Jump to content
Българският форум за музиканти

H.R.

Members
 • Мнения

  215
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Топ дни

  3

Всичко публикувано от H.R.

 1. H.R.

  кубе Roland CUBE 20XL

  Да заключа темата - кубето пристигна и беше изпробвано достатъчно дълго време. Определено съм доволен. Има доста приличен звук и на чист и на драйв/дисторшън/метъл каналите, като за дигитално. Power Squeezer-a е доста подходяща функция за намаляване на мощността при свирене в спалня. Може да надвика барабани при репетиция. Единственият възможен недостатък считам липсата на опция да се контролира чрез footswitch секцията за delay-reverb. В по-новите версии това е добавено. Благодаря за вниманието !
 2. H.R.

  кубе Roland CUBE 20XL

  Здравейте, Някой имал ли е такова ? Прочитайки спецификациите и от ревютата, които изгледах много ми хареса. Забелязвам обаче, че вече не се произвежда версията за китара - само версията за бас. Подчертавам, че говоря за модела 20XL Guitar (не 20X, 15XL, и т.н.) Говорим за малко, моделинг транзисторно кубенце с 8" говорител - не може да се очаква велико качество. Харесват ми метъл звуците, но и чистия канал, както и акустичната симулация. Дори има нещо като power attenuator от 20 на 2 w. Като цел е свирене в къщи и разнасяне по разни места. You Tube Бих се спрял и на 15XL, но няма изход за footswitch.
 3. H.R.

  кубе Roland CUBE 20XL

  E 100W Katana е друга бира. Сравнително по-голяма, по-мощна, по-тежка, по-скъпа, с повече възможности и си е чист BOSS. Roland 20XL си е Roland с някакъв процесор (обикновенно май слагат на BOSS). Няма USB, съответно и софтуер за управление от компютър. Но като цяло сякаш е оптималното решение за моята цел: - 9 kg, 38x38x24 cm, - 20W - но има бутон power squeezer за 2W, - изход за footswitch - за мен е съществено предимство - някакъв тунер, изход за слушалки и вход за player. - харесва ми звука като за стил - определено е подходящ за метъл. Вероятно ще ползвам 3-4 бленди и толкова. Има си всичко събрано на едно място, грабваш го и разнасяш лесно където ти трябва - по репетиционни, вили, могили - за това ми трябваше - като второ кубе. То вече и пътува де - (втора употреба от Европа). Разбира се не очаквам велико качество на звука- ще пиша като дойде и го пробвам.
 4. H.R.

  кубе Roland CUBE 20XL

  Ами то работата е там, че търся компактност и мобилност - и комбо и процесор - всичко да е събрано там в една кутия, която като и навия захранващия кабел отзад на куките направо да я вдигна и мога да я пренеса лесно пеша или с кола. Имал съм процесори, ползвам и компютър с Amplitube, както и камиончета...но ако тръгна нанякъде то кабелак, то захранвания, то джаджи.... Ясно е, че "мобилното" устройство винаги е с компромис на качеството спрямо "стационарното". П.П. Това, че обработват звука на ревютата съм съгласен. И няма кой и как да ги осъди за това - боли ги ...важното е НЕЩО да се продава.
 5. ...и се оказа се кратковременно......взе да мирише на бакелит, взеха да парят и двата адаптора......... и взех та реших да избера Българското. http://n-audio.net/powerbox-mk2-stompbox-power-supply Вече го инсталирах и се получи доста приятна и за гледане картинка.
 6. Станаха ми много камиончетата - вчера добавих и един компресор и станаха вече 5. -С единият адаптор (захранване) се чува бучене - той е по маломощен. Модван е е мой познат , за да бъде балансиран и за да е достатъчно мощен за 2-3 педала , но изгледжда не за повече. -Другият адаптор (захранване) e по-мощен няма бучене, но пък след като го забравих включен 1 час - позамириса сериозно. Той е 1000 mA MAX. от онези големи кютюци дето имат превключвател за поляритета и такъв за смяна на няколко различни волтажа. Разбира се мога да ги ползвам и двата едновременно, като ги разпределя на две групи педали, но се замислям за нещо единично и по-сериозно, да намаля малко броя на кабелите и контактите. Захранването го разпределям с верижен кабел с шест жака - от онези готовите и идеята е да остане с него. Може би нещо такова: https://www.musicworld.bg/bg/c_544/i_48073/Roland_PSB_230EU.html
 7. H.R.

  Забавна простотия

  Отворете сайта на musicworld.bg Напишете Yamaha в търсачката и вижте какво ще ви излезе
 8. Както написах, това си остава временно, компромисно решение. Най - си е добре нещо с повече на брой изолирани линии, а също така да има възможност за различни волтажи - 12, 18 V ...., а защо не и за смяна на поляритета. Не се знае кога, в кой момент, човек може да си хареса някой по-нестандартен/бутиков ефект, пък и да се чувства сигурен - взимаш го веднъж и забравяш. Както написа и Svanio - каква е драмата човек да ивенстира сумата за един ефект в качествено захранване. Всичко според текущите възможности и способности.
 9. Три са само в случая, но ако са адапторите са два от дебелите ще се съберат на 4. Конспирацията е разкрита !
 10. Временен, компромисен вариант: https://imgur.com/z9PSskq - 1,3 A (1300 mA) - две изолирани линии - Всяка изолирана линия има по един Daisy chain. - На 1,0 А - три дигиталки - 9V , - На 0,3 А - два аналогови - 9V , - поляритет: "-" в средата - Наличие на старт-стоп бутон !!! (превключва свободно без да опира в малкия адаптор - направо на 1-2 милиметра - велика случайност - както се казва "голямо шано ") - Няма шум, няма брум ! (не се знае докога)
 11. Благодаря на всички проявили старание да напишат повече коментари и обяснения по темата. (Особено Baby Thomas и DaftFunk) Надявам се да се окаже полезно и за други.
 12. Няма музикален магазин , в който да съм влязал и по-голямата част от китарите да не висят на стената окачени на главата/грифа си. В много случаи и от тавана - по същия начин. Същото се вижда и от снимките на китарните центрове по света. Ако е здрава стената, стойката не е от тел или пластмаса и дюбелите са хванали нормално здраво (не да ги измъкваш с пръсти) - всичко останало е филмиране. Единственото, което може да се случи е да изтървеш китарата, като я окачваш или взимаш. В случай на земетресение - стойките често са закривени нагоре - китарата ще започне да се клати, но няма да може да се откачи. Възможни са леки удари в стената, но както е видно ще бъдат от много близко растояние - т.е. нищожни. Ако все пак земетресението е толкова силно, че тези удари да станат малко по-силни - повярвайте ми, състоянието на китарата вече ще ви е най-последна грижа, след земетресението ! (до скоро София попадаше в зона с 9-та степен по MSK, Варна в 7-ма, а максималната е 12-та) Едната ми китара е на бетонна стена на стойка от Китай за 2,50 $ заедно с четири дюбелчета. Единствено не мога да правя набирания на нея - само тогава ще се счупи.
 13. Като казах по-сериозно се имаше в предвид - да успее да захрани поне 5 педала без да бучи или прегрява. Не е на живот и смърт и нямам участие тази или утре вечер. Любител съм - както много хора, а и оборудването ми се върти около средното ниво. Смятам, че повече от 5 педала вече ще са ми излишни. Ако ли пък станат повече вече ще го мисля. Загледах се и по това: https://www.musicworld.bg/bg/c_544/i_44529/PALMER_MI_PWT05_MkII_Power_Pack_5_Outputs.html Харесва ми, че има и старт/бутон - няма нужда да вадиш всеки път щепсела и е точно за 5 педала ако се ползват изолирани. Благодаря за всички предложения и коментари до момента - имам ги в предвид !
 14. Да - уместно беше да спомена все пак и какви са: 1.Dunlop Cry Baby - GCB95 - (analog) - 900 mic A (микроампера) 2.Digitech - Main Squezee - Compresor/Sustainer - 4,8 watts 3.Digitech - DF-7 - Distortion Factory - 4,8 watts 4.Digitech - Digiverb - Digital Reverb - 4,8 watts 5.Caline - Time Space Delay - (analog) - 30mA (милиампера) http://calinemusic.com/article/?90.htm Не съм добре с електрониката, но това са стойностите, като консумация посочени на всеки педал - едните са дадени, като мощност другите, като сила на тока.
 15. Здравейте, Само питам някой има/имал ли е наскоро такава да сподели две-три изречения. www.muziker.bg/esp-ltd-mh50-bk Прочетени са ревюта, слушано е в тубата. Четена е и информация в други форуми, както и в този, но тя е доста стара. Правя нещо, като услуга на познат с ограничени финансови възможности. Напълно е ясно, че е нисък клас и не може да се очаква кой знае какво велико от адаптори и тремоло. Стила музика за който ще се ползва също си е ясен - този за който е произведена тази китара - метъл. Просто е харесана, като цена, наличие на Floyd - тип тремоло, брой позиции, форма на тялото, цвят и .....звук от разни клипове. Както се казва - тя е ! Но поне във Варна я няма някъде да се продава, че да се пробва на място. Има вероятност направо да се поръча от сайт, но само по клипове и картинки някак не е много разумно.
 16. H.R.

  ESP-MH50- някой имал ли е такава ?

  Благодаря за отговора ! Беше полезно !
 17. H.R.

  Звукозапис със 100-годишна техника

  Гледах го на почивки, че ме боляха коремните мускули DAW на голям тъч скрийн записва примерно в 24 bit/48 000 kHz дет метъл, излизащ от FRACTAL и 7-8 струнни китари .....през восъчен цилиндър. При записа трябва и един да го играе "духач" да духа стужките от восъка. Но накрая death metal-ът звучи наистина БРУТАЛНО смешно.
 18. H.R.

  Съвет за домашна обстановка

  Напълно достатъчен е лабтопа. Единственото неудобство е, че е лабтоп - стационарният компютър би бил по-удобен. Относно софтуера - често с интерфейсите ти продават или диск или код написан на картонче - да си изтеглиш от сайта софтуера и да го регистрираш. Често това е орязана версия - Cubase LE (light edition) , която се оказва в последствие, че е и trial. Иначе офицялно трите версии на Cubase - Elements, Artist и Profesional са съответно 100 Eur, 309 Eur, 559 Eur. Но има и много други DAW на други цени, които може да харесаш повече.
 19. H.R.

  Съвет за домашна обстановка

  И трите, които си изброил ще ти свършат работа - повече, отколкото е необходимо за начинаещ, че дори и за малко понапреднал. Комплекта с колонките и микрофона също не изглежда зле. Както някой по-нагоре спомена, след като се сдобиеш с тези необходими неща , инсталираш и подкараш - тогава започва "мъката" Голямото четене и човъркане, кое как работи и защо. Преди два дена купихме за познат любител китарист (оперделено НЕ начинаещ в свиренето на китара, но с ограничени финансови възможности) стартовo USB интерфейс устройство - да започне да учи отнякъде софтуери и записване http://www.alesis.com/products/legacy/core-1 Достатъчно за домашно записване на китарка в DAW и то едновременно пусната през VST софтуер (виртуален процесор) за китара. Има комбиниран вход китара/микрофон, изход за слушалки, два потенциометъра за нивата на сигнала и изхода за USB. Предполагам ме разбираш. Все едно си първи курс студент по медицина и си купуваш пълен комплект среден клас оборудване и хирургически инструменти за упражненията - лошо няма щом можеш да си го позволиш и си амбициозен. От хубавото глава не боли. Но има там един път за извървяване до момента, в който изпишеш реален пациент.
 20. H.R.

  Начинаещ барабанист

  Възрастта отдавна не е фактор. Всичко се случва на този свят: www.youtube.com/watch?v=Qkf4cAfJqxI Дали Вашият син скоро ще стане добър колкото него или пък малко по-добър ...времето ще каже
 21. Класическа простотийка - чисто нов USB interface - Alesis CORE 1. www.alesis.com/products/legacy/core-1 Тъкмо инсталиран и пробван. Извадих слушалките и реших да го пробвам в кубе - пъхнах един готов китайски кабел моно 6,5 към моно 3,5 и после при ваденето върха на малкия жак остана в буксата. Пробвах с часовникарска отверка - не успях. Мисля си за моментно лепило на върха на "иглата" на счупения жак. Това устройство ми се струва неразглобяемо. Струва ми се, че дори и да го разглобя буксата е затворена и няма да мога да избутам парчето отвътре. Някой наскоро дънил ли се е по този начин и да е решил проблема ?
 22. H.R.

  Съвет за домашна обстановка

  Надявам се уместно да допълня Baby Thomas! - DAW наричат понякога и цялостната система - компютъра, със интерфейса , софтуера и други периферни устройства ако има. Има и цялостни, интегрирани, студийни устройства обединяващи всичко в една машина - също ги наричат DAW. Личи си , че си чел доста наистина И да - човек може много да с опетлае и задръсти с информация на тази тема и дори да блокира в даден момент. Има страшно много възможности, като устройства , софтуери, реални усилователи и ефекти и какво ли не. Това хоби за едни или професия за други има неограничени възможности за развитие изучаване, а и както си забелязал комерса и индустрията в тази сфера също нямат почивка. От личен опит - добре е да се бърза бавно и регулярно! И на мен това ми е хоби, а работата ми за съжаление е свързана отново със седяне пред компютър, работа и изучаване на различни софтуери, но често и техническа литература и понякога ....I feel like screaming ... Взeмаш си интерфейс, който да има вход за китара. ( почти всички имат) Често си пише GUITAR или пък Hi-Z или пък instrument. Има разлика между Line вход и Guitar вход - обикновенно има ключе което прехвърля входа от Line да стане на Guitar. Интерфейсите започват от поне 115 - 120 лева нагоре за начинаещ. Има и по евтини но..... Наистина е добре ако ще се учиш да си смесваш записана от теб музика да имаш някакви студийни монитори за начало. Ето тук един човек просто обяснява защо са нужни студийни монитори за смесване и защо обикновенните Hi-Fi не стават за тази цел - те стават за слушаме на смесената вече музика : http://www.youtube.com/watch?v=tVjKeWONQ3
 23. Реших проблема! В You Tube се оказва, че вече има всичко. Все пак ако на някой се случи подобно нещо оправя се с сламка за напитки от най-тънките (или от флакон), кламер - (задължително от по-големите/дебелите) и моментно лепило тип гел. (Loctite GEL). Сламката го играе, като обсадна тръба за да не потече лепило по стените на буксата. Кламерът е дебел за да има повърхност за залепване. Това е случаят в който парчето останало вътре има отвор в горната страна. Жакът беше заврян с повече сила и направо го бях отписал да може да се извади. Обаче се оказа, че залепва доста добре по този начин и държи на сериозно дърпане. Стана без повреди. Извод - да не ползваме разни измислени, съмнителни кабели, чиито жакове бягат повече от стандарта за геометрия. Надявам се да съм в правилния раздел и това да е в помощ на някого при нужда !
 24. H.R.

  Amplitube

  Наистина е безценно, да проявиш желание да помогнеш на някого в обяснението на нещо. Като стана дума за IR поддръжката при скъпите процесори - веднага се замислих дали примерно за Fractal - не съм свирил с такъв, но където чуя (за живо или запис) винаги съм много впечатлен. логично: http://www.fractalaudio.com/p-cab-lab-ir-mixer.php И тъй като темата е за AmpliTube - това обяснение дава човек от IK Muktimedia , защо Amplitube няма вградена опция за ползване на външни IR: „Кабинетната секция“ използва едновременно IR-и и кабинетно моделиране по строго определен начин интегриран в цялата верига (в целия чейн). Точно затова няма наличен лоудър за външни IR, защото не е от без значение просто да подменим някой IR, който използваме в AmpliTube. Отделено е огромно внимание на цялата верига, когато се използва някой компонент намиращ се в нея, така че вмъквайки нещо в тази верига би било не само сложно ако не и хаотично (тъй като простите IR не съдържат моделиращите компоненти, които ние правим с нашите кабинети, говорители, стаи в тази секция), но вероятно ще направи много по-възможно да се стигне до резултати, които са в ущърб на звуковото качество, което се предлага в момента. Сега то всеки може да си измисли и някакъв вид оправдание, но може и да си е напълно прав за техния случай. За момента мен ме устройва звука от пресетите, които си моделирах сам и това, че всичкото е събрано и интегрирано на едно място. Харесва ми интерфейса и картинките - все пак е правено в Модена (Ферари, Де Томасо, Ламборгини, Пагани и Мазерати.) - луд на шарено се радва. От друга страна определено възможността да се ползват IR -и в всякакви хардуерни и софтуерни комбинации звучи страхотно - и си струва да се пробва! Достатъчно е човек само да го "светнат" в това !
 25. H.R.

  Amplitube

  Благодаря на musicman за преместването на темата в правилната съществуваща вече. (явно е била по-назад, ама кой да се позарови малко). Изчетох по диагонал почти всички по-съществени постове от 2006-та насам. Единственото подобно, на което попаднах за същия проблем е повреден .exe файл - за стартиването. При мен има подобно нещо. Може би тук е момента да помоля за подходящ линк за обяснение какво е IR (impuls responses) Може би : https://joeysturgistones.com/blogs/learn/getting-started-with-impulse-responses-for-guitar Благодаря и на Baby Thomas за предложението за Pedalboard2 + съответните плъгини. Подкарах ги до някъде.
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.