Jump to content
Българският форум за музиканти

Stan Staykov

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Stan Staykov

  • Рожден ден 03/27/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    Пиано

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Lenny Kravitz, Herbie Hancock, Miles Davis, Nat King Cole, Stanley Clarke, George Duke, Christina Aguilera Eric Clapton, Cee Lo Green, Vic Wooten, Russell Brand, Jim Carrey...

    Piano, Keyboard, Sennheiser, Audiophile, Zen, Ninjas, Wellness, Late Night Shows, Toilet reading...

Contact Methods

  • Skype
    stanislav_staykov

Stan Staykov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Съвсем наскоро си купих слушалков усилвател Bottlehead Crack OTL. Все още не съм го отварял, тъй като всички усилватели на Bottlehead пристигат разглобени и трябва да се сглобят/споят от крайния клиент. Аз се занимавам с музика, но нямам почти никакво понятие от електроника и въпреки че спойките в упътването са доста елементарни, предпочитам да си платя на аудио техник/електроник да сглоби/спои усилвателя, тъй като никога не съм използвал поялник през живота си. Имате ли представа къде биха могли да ми свършат работа в София? Предполагам, че всеки хардуерен техник би се справил със задачата, но все пак и било полезно ако човекът има понятие от аудио електроника. Благодаря предварително.
  2. Пардон. Субуфер. Реално няма причина, който и да е да казва "Буфер", тъй като Б-то принадлежи на предишната дума, но предполагам, че ми се е промил мозъка от слушане на глупости от необразовани лица.
  3. Ех всеки в България гледа да си наложи ценностите на останалите и все не се говори по темата. Пари имам, нямам желание да пласирам каквото и да е, просто имам много свободно време и обичам да си правя музика по 5-6 часа на ден, трябва ми солиден саунд това е, не съвети какво да правя с времето си. Ако не можеш да дадеш продуктивна критика по темата, какво обсъждаме изобщо ?
  4. 22-те страници не принадлежат към моето запитване, темата е обща за много хора. Постът, на който си отговорил е първият ми в темата. Не разбирам достатъчно - Имам edin Roland XP-30 занимавам се с композиране като любител. Работя с него и от компа, други устройства няма. Досега ползвах слушалки Sennheiser HD800 и някакъв измислен M-Audio интерфейс на компа. Не съм ползвал отворено аудио досега, така че нямам представа какво са конвертори и т.н. RME съм ги чувал, но интерфейсите които ги имаше на бг пазара бяха много стари модели и трябва да поръчвам от чужбина. Ако бях професионалист Да, но за любител не си заслужава да изпипвам чак толкова нещата. P.S. Това за 4.4к е буфера, мониторите за високите и средните са по 1600 лв. Само че както ми го обясниха честотния диапазон на първите монитори леко захващал и басите, така че буфер не е 100% задължителен макар и препоръчителен.
  5. Не ми помагаш особено.
  6. Консултирах се с един човек от musicworld.bg, който отдели време да ми пообясни малко за това какво трябва да представлява една система за подобни цели и човек като мен. Препоръча ми следния сет: http://www.musicworld.bg/bg/c_1068/i_13740/Genelec_8040APM.html http://www.musicworld.bg/bg/c_1071/i_10354/Genelec_7070APM.html http://www.musicworld.bg/bg/m_160000/i_29374/Tascam_US_122_MkII.html Ако някой има впечатления моля да ги сподели.
  7. Ясно благодаря, сори за темата дубликат.
  8. Здравейте, препоръчаха ми мониторите на KRK Systems за правене на музика в домашни условия. Не съм ги чувал преди, но и не разбирам много, зелен съм. Имате ли някакви впечатления от фирмата положителни и отрицателни ? Мисля да ги вържа към един PCI на RME примерно Digiface и се надявам да ми свършат работа. Основно с електронна музика се занимавам, но когато слушам музика не се ограничавам. Наблягам на John Coltrane и Art Farmer, затова ми трябва звук, който не е просто изсилен бас за тъпунгери ами качествено кристално аудио. Благодаря предварително.
  9. Благодаря ще го имам предвид.
  10. Благодаря много. Ето и някои, които успях да открия в последствие в случай, че някой друг се интересува. http://www.dealextreme.com/p/double-head-flexible-neck-reading-lamp-light-with-clip-3-aaa-844041732 http://www.dealextreme.com/p/2-led-flexible-neck-reading-lamp-light-with-clip-3-aaa-44804?item=22
  11. Здравейте, Търся някаква лампичка, която става за пулт, като тази на снимката отдолу. Изискванията са да свети по-силничко и да е евтина. Ако сте виждали подобни по магазините ще съм благодарен ако споделите къде. Мерси предварително. P.S. eBay също става, въпреки че аз не намерих.
  12. Няма нужда от нерви. Благодаря много. Това търсех.
  13. Тембъра прилича повечко на това нещо Xun -
  14. *Изтрито* Написах голяма глупост от невнимание и бързане. Мерси за отговора. И все пак ми се струва, че това на 1:56 не е пан флейта... Поне не прилича на това от клипчето, което си ми пратил. Може би аз бъркам.
  15. Здравейте, Абе слушах тука едно парче и не мога да си изкарам от главата един духов инструмент типичен за източните култури. Нямам идея как се казва, ще се радвам някой да ми подскаже. Парчето е това: Солото на въпросния инструмент започва от 1:56. Мерси предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.