Jump to content
Българският форум за музиканти

James Hetfield

Members
 • Content Count

  311
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About James Hetfield

 • Rank
  Човек с една мечта по-малко (АААААЛИУЯ)
 • Birthday 07/17/1982

Previous Fields

 • Инструмент
  Китарник

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  250960044

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Некъде из Люлинъ
 • Interests
  бира, графика, рок, китари и кубета, STAR WARS и тн.
 1. James Hetfield

  Behringer копия срещу оригинали

  Имам няколко камиончета на Behringer. Единствено DM 100 не ми хареса как звучи. За вкъщи става според мен.
 2. James Hetfield

  Фен-клуб Marshall

  Хайде и аз барабар Петко... Когато хванах пак китарника предиииииии колко... 4-5 години, може би, си взех от MMG-то един Marshall MG 15 DFX. Голяма мания беше, че до оня момент свирех само на Guitar Rig и подобни. Беше правена глава. Някой гений превърнал комбото в глава и му извел букса за 8 ома говорител. След някоя друга година си взех един кабинет (правен) 1х 12 с говорител Celestion G12L-35. Евтака направи един сериозен мод на усилвателя преди време, като му прибави лууп и футсуич, а аз му смених червения светодиод на драйв канала с два германиеви (мисля) последователно свързани. Поразрових се из нета за разни клипинг схеми... Днес се замислям за лампа. Не много мощна, 5- 10 W най-много. А проблемите с децибелите ще ги реша с вариак. Попадна ми в полезрението един DSL1- HR, който доста го хвалят в "тубата" и за прилична цена. Не ми се продава говорителя, обаче. Щото изходът на лампата е 16 ома, а моя кабинет е 8. Иначе за горния пост.... Аз съм си сложил драйва на 10 часа и си играя а волюма на китарата ако искам лееек цвят. Ако искам тресня съм сложил един драйв, не много изкривен като бустер и треснята си става. Чистото... Само с модулации го ползвам, че ми е малко безлично и плоско.
 3. Аз си взех мин. година ретро микрофон. Микрофонът е ТОА DM-540. Мисля че е произвеждан 80-те, производство Япония (поне така пише). Купих го от olx (май). Имам и китайчета за 10-20 лв, но тях ги ползвам за скайп. Все си мисля, че дори и Шуре да е, ако пулта, интерфейса или в каквото е там включено е скапано, пак ще е звучи грозно. Кабинетът ми е 1х12 CELESTION 12L-35.
 4. James Hetfield

  Питанка. (why So Hard?)

  Защо хората тука слушат твърдо? Ами заради много причини. Рокът по-принцип е един голям гневен бунт. Бунт срещу модата, лайната на комерса, бутиците, чалгата, нещата които трябва да правим и които обществото ни казва да правим, бунт от раздяла, бунт към глупостите на жените (нищо лично) и тн. Там където има натиск има и бунт. Това е целта на рока и производните. Щото по-добре е да крещиш с всесила през микрофона, свирейки рифове в настройка ДО, отколкото да те съдят за побой или нещо друго. А и е полезно, щото не задържаш нищо в себе си, а го изливаш навънка.
 5. Е от това най-много да ти изтръпне ръката, но не и да ти откаже нервът. И аз съм заспивал на рката си, но все още мога да я движа... Ето и видеото (от 2.17)
 6. Както му е удобно, но и ергономично на човек. Имаше едно интервю с чичо Мъстейн, където разправяше за травма на ръката. Просто свиващите мускули спрели да го слушат. Заради неестествена и неергономична постановка на лявата ръка получил парализа. После физиотерапии, лечение и тн. Сега пак си свири де, но това показва, че най-правилно, както казват по бойните изкуства са естествените движения (в случая постановки).
 7. James Hetfield

  Липа+ орехов топ за тяло

  Аз вече получих нужните отговори. А и любопитството е доста силен двигател...
 8. James Hetfield

  Липа+ орехов топ за тяло

  Че кой те е бил по главата да се ръсиш за единия експеримет? То се пита бе другарю. С питане и до Луната се стига... Peace!
 9. James Hetfield

  Липа+ орехов топ за тяло

  Според мен тактиката "иди си направи (кажи на някой да ти направи) за да чуеш" е малко... разсипническа. Не мисля че заради единия отговор трябва да се хаби дървен материал. За дялкането да - почваш да издевателстваш с едно парче чам. Ама не и орех или липа. За това питам. За да може тези които са минали по тоя път да ми кажат откъде да мина. Не че съм тръгнал да си правя веднага. Просто разучавам. ОФФ То па верно си е типичен български форум - ти питаш те ти казват че си тъп
 10. Интересно ми е до какъв би бил звукът на тази комбинация + да кажем един кленов гриф с орехов фредборд
 11. James Hetfield

  Modelling Amp

  Ако няма да свириш с истински кабинет, малко се поизгубва смисъла да имаш усилвател, според мен. И това ше кацне. Ама по-натам...
 12. James Hetfield

  Modelling Amp

  http://www.musicworld.bg/bg/m_1950000/i_19..._HD_III_75.html Предпочитам глава щото лесно се пренася, а и отделно може да я вържеш директно към неща като симулациите на Guitar Rig да кажем, а и предполагам че си има някакъв вграден спикер симулатор и става дет се вика и в уредбата. Кубето... налага се ползването на кола, ако е над 1х10. От тази гледна точка съм се спрял на главата. Не искам лампи или нещо такова. А не знам дали въпросната глЪвЪ идва с прилежащия футсуич.
 13. James Hetfield

  Modelling Amp

  Някакви демота на въпросните Yamaha???
 14. James Hetfield

  Modelling Amp

  Не видях такава тема (или поне така си мисля). Та струват ли си за домашно ползване и евентуално за някой скромен лайф тези моделинг китарните глави от типа Behriger, Line 6, като компромисен вариант? Примерно една глава от по-ефтините на Behringer и един скромен кабинет 2х12 (доколкото гледах 1х12 няма да смогне на мощността наглавата) излиза към 500 лв най най грубо. Знам че Behringer не се славят с кой знае кво качество, но за любителската вкъщи що не?... Ето тва примерно > http://www.musicworld.bg/bg/c_433/i_27874/...R_VT100FXH.html
 15. James Hetfield

  Китаристи и домашни любимци

  Някъде ме бяха попитали ако имам възможност да поканя някой на вечеря кой как и къде ще бъде, аз отговорих "кучето край огъня на шишчета". Не че имам куче, а много искам, но наистина каточели кучетата са по-разбрани от хората и то в пъти! И с риск да засегна някой коткоман ще направя нещо като сравнение. Кучетата са еталон на приятел, а котките.... на курви, защото днес ти се умилква, а утре може да се умилква на комшията, който й е дал пилешко вместо кремвирш. Двуумя се между овчарка, бийгъл и вече ритрийвър. Лошото е че няма къде да го гледам. Все още живея с наще а те хич не са на ти с темата за любимците.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.