Jump to content
Българският форум за музиканти

ven555

Members
  • Мнения

    71
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от ven555

  1. ven555

    Странен нът...

    Здравейте,някой по-запознат може ли да каже защо нъта на едната ми китара LTD EC 1000 deluxe е така странно изрязан, а не е като на фендерите ми?
  2. Забравих да спомена,че си свиря в къщи за кеф и не ги разнасям.Понеже ревеба на лампата не работи ми трябват допълнителни ефекти и като направя сметка с основните например Boss RV6-331лв.,Boss DD8-292лв., Boss CS 3-214лв.,Boss CE 5-205 лв.Boss GE7 -194лв.,и PolyTune 3-167лв. отвам на 1403лв.,а и един stomp control най- евтиния 175лв.Процесора който поръчах за централно свирене в уредбата Boss GX 100 e 1200лв. с блутуут адаптера.Другия ми процесор Line 6 Firehawk FX който ще ползвам като педалборд има сенд -ретурн и можеш да си редиш веригата от ефекти както искаш.Така,че с 4- кабелния метод на свързване дисторшъните и други такива мога да ги сложа преди преампа,а модулиращите след него
  3. Имам Line 6 Firehawk FX който е със сенд-ретърн и в крайна сметка реших него да ползвам за лампата,на прктика ще ми трябва като педалборд,а в допълнение имам Mi audio Crunch box, Dunlop Cry baby Kirk Hamett и Decimator II, a за централно свирене поръчах вчера Boss GX-100,който много го хвалят по ревютата.
  4. Здравейте,кое според вашият опит е по-добре процесор свързан по 4-кабелния метод към лампово комбо(излиза на по-добра цена) или няколко педала(например реверб,дилей,хорус,тунер нойс гейт ,еквалайзер и т.н), които излизат по-скъпо, а и без програмируем контролер ще ти се завие свят от натискане на копчета..Гледам,че повечето китаристи използват педали,но дали не е някаква носталгия.
  5. Здравейте,решил съм да сменя ключовете на японския ми стратокастер със заключващи,правил съм го това упражнение на мексиканския ми ,там са американ стандарт и си паснаха идеално,но тези са по-различни ,по форма ми приличат на Gotoh,но не съм сигурен.Моля ако някой е запознат да сподели.Ако име значение Фендера е произведен 1985г.
  6. Здравейте,мисля да модна мексиканския страт с нови адаптери,че стоковите малко ми тънеят.Ориентацията е по-скоро блус да кажем ZZ Top стил.За тресни имам японски моднат с Димарцио и ЛТД с активни ЕМГ.Ако има значение грифа е мейпъл. на снимката по-долу с белия гриф.Спрял съм се на няколко модела: 1.https://www.thomann.de/intl/seymour_duncan_red_devil_pickup_set_black.htm 2.https://www.thomann.de/intl/kinman_avn_blues_pickupset.htm 3.https://www.thomann.de/intl/lindy_fralin_vintage_hot_st_standard_set.htm 4.https://www.thomann.de/intl/fender_noiseless_gen4_stratocasterset.htm Ако някой има опит с някои от тези, моля да сподели впечатления.
  7. Един мексиканец и един японец
  8. Здравейте,според вашия опит къде се слага volume педала във веригата от ефекти.В моя процесор може да се мести само от началото до модулиращите ефекти,след тях приложението не позволява да се сложи.Говорим и по принцип не само за процесори,
  9. Здравейте,мисля да сменя моя LIne 6 Firehawk FX с един от тези двата които са на приблизително една цена.Моля които са се докосвали до тези процесори да споделят мнения,но нека да не става темата лампа срещу процесор,защото имам и лампово Peavey Ultra 112,но е прекалено силно за свирене вкъщи. https://www.thomann.de/intl/headrush_prime.htm https://www.thomann.de/intl/line6_helix_lt_guitar_processor.htm
  10. Проверявайте отдолу на батерията до кога е годна,вчера в Технополис Пазарджик от всички 9V батерии само една Панасоник беше до 2026г. всички останали бяха с изтекъл срок 2021 и 2022г.
  11. Моята е EC1000 SW с активни EMG,много съм доволен от качеството на изработка.
  12. Най-добре да го свържеш по 4-кабелния метод,като FX-Loop на процесора го слагаш преди модулиращите ефекти.
  13. https://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Line-6-Firehawk-FX/art-GIT0034278-000;pgid=fOgg8gwrQIFSRpZVGW6t9CCG0000_yKr_Lst
  14. Аз съм с тези. https://www.musicstore.de/en_BG/BGN/Presonus-HD-7-Studio-Headphones-halboffen/art-REC0008629-000;pgid=.IcgMIAjDcJSRphFmQWLR8_g00005JXCuNS3
  15. На "примоция" от Musicstore.Командва се с много приятно и лесно приложение за телефон или таблет.
  16. Здравейте,препоръчайте ми майстор на лампови кубета близо до Пазарджик,защото без да искам изгорих моето PEAVEY Ultra 112,Изпробвах друг лампов дисторшън и изглежда му вкарах пекалено силен сигнал на входа.
  17. Двете нови придобивки лампово комбо PEAVEY Ultra 112 и процесор Line 6 Firehawk FX
  18. Онзи ден ми пристигна това,голям кеф е да се работи с него,всичко си правиш с телефона има си приложение за андроид.
  19. ven555

    4 кабелен метод

    Здравейте,използвам процесор Line 6 Firehawk FX включен в лампов амп Paevey Ultra 112 по горната схема ,въпроса ми е може ли да се вмъкне в тази схема и Decimator и как трябва да се свърже,защото по ми харесва от процесорния нойс гейт. Ето схемите на свързване на дециматора.
  20. Поръчах Line 6 Firehawk FX ,не можах да устоя на цената в момента в Musicstore 299 евро с доставка до BG.
  21. Здравейте,някой работил ли е с тази машинка,да сподели впечатления,лесна ли е за работа,как е като звук централно и в амп? https://www.musicworld.bg/bg/c_528/i_57826/LINE6_Firehawk_FX.html
  22. Здравейте,отворих тази тема защото има много мнения за допълнителните ефекти свързани към лампов амп.Въпроса ми е има ли значение ефектите дали са True Bypass,променя ли се звука ако сигнала при изключен ефект минава през схемата на ефекта ако не е True Baypass?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.