Jump to content
Българският форум за музиканти

karapetkov

Members
  • Мнения

    105
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от karapetkov

  1. karapetkov

    Singing Success

    Чудесата само ти можеш да си ги направиш. Но сингинк съкцес определено помага...
  2. karapetkov

    Госпелче

    Трибют на Елвис ...и на релакс-а...
  3. karapetkov

    Госпелче

    http://www.youtube.com/watch?v=tmSp55wYjCs За релакс.
  4. Може и със само-обучителни програми. П.С. Мирчевски на 40 лв. ли е дигнал верно? Уал, аз не съм одил отдавна.
  5. Ами вероятно най-доброто упражнение е просто да... опитваш. И редовно, докато стане... Не е лесно, аз наскоро (на стари години ) почнах да опитвам да свиря на пианото и да пея едновременно. Нема лесно. Опитите продължават, като предполагам, че като се получи, кефа ще е на ниво. Да му мислят само пиЯно-баровете, щото бел негър ше ги гази.
  6. Забелязах. Дам, поръчах го Алесис-а,.. дано да ми помогне. П.С. Ама вижте го тоя изрод ве!..
  7. Готин тембър. И чувство има, макар и винаги да може и по-добре (с чувствата ). Има фалшове тук там, но това се оправя. Успех желая.
  8. Здравейте тъпан-ари, (Шегичка, не ме бийте) За пръв път пиша в тоя форум (тъпан-арския), поради следната проблема. Накратко, искам да си взема някакви електронни барабани и се чудя кви точно. По принцип се занимавам главно с грачене, но откак се помня ме сърби (навсякъде ) да свиря на барабани и все си тракам на нещо, я с крака, я с пръсти/ръце, я с някаква друга комбинация от крайници, включително и със зъби . Просто от малък още, ми хлопат не едно и две неща в главата. И в момента, докато пиша тоя пост, барабаненето просто не спира, и тъй като май нема изгледи да се оправя скоро, не ми остава нищо друго освен да се отдам на изкушението. Първо, да уточня че не възнамерявам да ставам "професионален" барабанист или нещо такова, ами става дума най-вече за чесане на крастата, а и освен това си имам тука некои "барабанни" идеи и ще ми е по-лесно да ги развивам и записвам с такава джаджа. Верно, може и на МИДИ клавиатурата или с цъкане в DAW, ама така не е гот. Иска ми се по- да усетя нещата малко, пък и друго си е да си има нещо реално за шибане, разбираш ли. Освен това акустичните барабани не са възможни при мен, защото съседите ми и без туй заплашват да ме залеят със сода каустик. Ако им инсталирам и барабани, ще трябва да се разделя най-вероятно с все още младия си живот. Та, попрочетах из нета и съм се спрял леко на това моделче: http://www.alesis.com/dm6kit http://www.musicworld.bg/bg/m_1410000/i_26...is_DM6_KIT.html Второ, смятам да го ползвам главно като МИДИ контролер, т.е. ще го свързвам с компютъра и ще пускам разни благини като BFD или DFH . То тва моделче си има и собствени звуци, които били прилични уж и може и да влезат в употреба, например ако от ГДБОП ме взломят със съмнение, че ползвам нелицензиран BFD, ще мога светкавично да превключа на вътрешните звуци на DM6, така че да видят, че всичко е законно и да си отидат по живо по здраво. Та туй моделче изглежда доста сносно, има си и USB и секви али бали. Мисълта ми беше да се допитам и до по-опитните барабаняги тука относно кое е най-добре. Става ли това за начинаещи хлопатари като мен? И дали има нещо подобно или по-добро на такава цена, като се има предвид, че главно като контролер ми трябва, не толкова като звуци? То и тва ми иде малко солено , ама знам че при тея неща няма евтино хубаво (то къде ли има?!). Пък сърбежът е сериозен. И такава е моята проблема. Ще се радвам да споделите мнение и отношение, а ако някой го има, най-добре ще е - да разкаже кво що. Предварително благодаря.
  9. karapetkov

    Близ ми :p

    Благодаря. И без туй всичко е суетня... на тъз земя.
  10. karapetkov

    Близ ми :p

    Благодаря за съвета, ще опитам.. Дам, сега съм разслушал старите класики... за вдъхновение. Пък и нещо не съм впечатлен напоследък от новите неща в музиката... некво затишие има май..
  11. karapetkov

    Близ ми :p

    Хахаха. Е-е, мерси, мерси.
  12. karapetkov

    Близ ми :p

    Мерси. Важното е кеф да има.
  13. karapetkov

    Близ ми :p

    Евтин е, ~100 $. http://www.studioprojectsusa.com/b1.html Не, Морис Уайт от Earth Wind and Fire. http://www.youtube.com/watch?v=iknEJf9cPeY
  14. Привет, Интересувам се дали някой не знае как са постигнати робо-гласовете, които се чуват в тази песен: Най-вече в началото. Мисля, че са два различни ефекта или пък единия е просто по-ниско като тоналност. Май беше подобен ефектът в "I just called to say I'm sorry" На Стиви Уондър. предполагам, че е някакъв модул или ефект, ма не знам къв е? * Иначе песничката е велика.
  15. Да, но чувството педагога не мое ти го даде. То си е само твое.
  16. Аз мисля, че трябва. Но дори и след всички уроци, най-важно си остава чувството... ...а то не се учи...
  17. karapetkov

    Любими певци

    Паша няма равна... Лека й пръст.
  18. karapetkov

    Огнен Грач

    Така е,... по принцип и песните на Дорс и гласа на Морисън са твърде различни за моя глас, но... кефи ме и си го пея така...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.