Jump to content
Българският форум за музиканти

marvin the martian

Members
  • Мнения

    83
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно marvin the martian

  • Рожден ден 11/25/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    нискочестотен

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Skype
    marsianskoto

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

marvin the martian's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Обществена Репутация

  1. Каквито те кефят! Аз от години свиря с 40-95. Свирил съм и с другите размери. Много е готино, защото ти дават голяма свобода, но за традиционно свирене като че ли не е най-доброто решение.
  2. Отиди в чужбина, тук музикалното образование е трагикомедия. Казвам ти го от личен опит. Завърших поп и джаз катедра в НМА, а сега ще се дипломирам в теоретичния ѝ факултет. Реших да уча магистратура там, защото мислех, че нивото ще е по-високо... Е, оказа се, че не е така. Затова търси реализация някъде по развитите страни. Тук нещата са много криворазбрани, колкото и да е тъжно. Българите не сме от най-култруните нации - все пак почнаха да се закриват опери и театри, което въобще не е добре. Успех!
  3. Колега, нещо не си ме разбрал. Това не е мое твърдение, а на EMG. И не всички са с 25К потенциометри - активните модели на Seymour Duncan ги продават със 100 nikodin, имай предвид, че каквито и адаптери да вземеш, винаги има някаква вероятност да не ти хареса звученето им. Изгледай колкото се може повече демонстрации на различни модели в тубата, за да добиеш горе-долу някаква представа кое как звучи. Както каза един колега по-горе, всичко е субективно. Ако аз ти казвам EMG, това е защото ми харесва по-напомпаното звучене, а ти дали търсиш подобен звук, няма как да знам. Успех!
  4. Активни, това е моето мнение. EMG би трябвало да се продават с техни си потенциометри, понеже не работят с други (или поне така твърди производителят). Ако искаш да имаш и активен предусилвател, ще трябва да си вземеш нов.
  5. Щом имаш и даскал, значи си на прав път - ще станеш грамотен музикант.
  6. ^ Мъдри слова, колега, направо няма смисъл да се учи да свири бързо... Само че добрата техника включва и това. По темата: винаги се упражнявай с метроном! Научи натурален мажор и минор в две октави. Упражнявай тези скали осмини в средно темпо, около 100. После научи и разновидностите - хармоничен, мелодичен, бихармоничен. Почни да разучаваш и ладовете - дорийски, фригийски, лидийски, миксолидийски, локрийски. Постепенно вдигай темпото, защото идеята в началото е да свириш чисто, а не бързо - последното идва с времето. След време можеш да започнеш да упражнявай гамите и на терци - до-ре-ми, ре-ми-фа, ми-фа-сол (и така нататък, ако ме разбираш). Свири скалите и на триоли с три пръста, като първоначално ритмичната фигура я прави върху един тон. Редувай пръстите така: безименен, среден, показалец (3-ти, 2-ри, 1-ви). След това започваш да в обратен ред (1-ви, 2-ри, 3-ти) и впоследствие - да ги смесваш както ти дойде. Що се отнася до пръстовките, гледай един пръст да ти отоваря на една позиция, защото иначе ще имаш големи проблеми с бързините. Притискай струните с върховете на пръстите, а не с меката част (изключение се прави само при свиренето на слап). Надявам се да съм бил полезен! Успех!
  7. Честито, да си го ползваш със здраве!
  8. Ibanez предлагат много добро съотношение цена-качество, така че те съветвам да се насочиш към SR505. Доста време съм свирил на четириструнния му вариант и не съм имал проблеми. Пък и е с трибандов предусилвател, което за мен винаги е плюс. П.П. Съгласен съм с Baby Thomas - Rockbass серията са доста далеч от по-високите класове на Warwick.
  9. По-скоро е полският Марк Кинг Ето и един човек, на когото съм фен: https://www.youtube.com/watch?v=4zl3ZEZ4Dgs
  10. Моите любимци са: Лес Клейпул, Марк Сендман, Марк Кинг, Геди Лий, Луис Джонсън, Декстър Рединг, Робърт Трухийо и Димитър Воев.
  11. marvin the martian

    Rotosound RS66LD

    Въпросните струни имат много звънлив тон и яка атака (за слап са убийствени). Като човек не е свирил с такива, в началото му се струват грапави и дерящи, но с това се свиква. За мен няма по-издръжливи струни от тези - досега не ми се е скъсала нито една, а рядко свиря под шест часа на ден...
  12. Веднъж месечно. При мен не издържат по-дълго от това.
  13. ^ Да... И това надали е станало чрез правене на резервни планове, които нямат нищо общо с музиката. "Изкарай си някакво друго образование, а пък междувременно ще си свириш" - това не е вариант. Колкото до консерваториите и другите ВУЗ-ове - след като искаш да се занимаваш професионално с музика, трябва да си грамотен, защото иначе е адски трудно (а също и ограничено). П.П. Стенли Кларк твърди, че образованието е задължително, а Флий учи музика в момента, защото му е забавно и му помага. С други думи, надали в академията ще те научат на нещо излишно (или просто въпросните двамата басисти са глупави и не разбират ).
  14. Ако те мързи да свириш - няма смисъл. А пък ако не те - давай смело. В този форум няма ясновидци (или поне така мисля), така че никой не може да ти каже предварително какво ще се случи, ако се захванеш с баса. В началото ще ти бъде много трудно, въобще няма да можеш да изкараш тон от това чудо, но недей да се отказваш - с времето нещата най-вероятно ще се пооправят. П.П. В случай, че направиш въпросния преход, хвани се и тръгни на уроци, понеже няма защо да се мъчиш да откриваш сам топлата вода - това вече е сторено.
  15. Ето това са струните: Тънки и с убийствен тон, който се запазва дълго време, въпреки че свиря по 6-7 часа на ден. П.П. Да, пробвал съм какви ли не жици... и не съм намерил по-яки от Rotosound.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.