Jump to content
Българският форум за музиканти

Петьо Бояджиев

Members
 • Content Count

  353
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Петьо Бояджиев last won the day on August 17

Петьо Бояджиев had the most liked content!

Community Reputation

173 Excellent

About Петьо Бояджиев

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 04/17/1983

Previous Fields

 • Инструмент
  китара, клавишни

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.facebook.com/#!/bluesdeluxeband
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

796 profile views
 1. Хубаво е роланд адаптера да се погледне какво има на изхода - на осцилоскоп. Аз все още смятам, че е импулсен, нищо че тежи. Добре е на 7809 да сложиш нещо като радиатор.
 2. Ако му сложиш и един светодиод последователно с 330 ома примерно за товар, ще закове 9V. Брум има ли сега?
 3. Нормално е да дава 16V на празен ход. Тези адаптери не са стабилизирани, 9V ще е под номинален товар - примерно 1A. Виж темата на Baby Thomas по-горе - най-елементарната схема с 7809 и два кондензатора ще даде в пъти по-добри резултати - преправи ги и двата така, ще ти излезе 5лв ако можеш да държиш поялник.
 4. Така като гледам - ако е този, който си снимал в olx, адаптерът е импулсен. Не е окъсяване на намотки. Може да са сто неща. Както е капсулован, сигурно вътре е пълен със смола или нещо подобно и е съвсем не ремонто пригоден.
 5. Петьо Бояджиев

  В търсене на струни...

  Човек, вземи си бас
 6. Петьо Бояджиев

  Тема за слушалки

  Малко наизуст, но имаше едно Chromecast Audio, чието качество като че ли става. За съжаление вече не го правят. Ще съм благодарен ако споделиш схемата - от любопитство.
 7. Петьо Бояджиев

  Дилема: Audient iD44 или Antelope Discrete 4?

  Вземи си това - има хубав звук за вокали - https://www.solidstatelogic.com/studio/duality Иначе от горните бих избрал българското - Antelope Discrete 4
 8. Петьо Бояджиев

  Въпрос относно Squier Strat и усилвател

  Stagg 10W - Не, в никакъв случай. От къде си? Вместо да гледаш по сайтовете, отиди до някой магазин и пробвай на място. В този ценови диапазон (най, ама най-евтиното) всичко е тояга. Задължително е да пробваш конкретна бройка, проверка на прагове - стърчене/бъз, интонация и т.н.
 9. Ще се учудиш колко шум има в ефира и какви невероятни неща го пораждат.
 10. Петьо Бояджиев

  DIY Акустични панели

  Прочети за модални резонанси. Ефеткът, който чуваш, е от това - стаята резонира на различни честоти, в зависимост от размерите, т.е. от разстоянието между паралелни повърхности - стени, таван и т.н. Лошото е, че обикновено резонансите са в областта на ниските честоти, което по-трудно се оправя.
 11. Петьо Бояджиев

  Нова година - нов амп!

  Ама семпли няма ли да чуем? Мега добро се е получило иначе.
 12. Аз бих го вързал към земното без кондензатор.
 13. Както казваше един приятел - Баткос, остави тая работа
 14. По-скоро опитай да екранираш входната секция/предусилвателя вътре в монитора (ако може да се разглоби). Екрана връзваш към земното.
 15. Предполагам задържането (Prime time или нещо от сорта според TC) е реализирано чисто механично в бутона. Предполагам може да се смени с обикновен 3PDT, или какъвто е оригинално като организация. Отвори го и виж/дай да видим.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.