни и според мен..ако ти отидеш и им кажеш "еее пичове, дайте да направим някъв приличен саунд ала-бала", другият път пак ще се върнат при теб, защото виждат, че имаш ОТНОШЕНИЕ към тях и ТЯХНАТА музика, а не ти е през оная работа) не е върпоса в това да има космическо оборудване, а в това, да направиш приличен звук с апаратурата, с която си свирят в къщи масата от българските музиканти вие, виртуозите с по 4 гибсъна и меса бугита, си свирете в собствените си невероятни професионални студиа и по-добре недейте да подбивате ентусиазма на малкото хлапе, което иска да свири на китара, но всички вие му казвате, че със скапаният му скуайър и малкото паркче, не може да свири, а трябва да спечели от тотото за да стане музикант. въпрос на отношение, уют и приличен звук е репетиционната зала, а не мерене на пишки, подигравка с малките и апаратура за десетки хиляди стефф
  11. най-доброто, лес полче, на чиято глава не пише "гибсън", а "епифон" е буллс ай-а на брадатия!
  12. мерси за помощта на всички изборът беше категоричен... H&K attax 40, дори критика за който обяснявах каза... "ако трябва си продай душата на дявола, ама купи тоя усилвател"
  13. то пича с който свиря е с такъв..и ще е яко и тъй като свириш с моите струни, съм напълно съгласен с теб нямам идея защо реши, че "нямам" къде да го ползвам и доколкото разбирам, като чета сам поста си... става ясно, че ... не, няма да си зема фронтмен
  14. ;( ;( ;( с това "да" заби нож в сърцето ми :Д моля те... не искам да е 15 вата... поне....поне....50 да е ;(
  15. ако усетиш натоварване, не се пъни, тендовагинита дебне зад ъгъла ...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.