Jump to content
Българският форум за музиканти

Mark Avrelii

Members
  • Мнения

    639
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Mark Avrelii

  • Рожден ден 11/04/1974

Previous Fields

  • Инструмент
    vocal kitara

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители

2279 профилни разглеждания

Mark Avrelii's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Обществена Репутация

  1. Пробвай това може и да ти хареса с три канала имам такова има добри възможности най вече директния изход звучи прекрасно не слагам микрофон пред говорителя. Само че ще ти трябва и малка колона. Също така можеш директно в копютъра да правиш реампинг и записи с него става и на 1W мощност да свириш. Моето го направих да изглежда така ..
  2. Mark Avrelii

    Line 6 Helix vs Kemper

    Правилният избор е кемпер на различен принцип работят и кемпера за мен е по добрият колкото по хубави звуци си купиш толкова по добре ще звучиш било то за студио или за живо свирене защото има разлика в профилите.
  3. На сляпо съм купувал само адаптери за китара и не съжалявам колкото и да слушам ревюта не мога да се доверя на 100 процента защото има много фактори а и зависи какво купуваш. Когато живеех в Германия беше лесно даваха да се пробва всичко без ограничения имаше си звукоизолирани стаи влизаш и пробваш.
  4. Вяра, точно аз имам с кой да свиря и да пея, правя го не се оплаквам живея живота който искам. Пея в 4 групи хората с които свиря са прекрасни музиканти и това ми е предостатъчно.Изобщо не се оплаквам даже просто така ти се струва а музиката която свирим е точно тази която за мен е важна,и честно нямам време да се занимавам с това да пускам семли и да правим джемове защото съм на ясно с кой и какво искам да правя. Опитваш да бъдеш критична към определени хора без изобщо да ги познаваш това не знам дали е най - правилния подход явно не си разбрала за какво точно се издразних не съм тръгнал да търся кусури на никого .....ето ти един цитат (има нещо затормозяващо в доста голяма част от авторската музика на българските банди. А точно за това са си виновни майсторите)
  5. Ядосва ме не друго а това че в место да се свири повече се говори.Преди много често влизах тук коментирах отдавна спрях да го правя ей така преди 3 дни погледнах като си мислех че нещо се е променило но явно съм се лъгал.Нямам нищо против никого най-малко пък към теб познаваме се знаеш с какво се занимавам и как го правя влагам много в това, имам много участия за сега не се оплаквам и всъщност никак не ми е лесно.Знам колко блъскане трябва за да се случат нещата би трябвало да е ясно това ... А какво чета тук ?
  6. Ми слушайте чалга като е сериозна рок музиката ни.....това за мен не причина да не слушам Българси групи.На мен пък ми е тъпо да слушам малоуни текстове с още по малоуни песни.Засягам се защото в нашите песни се пее за сериозни неща не дискотечни стихотворения превърнати в рок. Айде у лево......
  7. Според мен има няколко варианта : 1.Да правиш само авторска музика и да свириш един път на 3 месеца някъде , да се чудиш с какви клизми да я вкараш в радио телевизия което пак нищо не ти гарантира защото търпението е нещо което в един момент се изчерпва. 2.Да правиш качествено интересни кавъри по клубове хората да се кефят между тях авторски песни и така лека по лека хората започват да ги научават. 3. Да се занимаваш с трибюти нещото което ти води повече хора съответно и повече пари. Относно свиренето на вход зависи къде кога имам в предвит следното в клуб който не ходят хора по принцип на вход не може да се свири защото в повечето такива места на собственика изобщо не му пука дали ще дойдат хора или няма да дойдат.Съответно не прави реклама никой не идва ,ти си отиваш с 10лв. Напоследък пробвам една друга схема с предварителна продажба и резервация която работи добре има продадени билетчета има концерт ако няма достатъчно просто няма концерт.По този начин Шефчето се ангажира с теб и малко или много нещата се случват защото ако събитието пропадне няма да пострадаш само ти а и той ,защото като почне да връща пари на хората познай дали ще дойдат втори път там. Друг вариант е твърдия хонорар казваш си цената и точка но има риск ,ако първото свирене е пълно фиаско може да не те викнат повече както много често се случва на утвърдени Български музиканти дето искат по 1500 лв и влизат 12 човека. Още един вариант казваш си цената колко да речем 700лв. в повечето случай ти казват- това са много пари за моят клуб.. поставяш си един минимум който е да речем 400лв който има няма хора ти си взимаш всичко отгоре е добре дошло за теб. На чист вход без адекватна реклама не бих свирил никога или пък в някой забутан град дето има 20 човека рокаджий да разчиташ на вход е смешно.В този случай се действа само на твърдо и точка ако на собственика му е кеф да те викне вади пари и те вика, ако не има и други групи. Копане му е майката рискуваш лавираш и действаш. Нали преди време и аз предлагах синдикат всички ревнаха срещу тази идея затова се оправям както мога. Времето отсява кое е добро и кое не! Успех на всички колеги!
  8. Деформации със сигурност няма да допусна просто не знам как ще звучи това е ще ползвам стандартни параметри но разликата е че ще направя го направя с суха гратова сглобка и ще го залепя за здравина няма да мръдне по скоро ме интересува дали ще се отрази на звука много ми се иска- прани валяк - да каже кое дърво би станало.
  9. Аз знам че е доста меко но може и да се шперва с 5мм твърда дървесина например ясен или явор от външната страна защото аз не смятам да свиря в къщи въпроса е дали ще скапе звука ако е от масив за колони никога не съм се интересувал за това питам.
  10. Купуваш безцветен грунд за дърво пръскаш оставяш го седмица две и след това лакираш не си купувай евтин Български лак взимаш двукомпонентен полиуретанов но търси точния разредител за него пръскаш 2 ръце шлайфаш с водна шкурка 2000 и на горе и пръскаш още веднъж. Нищо сложно няма важно е около теб да няма мръсотия и пепел че ще вдигнеш всичко в въздуха и после трябва да ретушираш.
  11. Мисля да си направя един кабинет изцяло от масив вариантите са ми два да използвам липа тъй като е по-леко дърво мога да взема и бук или дъб но ще стане доста тежък но пък за сметка на това ако е с дъб може да се избегне слагането на толекс и да се се вижда естествения фладер на дървото.Знам че повечето хубави кабинети са от шперплат но ми се иска нещо по нестандартно.Та ми се иска да чуя и друго мнение по въпроса.
  12. Всичко на този фест е платено останах учуден но е факт даже смята да организира още фестове.
  13. Значи аз имам GT 6 и се поразрових в нета и намерих едни настройки тази http://www.kissdominion.com/heavy.htm лично ми пасна добре акустичните са доста прилични но соловите не ми харесаха това което разбрах за този процесор е че трябва да си инженер и да разбираш какво правиш защото най малките грешки могат да се окажат фатални и да те откажат да свириш с него на мен лично ми допада включвам го в крайното стъпало на кубето и звучи много добре и не смятам да го продавам плюс това има много възможности смятам че е добър продукт всичко зависи от това как е настроен и как се включва например ако притежаваш лампова глава с миди с него можеш да си управляваш без да ползваш футсуйча на уредбата.Мога да ви кажа че през лампа в ретърна звукна уникално свирих на едно участие с един Крейт на който драйва не ми допадна изобщо пуснах си процесора и стана супер.
  14. Когато се шкури напречно на порите и жилите на дървото винаги си личат драскотини, след това много трудно се оправя да не кажа че при тази деликатна ситуация едиственото рещение е едно малко по специално приспособление което да сложиш на дрелка или фреза за да се постигне без да жулиш напречно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.