Jump to content
Българският форум за музиканти

Петьо Бояджиев

Members
  • Мнения

    387
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    6

Петьо Бояджиев last won the day on Март 11

Петьо Бояджиев had the most liked content!

Относно Петьо Бояджиев

  • Рожден ден 04/17/1983

Previous Fields

  • Инструмент
    китара, клавишни

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.facebook.com/#!/bluesdeluxeband
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители

2107 профилни разглеждания

Петьо Бояджиев's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

212

Обществена Репутация

  1. Запой някакви неща и ще го усетиш. С писане няма да стане, пускай го тоя поялник и почвай. Ще го нацелиш. P.S. Това с димера е безсмислено в твоя случай. Не се занимавай с глупости. Слагай врътката около средата или малко след и действай.
  2. Имах киселинен флюс преди 15 години и го изхвърлих с удоволствие, след като ми окисли половината компютърджийски кабели и платки в шкафа. Затворен. Нормалните конектори, които можеш да купиш - разбирай поне Proel, не някакъв за 20ст., имат чудесно покритие на терминалите - запоява се без грижи и без киселина. Инструментален кабел лакиран не съм виждал. И по-добре, сигурно щях да обеся производителя му на него.
  3. Ами примерно този https://store.comet.bg/Catalogue/Product/42071/#e30%3D но е в огромна разфасовка за твоите цели. По магазините за електроника - interflux, stannol, оловни задължително, че безоловните ще ти скъсат нервите.
  4. Ще ти трябва свестен тинол, това от комплекта надали става. Мокри гъбата преди да я ползваш Започни тренировките с температура около 350 градуса. Пробвай да запоиш няколко кабела и ще видиш как става.
  5. Сигнала за монитори от съба влиза в мониторния контролер в input. Двата чифта монитори влизат в двата мониторни изхода. Пуска си монитори A и B едновременно и си слуша отрязания от съба сигнал на всички монитори. Бонус може да регулира по отделно нивото на двата чифта или да ползва съба с едните или другите. Не знам каква е оригиналната идея на питащия - защо му е да пуска едновременно два чифта монитори и съб? Ако е за миксиране и трябва да съпоставя звученето на два чифта монитори, но с включен съб, това решение е точно за това. Има вариант даже с два отделни входа и три изхода за монитори. Може да се направи такова свързване, че и да прослушва със съб и без, съответно филтрирания от съба сигнал или директно чистия от интерфейса. В общи линии тези устройства са за това направени. Разбира се, може да се направи и с подходящ миксер или даже от интерфейса с известни уговорки (не баш от този, че не достигат входове и изходи).
  6. Харесай си някое от тези https://www.thomann.de/gb/studio_monitor_controllers.html , което може да пуска едновременно и двата чифта монитори. Например това https://www.thomann.de/intl/mackie_big_knob_studio.htm и съответните TRS -> XLR кабели
  7. Виж какво е compensated nut. С две думи - подобрява интонацията.
  8. Праговете ми изглеждат отврат. Поне като ги е пилил, що не ги е полирал после... И "ремонта" на нъта на 6-та - според мен се е отчупило парче и е добавен материал с лепило, за да се вдигне.
  9. Опасна плоскост..... На входа не му дреме, но на човека зад пулта трябва да му дреме. Не е само до нивото цялата работа. При несъгласувани импеданси се получават редица ефекти - например загуба на ниво във високите чесоти, влошен динамичен диапазон и т.н. Както @synchu е казал по-горе...
  10. Всичко е така, но какво пречи да пробва с потенциометър в лупа? Нищо. Не е казано какъв е усилвателя, но в общия случай няма да гръмне поне. Нека пробва, може на човека да му отърва ефекта. Все пак poor mans attenuator решение се търси. P.S. Гледах оня ден едно видео, в което пробват точно с разни драйв, EQ, компресор и т.н. в лупа да опитат да "нормализират" звука на един Hot rod deluxe, за който не е неизвестно, че усилен на 1 не се чува нищо, а на 2 вече не се стои, а приличен звук излиза от 4 нагоре. Може би едно EQ в лупа би свършило чудесна работа за тази проба, да не е гол потенциометър.
  11. Едните слушалки са ти 250 ома, другите да кажем 20. Нищо няма да изпуши, но предполагам, че на 250 омовите няма да се чува почти нищо, докато на 20 омовите ще ти изкърти главата. Тъпо е това решение. Вземи един слушалков с отделни изходи, има евтини. Връзваш го към някой от AUX-овете и в него включваш свирещите хора. Така те могат да имат отделен микс от твоя. Ти си слушай през мониторния изход на миксера.
  12. За мен първото видео показва, не че Bad Monkey може да звучи като Klon или някоя друга скъпотия, а точно обратното - с всички тествани овърдрайви можеш да докараш определен звук на Bad Monkey.
  13. За малко повече от 200 - https://www.musicworld.bg/bg/c_1307/i_42520/SHURE_SE215_CL_EFS.html получаваш това от снимката
  14. ^ Да се обадя на слабо време - @Koobenot моля те прочети малко що е то входен/изходен импеданс, съгласуване на импеданси, нива и импеданси на различните аудио апаратури и техните входове изходи и спри да го наричаш съпротивление - няма почти нищо общо. И този импеданс няма общо с комплексния импеданс на резонансни вериги, за който ставаше дума другаде из форума.
  15. Не само с движението на мембраната. Говорителят има намотка - тя има индуктивност и някакъв капацитет. Като се размърда тези величини се променят. Импеданс не можеш да измериш с мултицет, още повече с такъв от пазара.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.