Jump to content
Българският форум за музиканти

bluelemon

Members
 • Content Count

  1,239
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

bluelemon last won the day on September 21 2020

bluelemon had the most liked content!

Community Reputation

765 Excellent

About bluelemon

 • Rank
  Mithrandir
 • Birthday 05/06/2014

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • ICQ
  0
 • Skype
  dimitarbozevski

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

2,085 profile views
 1. Надяваме се скоро да го запишем както си му е реда. Blue Lemon - Just Break Away 🤘
 2. bluelemon

  Blue Lemon live

  (Click the image) 👇
 3. Не са точно препоръки, а най-бързия начин да намериш нещо по подходящо от Иначе чичо гугъл знае всичко. Аудиотехники мисля има в musicworld.
 4. https://www.techradar.com/news/best-turntables https://www.whathifi.com/best-buys/hi-fi/best-budget-turntables Има едно ленко и две аудиотехники в твоята ценови диапазон. Най-добре е на старо, но щом е за подарък.
 5. bluelemon

  Blue Lemon

  https://www.facebook.com/events/2577443932338603/
 6. bluelemon

  Youtube канали

  Blue Lemon Official
 7. bluelemon

  Peavey Classic 20 - Reborn

  То няма много части останали. За спомен ще си ги оставя. Иначе се готви едно 100 ватово, а в краен случай 50. Още го умувам. Напролет обаче.
 8. bluelemon

  Peavey Classic 20 - Reborn

  Ами точно де, отговора се съдържа във въпроса ти - "нелошия амп". А и лош и нелош е доста субективно мнение в зависимост от потребностите. В стоковия вариант трябваше да го продам, а не исках. В крайна сметка го моднах, но оригиналната схема не позволяваше да изкарам хубав клийн без генерални промени. След моята намеса стана непродаваем и така до горното положение. Спестих си кутия и шаси, да. В момента ампа е звяр! Само да ми остане време може и да запиша някой семпъл.
 9. Съвсем набързо да се включа. Преди няколко месеца си го взех, обаче като че ли ми се щеше повече. Много рано брейква, а аз исках чист канал. Стоково е супер за практис, но с педалчета отред не ми хареса. Освен всичко е доста шумно особено като се поусили. Вече само кутията е на пиви. Преработил съм го по схема на matchless spitfire. Ползвал съм платката с цоклите за лампите, жаковете, потенциометрите (хубави японски потове), окабеляването в захранващата част и т.н. Нов захранващ траф от радио с лампово изправяне (5ц4с съм ползвал), изходния е от MV3, дросела е от лампов телевизор. Комбото дойде със селешчъна и общо взето е това. Специални благодарности на адаша dimi metalhammer! Доволен съм какво се получи. Много готин чист канал, динамично и чувствително на пипане. Тия дни ще го пробвам по на сериозно с борда отпред и с външен кабинет. Рокинрол!
 10. Тя работата май умре ама да кажа. Моя грамофон е дуал и е с по различен дизайн на рамото. При сони, а сигурно и при доста други модели настройката на тракинга е закачена за противотежестта. Ето една снимка където се вижда супер лесно и ефективно решение.
 11. Нямах предвид натиска на иглата, а грамажа на контратежестта нужен за баланса на рамото в хоризонтално положение! Не съм се задълбочавал какво е рамото на този точно грамофон, но варианти има. Иначе да, всяка доза си има натиск по спецификация, който трябва да се съобрази.
 12. Според мен можеш да измислиш нещо на струг или от друг грамофон. Не е ключов момента с тежестта. Трябва само да нагласиш баланса на рамото. Нямам регистрация да разгледам снимките, но си е направил месингова тежест - https://www.audiokarma.org/forums/index.php?threads/need-help-finding-a-yamaha-counterweight.345684/ Като от картинката по долу. Правилния грамаж (не е нужно да е точно до грамче), диаметър и едно стопорно винтче и си ти.
 13. Да се запиша. Сдобих се с фъзчето от един колега. Тези дни ще го пробвам по-обстойно.
 14. bluelemon

  Blue Lemon

  Малко имахме технически проблеми но вече сме с нов вокал и в петък 24.05 в Бар Безкрай! https://www.facebook.com/events/1033754506835629/
 15. Уау, те цените са ужасни. И като сложиш и доставката хич не ми харесва. Ако някой има излишни 47uF 500V 2бр., 22uF 450V 3бр., 2200 35V 2бр. съм навит да взема. Ровичкам си Пивито Класик и реших филтровите да сменя. В краен случай ще слагам радиални и ще им удължавам краката ако се наложи. Малко бушменско ама от сърце.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.