Jump to content
Българският форум за музиканти

bluelemon

Members
  • Мнения

    1245
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    20

Относно bluelemon

  • Рожден ден 05/06/2014

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • ICQ
    0
  • Skype
    dimitarbozevski

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Пловдив

Последни посетители

2771 профилни разглеждания

bluelemon's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Posting Machine Rare
  • Collaborator Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

777

Обществена Репутация

  1. https://www.facebook.com/bluelemonofficial/ търси вокалист! Пловдив! Информация, контакти и музика може да намерите на страницата на групата. 🍋🤘
  2. Открих едно видео от Хилса, на който имахме честта да участваме тази година. Авторско парче, което се надяваме скоро да запишем. Не обръщайте внимание на жегата 😅
  3. Здравейте, приятели! С изключително вълнение ви представяме първото видео и сингъл на Blue Lemon - Breakaway. Музика: BlueLemon Текст: Васил Кумчев Blue Lemon : Огата - вокали, дайре Димитър Бозевски - китари Огнян Колев - бас, вокали Ивайло Христов - ударни https://www.facebook.com/bluelemonofficial Запис, микс и мастър : http://sunshine.7edem.com https://www.facebook.com/Sunshine-productions-369825667692,#NaskoDiStefano Видео: https://www.flashgate.co/ https://www.facebook.com/FlashgateLtd Със съдействието на https://sergiyata.bg/ Специални благодарности на : https://www.facebook.com/lubengrozev и нашите семейства и приятели. Може да го гледате на Facebook страницата ни или в Youtube - https://fb.watch/c0qNjNWThY/
  4. Надяваме се скоро да го запишем както си му е реда. Blue Lemon - Just Break Away ?
  5. bluelemon

    Blue Lemon live

    (Click the image) ?
  6. То няма много части останали. За спомен ще си ги оставя. Иначе се готви едно 100 ватово, а в краен случай 50. Още го умувам. Напролет обаче.
  7. Ами точно де, отговора се съдържа във въпроса ти - "нелошия амп". А и лош и нелош е доста субективно мнение в зависимост от потребностите. В стоковия вариант трябваше да го продам, а не исках. В крайна сметка го моднах, но оригиналната схема не позволяваше да изкарам хубав клийн без генерални промени. След моята намеса стана непродаваем и така до горното положение. Спестих си кутия и шаси, да. В момента ампа е звяр! Само да ми остане време може и да запиша някой семпъл.
  8. Съвсем набързо да се включа. Преди няколко месеца си го взех, обаче като че ли ми се щеше повече. Много рано брейква, а аз исках чист канал. Стоково е супер за практис, но с педалчета отред не ми хареса. Освен всичко е доста шумно особено като се поусили. Вече само кутията е на пиви. Преработил съм го по схема на matchless spitfire. Ползвал съм платката с цоклите за лампите, жаковете, потенциометрите (хубави японски потове), окабеляването в захранващата част и т.н. Нов захранващ траф от радио с лампово изправяне (5ц4с съм ползвал), изходния е от MV3, дросела е от лампов телевизор. Комбото дойде със селешчъна и общо взето е това. Специални благодарности на адаша dimi metalhammer! Доволен съм какво се получи. Много готин чист канал, динамично и чувствително на пипане. Тия дни ще го пробвам по на сериозно с борда отпред и с външен кабинет. Рокинрол!
  9. Тя работата май умре ама да кажа. Моя грамофон е дуал и е с по различен дизайн на рамото. При сони, а сигурно и при доста други модели настройката на тракинга е закачена за противотежестта. Ето една снимка където се вижда супер лесно и ефективно решение.
  10. Нямах предвид натиска на иглата, а грамажа на контратежестта нужен за баланса на рамото в хоризонтално положение! Не съм се задълбочавал какво е рамото на този точно грамофон, но варианти има. Иначе да, всяка доза си има натиск по спецификация, който трябва да се съобрази.
  11. Според мен можеш да измислиш нещо на струг или от друг грамофон. Не е ключов момента с тежестта. Трябва само да нагласиш баланса на рамото. Нямам регистрация да разгледам снимките, но си е направил месингова тежест - https://www.audiokarma.org/forums/index.php?threads/need-help-finding-a-yamaha-counterweight.345684/ Като от картинката по долу. Правилния грамаж (не е нужно да е точно до грамче), диаметър и едно стопорно винтче и си ти.
  12. Да се запиша. Сдобих се с фъзчето от един колега. Тези дни ще го пробвам по-обстойно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.