Jump to content
Българският форум за музиканти

Perseus

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Perseus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Обществена Репутация

  1. Честно казано, не знам какво точно имаш предвид, аз си я поръчах от Томан, от Германия. Иначе за кейс се рових, не мога да намеря подходящ ...Най-дразнещото е че в САЩ си я шипват директно с безплатен твърд кейс, а тука в Европа да го д***ме
  2. От София съм. 3 адаптера. Здравей, мерси за отговора. Не съм сигурен, че те разбирам на 100% - според теб трябва да вържа горния бял кабел, идващ от адаптерите, още един път за суича ли (предполагам че това което стърчи от него е маса)?
  3. Здравейте! Реших да оправя първата си ел. китара от 1995-та година, която нещо не свири. Нищо не пише на нея, но май е Кремона. За съжаление не разбирам прекалено много от електроника и не мога да преценя, кое точно се е разкачило, но разни неща стърчат, просто не знам къде да ги свържа. Има ли някакви схеми за такива китари или нъц? Суича и е кръгъл, нещо което не бях виждал досега. Ако някой може да помогне - супер!
  4. Да, точно тази е И изобщо не се кахъря, че не е Гибсън Мерси - да, направо се влюбих в звука и (а и вида и) Мерси! Ще опитам
  5. Искам да благодаря на Евтим, че въпреки, че не се познавахме лично, отдели няколко часа днес за да обиколи с мен местата и да ми помогне най-накрая да се сдобия с една красавица =) Освен това ми се случи нещо, което никога не съм предполагал, че ще направя - купих си китара втора ръка - но си струва определено. Адаптерите са сменени и са сложени адаптери на Гибсън.
  6. Не ми излезе линка до китарата в горния пост - http://www.musicworld.bg/bg/m_2850000/i_46412/Epiphone_Les_Paul_Quilt_Top_Pro_FC.html
  7. Да, мерси, аз това също съм го обмислял - например Neck Pickup: Pro-Bucker-2™ Bridge Pickup: Pro-Bucker-3™ Това предполагам не са тези адаптери за които ти говориш де, Бърстбъкър. Иначе като цяло аз не съм много фен на купуването на старо (не само китари, а каквото и да е) и ако мога ще го избегна
  8. Благодаря за отгоовора! Мисля че разбрах, макар че с не съм 100 % сигурен че ще се справя сам с всичките тези оглеждания и тестове ) Колкото до струните в момента свиря с Ernie Ball 11-46 custom gauge nickel wound electric guitar strings. Междувременно видях и още една китара - Cort M600 - Адаптери: Seymour Duncan TB-6 + SH-6 - това дали би било по-добре от CR250 като качество? Тези двете като че ли са по-близо като тип.
  9. Здравейте пак, ами може да звучи малко странно, но аз не съм съвсем начинаещ от към свирене, но нищо не разбирам от китари. Просто не съм се интересувал досега кой знае колко, стигаше ми да вади звук, но това вече не стига. Флойд-а не мисля че ми трябва, няма да свиря много сола, аз свиря ритъм китара. Китарата на която съм свирил до сега е евтина (към 200 лв), тип стратокастър, но е много стара а и не звучи изобщо ОК.
  10. Благодаря за отговорите. Мисля че само се затвърди мнението ми за Cort-a. Иначе да, ще обиколя преди да направя финално решение. Само това за струните не го разбрах? Би ли пояснил?
  11. Здравейте. Знам че тези теми не са много на почит тук, но все пак ако някой може да помогне - хвала По принцип не съм фен на безсмисленото купуване на нещо, което няма да се утилизира добре, но се оказа че китарата ми е прекалено скапана вече и е нужна нова. Свиря метъл и рок - Цепелин, Металика, както и по-лекички неща от сорта на Екстрийм, Били Айдъл и тн. Харесват ми и се колебая между http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_31979/Cort_CR250_VB.html и ESP в същия ценови сегмент, например: http://www.musicworld.bg/bg/m_2080000/i_20047/ESP_M_100FM_STBLK.html Свирил съм само с Cort-a и като цяло съм много доволен от изработката и звука. Ако някой има опит с ЕСП-то или е свирил и с двете китари, бих се радвал ако може да сподели мнение. Бих приел и предложение до 800 лв. Благодаря предварително!
  12. Нищо не ти пречи да провериш в ebay обаче давай да търси само в Европа, че иначе не си е работа. (от Европа ако ти пращат няма ДДС и мито) Ако намериш някой който праща за без пари, макар че рядко има такива може и по-евтино да излезе.
  13. Трябва ми кубе с което да репетирам вкъщи, на мястото където свирим има други усилватели. Спрях се на Peavey Vypyr защото свиря главно метъл, пънк и тн. Въпроса ми е дали има смисъл да дам повече пари за Vypyr 30 защото има някои допълнителн ефекти или да си везема Vypyr 15 и да спестя 200 лв, като се има предвид че то има малко по-малко ефекти, но пък кубето ще се ползва на слушалки през повечето време или намалено доста заради съседите.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.