Jump to content
Българският форум за музиканти

Боян Генов

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара/вокал

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.facebook.com/Fyeld
  • ICQ
    http://www.facebook.com/MaraudersInc

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Боян Генов's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

13

Обществена Репутация

  1. Боян Генов

    Bugera

    Тия пък два усилвателя толкова да нямат общо като звучене...не знам защо си играят да правят сравнения.
  2. Боян Генов

    Bugera

    Жоро, не съм написал, че за 6 години не съм сменял лампи, а че за 6 години нямам никакви проблеми, да чукна на дърво, с тия усилватели. На всички е ясно, че има и по-качествени като изработка и звук, но отговора ми беше към Heartman, който твърди, че като си купиш Бугера веднага се почват смени на разни неща.
  3. Боян Генов

    Bugera

    Интересно, за 5 години нищо не съм сменил на моите Bugera 1990 и 6262. На първата бих пробвал да и́ сменя лампите за да видя разликата, но само това.
  4. Има, но, първо, ще стане трудно и, второ, има достатъчно майстори, които да ти го поправят качествено в случай, че някой светъл ден се наложи. Естествено, че идеята да ги направят такива не е за да се разлепят т.е. това се случва при някакви по екстремни условия.
  5. Eвтиме, и аз искам да потвърдя от личен опит думите ти за прекалено многото гейн. Преди това постоянно свирех с нойз гейт, сега дори не го включвам във веригата, а звука не се е олекотил, но пък се е изчистил .
  6. Боян Генов

    Bugera

    Хе-хе, добре че каза това за много добрия саунд. Мисля, че никой не е смятал, че купувайки си Bugera ще звучи като Diezel. Въпросът е дали не се прекалява с кофти изказванията по адрес на марката. Мисля, че това за ушевадната разлика е субективно понятие ако сравняваме с някои по-скъпи ампове, виждал съм го с очите си и много се смях (вътрешно), когато чух репликата "Маршала си е Маршал", а човека свиреше с Gibson LP през Bugera около 10 минути. Да не говорим за един готин случай на кабинет Randall със сменена табелка, на която пише Mesa беше чистосърдечно сметнат за второто, при положение, че човека е слушал много пъти същия кабинет...с оригинална табелка. С две думи - Бугера са си такива, каквито са като звук. Аз лично харесвам и 2-та ампа през които съм свирил. http://www.youtube.com/watch?v=j853Wz4wOow ^Бугерата е в десния канал (Epiphone LP Custom). В левият - Marshall JCM 2000 DSL (Schecter Blackjack ATX Solo 6, ако не бъркам)
  7. Боян Генов

    Bugera

    Предполагам, че щом има достатъчно сведения, че имат проблеми с качествения контрол, то вероятно е така, но да метна и моите два цента към темата. Имам Bugera 1990 вече 4 години в кейс, който си направих в Динакорд, защото свиря достатъчно често на живо за да си дундуркам безстрашно какъвто и да е усилвател в колата, буса или каквото и да е превозно средство. Още съм със stock лампите. Животното свири на живо, на запис и т.н. нямам грижи. Случвало ми се е да изгори бушон, 2-3 пъти. Работата е, че на една Mesa Dual Rectifier, в студиото, където работя вече и гори за 10 път, но явно това надали изобщо има връзка с усилвателя, така че не го броя. От две години и малко в студиото имаме и Bugera 6262 - засега и той е железен, бушон още не му е горял. Отскоро имаме и Bugera 1990 Infinium като заместител на един Marshall JCM 2000 DSL, който ходи на поправка вече 8 пъти тази година. С две думи - засега съм доволен от фирмата и нямам проблеми. Смятам да си сменя лампите следващата година, защото би трябвало с качествени лампи звука да е още по-смъртоносен. Заради ширещото се мнение, че Bugera не струват един приятел се беше притеснил доста преди време, когато неговия 333 XL спря да бачка. После се оказа, че просто му е отишла едната лампа. Смени я, всичко му е ок.
  8. Да не забравяме, че от Берингер твърдят, че цялото производство, на всеки един компонент в тия усилватели е затворено в една единствена фабрика и затова също излизат толкова евтино. Колкото и да звучи като оправдание за ниската цена, все пак мисля, че това определено има някакво значение.
  9. Така, така, но нали затова плащаш и по-малко пари т.е. трябва да си наясно с рисковете . Аз продължавам вече две години да нямам проблеми с моята глава, а и други познати, които имат други Бугери, но пък си ги и пазим. И като говорим за елитни марки - не казвам, че Бугерата е по-качествена от Меса и т.н., в НИКАКЪВ случай, но и при тях ги има тия неща - на една Меса и се бяха разбъзикали лампите, заради вибрациите от кабинета, а впоследствие разбрах, че се е случвало и на друга Меса - сега да тръгнем да изкарваме име на Месите ли?
  10. Така, всичко казано дотук е вярно, но вместо да се вглеждаме прекалено много в реализма (въпреки че постоянно трябва да ни е критерий) може спокойно да се потупаме в гърдите, че нещата, които нашите майстори правят са качествени, дори да са копия. Днес копия, утре ще им хрумне някоя генерално различно идея. Може и да не им хрумне, но факт е, че подкрепяйки родното производство има по-голям шанс това да стане, та няма нужда да слизаме чак толкова на земята .
  11. Мм, трябва да се каже, че нещата се оправят лека-полека. Ето - работите на Галин, Ники и още няколко човека от форума доказани майстори набират все по-голяма популярност, та и въпрос на време, според мен. Иначе буустерите на Seymour Duncan ги е правел Владо Балев, който също е доказан майстор.
  12. ^^ Честно казано, ако бях чувал за Галин, преди да си купя моите глави щях да си поръчам от него на секундата, а към настоящия момент пък нямам кинти за това .
  13. Btw да вметна, че ония проблем, за който споменах, дето един приятел го имал на неговия 333XL се оказал чисто и просто изгоряла предусилвателна лампа. Снощи дрънна на лайв с него - всичко си му е ок.
  14. Ако искаш Explorer без пикгард Epiphone пуснаха преди известно време серия 1984 копираща точно тоя модел, дето Джеймс свири с него по онова време. http://www.epiphone.com/Products/Designer/1984-Explorer-EX.aspx Имаше такъв в Томан, но сега няма и нямам идея защо. Аз имах Epiphone Goth Explorer и е готина китарка, но нещо не ми беше удобна много, а пък цял живот си мечтаех да си взема подобна, но пък на теб може да ти е. Продадох я на Мишо, китариста на Hate Campaign, ако си ги чувал. Сега в момента се чудя дали не си взема пак Explorer, но Korina, че имам такъв Flying V и ме кефи зверски. Другият вариант ми е да си взема изчекнатата Futura, ама все още няма такава чисто черна, освен Gibson.
  15. Проверявам редовно форумите за мнения за всякакви неща свързани с Бугера и по-специално 1990 понеже съм юзър - мисля, че става въпрос за началото. Съвсем наскоро Бугера въведоха и технологията Infinium в усилвателите си (не знам доколко е толкова добра, колкото я рекламират от фирмата) и би трябвало съвсем да са премахнали повечето грешки, поне не съм видял в страницата им във Facebook някой да се е оплакал, а често минавам оттам.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.