Jump to content
Българският форум за музиканти

H.R.

Members
 • Content Count

  225
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

H.R. last won the day on April 30

H.R. had the most liked content!

Community Reputation

50 Excellent

About H.R.

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 08/28/1978

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна
 • Interests
  Heavy , power-progresive metal.

Recent Profile Visitors

425 profile views
 1. H.R.

  Audacity или Cubase 10

  Съжалявам за едрия шрифт - просто копирах от сайта и пуснах директно тук и той си излезе в същия формат. Не е в никакъв случай някаква форма на натякване или крещене - мързеше ме да го преписвам или обработвам. Мача е свирен от повече от три седмици. Cubase го дават безплатен със звукови карти, но забележи тове не е Elements, а AI или LE версия, която е още по-орязана с цел зарибяване - след даден брой дни започва да прави проблеми - няма повече encoding-и и други простотии. Исках нещо, което вече познавам и да работи. Човъркам и други доста сериозни софтуери (нямащи нищо общо с музика) и често главата ми става кошница от нови неща. Това беше още една главна причина да се спра на него. Тепърва има да разучавам тънкости в него. Не мога да правя сравнения между Cubase 10 и Reaper относно лекота и бързина без да съм ги пробвал достатъчно задълбочено и сравнил и двете. Ако твоите впечатления са от версия 3 на Cubase - за още 7 версии може и в някаква степен да са се променили нещата - нямам представа. Моите най-задълбочени бяха от 1-ва версия SX. Въпреки всичко благодаря за препоръката и инфото за Reaper - мога да го препоръчам на познат, който се нуждае от точно нещо такова - най-вече безплатно! Мисля, че трябва да приключим тази тема до тук !
 2. H.R.

  Audacity или Cubase 10

  Както казах ...от преди време някак бях свикнал с Cubase. Относно Reaper - виждам че е безплатен, но за 60 дена: Download and Evaluate REAPER for Free Download REAPER below for a free, fully functional 60-day evaluation. No registration or personal details are required.
 3. Cubase 10 Elements - (пъви лизензиран софтуер за хоби - музика )
 4. H.R.

  Audacity или Cubase 10

  Ами от преди доста време просто си бях свикнал с Cubase (все кракнати истории) и после не се занимавах със композиции и запис. А и ми беше писнало от разни крашове и проблеми поради кракване с броя енкодинги (MP3, WAV) поради нелицензия - особено по-новите версии - от 5 нагоре. За тази цена ми се стори безмислeно да си пилея времето - нека да има нещо , което да си работи. Преди малко си го купих и инсталирах, пробвах и с китарата и с MIDI pad-a с вградените plug-in. -всичко ОК. Cubase_10_Elements.
 5. H.R.

  Audacity или Cubase 10

  Много благодаря за отговорите Ви ! Да така е - наистина са от различен клас програми. Мисля да си купя и e-licencer dongle - ще ползвам една машина, но ако реша да преинсталирам или да сменя машината , или да отида някъде - удобство си пред това постоянно да ровичкаш за активиращи кодове. (Ползвам и друг софтуер пак защитен с хардуерен ключ (сръбски), но не свързан с музика.)
 6. С цел да си спестя една камара чудене реших да попитам за мнение. Трябва ми софтуер за записване на домашни проекти - китара, VST, MIDI барабани с AKAI PAD и т.н. Днес пробвах Audacity -2,3,1 наистина лека програмка, но ми се струва на пръв поглед нещо дървена. Играх си доста с настройките, но не успях да сваля латенцията при директния мониторинг - на това което чувам по време на запис. (имам USB интерфейс , знам за Asio4All , латенции , буфери и т.н) Пише че подържа външни VST , но не успях да ги пусна. Струва ли си човек да се занимава с нея - ползвате ли я ? Алтернативата ми е да си купя Cubase 10 Elements за 99 Еuro и да спра се занимавам с глупости. Свикнал съм с Cubase, но ми писна от разни крашове, спънки и всякакави глупости предизвикани от кракнати версии.
 7. Пробвай в първата железария тип "Крепежни елементи". На такова място намерих болтчета за заключващ "nut". Е не бяха черни, но си бяха с някаква добре изглеждаща сребриста оксидация - нещо от сорта 6 бр. за лев. Паснаха си точно. Не знам какви са точно за Edge Zero II , но съм сигурен, че не са абсолютно нищо различно от стандартни болтчета с шестограмна глава. Не изключвам вероятността да са с по-добра стомана и якост от оригиналните дошли с китарата!
 8. Съгласен съм за сравнението между KRK и Yamaha. През наличнaта PC системка Creative 5+1 чувам същото като теб - при КRK изпъкват басите за сметка на средни и високи. При Yamaha няма толкова баси, но важните за китарата средни и високи са определено по-добре. Явно някои неща си се отличават дори да ги слушаме през различно озвучаване. Прави впечатление разликата в струнните инструменти колко по-отчетливо се чуват при Yamaha ( Dream a Dream - около 5:50), а и гласовете. Усеща се наистинa при Yamaha някаква стерилност, но всичко сякаш е по-ясно. KRK сякаш са по-направени за техно музика - може да не съм прав съвсем но...
 9. Случайно има едно сравнение в тубата точно между KRK Rokit G3 - 5 и Yamaha HS5 KRK Rokit G3 - 5 и Yamaha HS5 Но както казваш - трябва да са на живо до теб да се чуят в действителност.
 10. Здравейте, Сякаш в раздел Китара отдавна не е имало такава тема. Замислих се наскоро за мониторни колонки, за софтуерно свирене , а и за непрофесионално смесване и запис в домашни условия - знаете VST-та и т.н. Говорим за една двойка активни мониторни колонки с т.н. плосък звук. Знам, че професионално смесване се прави даже с два комплекта колонки - един за средни/високи и после още едно корегиране с комплект за басовите честоти. Но съм далече от това и едва ли ще стигна до там. Знам че има Behringer, Mackie, M-Audio ...и цяла плеяда. Просто съм подвластен на рекламата и клипове в YouTube и хвърлям поглед към KRK серията Rokit G3. - Примерно 5 ца или 6 ца говорители - не по-голямо.. Нещо за начало, което да не е най-бюджетното. Въпросът ми е с какви свирите вие и имате ли впечатления от KRK Rokit G3.
 11. H.R.

  кубе Roland CUBE 20XL

  Да заключа темата - кубето пристигна и беше изпробвано достатъчно дълго време. Определено съм доволен. Има доста приличен звук и на чист и на драйв/дисторшън/метъл каналите, като за дигитално. Power Squeezer-a е доста подходяща функция за намаляване на мощността при свирене в спалня. Може да надвика барабани при репетиция. Единственият възможен недостатък считам липсата на опция да се контролира чрез footswitch секцията за delay-reverb. В по-новите версии това е добавено. Благодаря за вниманието !
 12. H.R.

  кубе Roland CUBE 20XL

  E 100W Katana е друга бира. Сравнително по-голяма, по-мощна, по-тежка, по-скъпа, с повече възможности и си е чист BOSS. Roland 20XL си е Roland с някакъв процесор (обикновенно май слагат на BOSS). Няма USB, съответно и софтуер за управление от компютър. Но като цяло сякаш е оптималното решение за моята цел: - 9 kg, 38x38x24 cm, - 20W - но има бутон power squeezer за 2W, - изход за footswitch - за мен е съществено предимство - някакъв тунер, изход за слушалки и вход за player. - харесва ми звука като за стил - определено е подходящ за метъл. Вероятно ще ползвам 3-4 бленди и толкова. Има си всичко събрано на едно място, грабваш го и разнасяш лесно където ти трябва - по репетиционни, вили, могили - за това ми трябваше - като второ кубе. То вече и пътува де - (втора употреба от Европа). Разбира се не очаквам велико качество на звука- ще пиша като дойде и го пробвам.
 13. H.R.

  кубе Roland CUBE 20XL

  Ами то работата е там, че търся компактност и мобилност - и комбо и процесор - всичко да е събрано там в една кутия, която като и навия захранващия кабел отзад на куките направо да я вдигна и мога да я пренеса лесно пеша или с кола. Имал съм процесори, ползвам и компютър с Amplitube, както и камиончета...но ако тръгна нанякъде то кабелак, то захранвания, то джаджи.... Ясно е, че "мобилното" устройство винаги е с компромис на качеството спрямо "стационарното". П.П. Това, че обработват звука на ревютата съм съгласен. И няма кой и как да ги осъди за това - боли ги ...важното е НЕЩО да се продава.
 14. Здравейте, Някой имал ли е такова ? Прочитайки спецификациите и от ревютата, които изгледах много ми хареса. Забелязвам обаче, че вече не се произвежда версията за китара - само версията за бас. Подчертавам, че говоря за модела 20XL Guitar (не 20X, 15XL, и т.н.) Говорим за малко, моделинг транзисторно кубенце с 8" говорител - не може да се очаква велико качество. Харесват ми метъл звуците, но и чистия канал, както и акустичната симулация. Дори има нещо като power attenuator от 20 на 2 w. Като цел е свирене в къщи и разнасяне по разни места. You Tube Бих се спрял и на 15XL, но няма изход за footswitch.
 15. ...и се оказа се кратковременно......взе да мирише на бакелит, взеха да парят и двата адаптора......... и взех та реших да избера Българското. http://n-audio.net/powerbox-mk2-stompbox-power-supply Вече го инсталирах и се получи доста приятна и за гледане картинка.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.