Jump to content
Българският форум за музиканти

Петьо Бояджиев

Members
 • Content Count

  358
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Петьо Бояджиев last won the day on August 17 2019

Петьо Бояджиев had the most liked content!

Community Reputation

176 Excellent

About Петьо Бояджиев

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 04/17/1983

Previous Fields

 • Инструмент
  китара, клавишни

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.facebook.com/#!/bluesdeluxeband
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

976 profile views
 1. Петьо Бояджиев

  Лампа за Fender Super Champ XD

  Схемата на това комбо я има. Няма класическо регулиране на преднапрежението, поради която причина трябва да са подбрана (matched) двойка. Не мисля, че ще е фатално и да сложиш каквито имаш. Нека synchu каже, той ги разбира тия работи
 2. Петьо Бояджиев

  Лампа за Fender Super Champ XD

  Най-добре да сложиш двойка мачнати 6v6. Тук има 6V6 на два производителя. 6V6S можеш спокойно да сложиш на мястото на твоите GT.
 3. Петьо Бояджиев

  Фукня в раздела на майсторите

  Абе да ти кажа и Тек 2445 никак не е лош
 4. Петьо Бояджиев

  Въпрос относно акустика на живо.

  Допълнителен преамп няма да е нужен - Fishman-a е такъв. Пробвай с обикновен DI (какъвто и ще да е) да обърне сигнала в балансиран, за да можеш да го боднеш в stage box-a (ако има). Принципно и китарата директно в пулта няма да е проблем. Звука ще е един и същ ...
 5. И двата микрофона, които си дал са кондензаторни.... и не стават по мое мнение. За запис на вокали е добре да имаш кондензаторен микрофон с голяма диафрагма, що годе хубав. Потърси някое RODE или има сполучливи Audio Technica за горе долу тези пари.
 6. Хубаво е роланд адаптера да се погледне какво има на изхода - на осцилоскоп. Аз все още смятам, че е импулсен, нищо че тежи. Добре е на 7809 да сложиш нещо като радиатор.
 7. Ако му сложиш и един светодиод последователно с 330 ома примерно за товар, ще закове 9V. Брум има ли сега?
 8. Нормално е да дава 16V на празен ход. Тези адаптери не са стабилизирани, 9V ще е под номинален товар - примерно 1A. Виж темата на Baby Thomas по-горе - най-елементарната схема с 7809 и два кондензатора ще даде в пъти по-добри резултати - преправи ги и двата така, ще ти излезе 5лв ако можеш да държиш поялник.
 9. Така като гледам - ако е този, който си снимал в olx, адаптерът е импулсен. Не е окъсяване на намотки. Може да са сто неща. Както е капсулован, сигурно вътре е пълен със смола или нещо подобно и е съвсем не ремонто пригоден.
 10. Петьо Бояджиев

  В търсене на струни...

  Човек, вземи си бас
 11. Петьо Бояджиев

  Тема за слушалки

  Малко наизуст, но имаше едно Chromecast Audio, чието качество като че ли става. За съжаление вече не го правят. Ще съм благодарен ако споделиш схемата - от любопитство.
 12. Петьо Бояджиев

  Дилема: Audient iD44 или Antelope Discrete 4?

  Вземи си това - има хубав звук за вокали - https://www.solidstatelogic.com/studio/duality Иначе от горните бих избрал българското - Antelope Discrete 4
 13. Петьо Бояджиев

  Въпрос относно Squier Strat и усилвател

  Stagg 10W - Не, в никакъв случай. От къде си? Вместо да гледаш по сайтовете, отиди до някой магазин и пробвай на място. В този ценови диапазон (най, ама най-евтиното) всичко е тояга. Задължително е да пробваш конкретна бройка, проверка на прагове - стърчене/бъз, интонация и т.н.
 14. Ще се учудиш колко шум има в ефира и какви невероятни неща го пораждат.
 15. Петьо Бояджиев

  DIY Акустични панели

  Прочети за модални резонанси. Ефеткът, който чуваш, е от това - стаята резонира на различни честоти, в зависимост от размерите, т.е. от разстоянието между паралелни повърхности - стени, таван и т.н. Лошото е, че обикновено резонансите са в областта на ниските честоти, което по-трудно се оправя.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.