Jump to content
Българският форум за музиканти

aviper

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно aviper

  • Рожден ден 06/02/1984

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Лозенбург

aviper's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, имам нужда от съвет по отношение на сина ми (на 4 години и половина). Проявява интерес към музикалните инструменти и в частност - пиано. Днес отиде на пробем урок по пиано и на него много му хареса, а и преподавателя каза, че има много добър музикален слух. Тук следва въпроса за тренировките у дома - аз имам стар синтезатор Yamaha MM6, който е напълно изправен и работи, но имам само слушалки и нямам колонки към него. Според вас да потърся на първо време колонки и да тренира детето на него, а ако след 1-2 месеца продължава да проявява интерес да се насочим към хубаво електронно пиано? Или направо да търсим пиано? Търся препоръка и за колони за този синтезатор, може и втора ръка предвид, че явно ще е временно явление.
  2. Късно видях ... Но мисля, че те мернах в публиката
  3. Последно пича от магазина на мен ми каза, че с мапексите върви комплект чинели (без столче), но според неговите думи са адски нисък клас, стават само за обучение с две думи . П.С. Погледните и промоцията: Промоция Аз дълго време и се чудих ... но ми излезна по-хубава оферта в "Борсата"
  4. 615 лв. Истанбул Мехмет Султан (Имат малко вдигане на цените). Като се разходих до Динакорд, нямаха 101 и pst3, само pst5. Но казаха, че всеки момент чакат 101 комплекти, тъй че може и вече да са на линия.
  5. В това списание има информация за Yamaha SubKick-a. Pro Technica брой Декември '09 стр.17 P.S. Все пак списанието се издава от вносителя - 1 на ум .
  6. td4@Thomann England - 362 E - Само модула (Out of stock) ROLAND TD-3 V-DRUM MODUL@Thomann England - 226 E - Само модула, B-STOCK@Thomann England - 204 E P.S. Нямам нито един от двата модула инфото е от този Thread@vdrums: Vdrum - New TD-4
  7. Може да се дъни, защото има настъпено IRQ с друг слот. И като сложиш две у-ва на тези PCI слотове - те се омазват. Със звуковите карти нямам много тренинг, но чета из нета, че са доста придирчиви за собствено IRQ. Но пък с лан карти дори с настъпени IRQ-та би трябвало да си работи (било то и по-бавно).
  8. Между другото. Преди 1 седмица Роланд обявиха TD-4, което ще е заместник на TD-3. И хората очакват (поне в западните магазини) да има голямо намаление на td-3 серията.
  9. Не пише на: Mapex World Америка е в друг свят : Mapex USA
  10. aviper

    Ups

    niki123bg, е обяснил кой UPS какво представлявала. Занимавам се с интернет мрежи и ползваме почти на 90 % Makelsan UPS-и. Това е марка на Турският завод, който произвежда MGE и APC, но най-малкият Online UPS им е 1.25 kVa, за около 450-500 лв. И за мен това е най-евтиният Online UPS, който да си струва. Виждал съм 130V от мрежата на Чез и UPS да продължава да стабилизира изхода на 220V на линия. Само да добавя, че е много модерно в БГ да не се ползва термина LineInteractive UPS, ами UPS има AVR (Auto Volt Regulator). Има варианти да си вземе човек само такъв стабилизатор и да го върже след UPS-a: http://www.bgdigitall.com/?k=101&p=338517 Но е несравнимо с качеството на хубав Online UPS.
  11. Мястото на рекламата е тук: ФОРУМ Купува Я можеш да разгледаш тук: ФОРУМ Продава
  12. Проблема е, че както казах почвам от 0-та и да отида да ги тествам, едва ли ще усетя сега +-овете и минусите на двата сета. Като се загледах прав си, този сет на Роланд води от ниският клас, тъй като е с меш само на барабанчето. Това накланя везните към Ямахата и най-вероятно ще си взема нея. Модула ми се струва доста по-изпипан и има повече китове. Томовете и чинели са мултизонални, това което е предимството на Роланда прзд dtxplorera. За съжаление няма да ми стигнат парите за ямахата с по-хубавите чинели (Special Set), но ще компенсирам с по-хубава изолация . П.С. А тези комплекти на Трапс има ли ги в БГ и на каква цена ?
  13. Гадове ! Тъкмо се бях навил на Роланд след 1 ден гугълване . По западните форуми доста повече хвалят Роланда. Комплекта с новите чинели го водят Special и е доста по-скъп, от този със старите (400Е разликата) и вече отива много извън бюджета ми. А както гледам всички PDF-и и линкове и т.н., се чудя ако вземем Drum Module-a на Ямаха и го закачаим на Роланда, би трябвало всичко да си работи нали така ? Или ако не съм доволен от дръм модула да си търся по-нов, с повече опции, TD-8,TD-12 и т.н. В момента съм с една крачка по-близо до Роланда и много се чудя .
  14. Едит бутна се е скрил, затава пиша като отг. Разгледах по западните форуми. И мнението за падовете на Милениума е много ниско, затова този вариант отпада. Експлорера честно казано не ми допада. И затова се замислих за по-скъпият вариант Експрес, който има и възможности след това за повече ъпгейди. Но пък е по-скъп. Т.е. първият въпрос ми става, заслужа ли си Ямахата тези 130-тина Евро отгоре или да се мятам смело на Роланда? Ямаха Екпрес Роланд ТД3
  15. Здравейте, взех, че се запалих да "бухам" по разни тенджери и реших че би ми било интересно да се понауча на барабанчета. 1-во да отблежа, че започвам от 0. Нямам желание да ставам известен музикант или да правя кариера с това, просто искам от време на време да блъскам нещо, за кеф и избиване на нерви. Насочил съм се към електронни барабани, тъй като живея в къща с други хора и съм на доста висок етаж и акустичен сет, просто ще подлуди семейството . Решил съм също така, едната стая, тъй като се ремонтира в момента да и направя хубава звукоизолация, за да може освен барабаните да си я ползвам и за музикална стая, като реша да послушам нещо по-грубо и силно. Ами това е горе-долу положение, освен да си задам въпросите. 1) Имам възможност да си поръчам нещо от Германия и да ми го докарат. Разбрах, че от там най-много се пазарува от Томан и в ниският ценови диапазон имат следните неща: Роланд Ямаха Намерих в нета сравнение м/у първите две и горе-долу разбрах, че Ямахата има по-добър звук и електроника, но пък Роланда е мултизонален, т.е. като понапредна, ще ми е по-удобно на него да се свири, може и да греша. Ямаха + Милениум Последното предложение е доста интересно, тъй като за цената си комбинира хубавата електроника на Ямаха, а томовете са двузонални: seperate triggers on centre and rim Това са впечатленията, които събрах от доста четене из нета. Но пак казвам нямам никакъв опит, тъй че ще ви се доверя, ако имате някакви съвети. Отностно Милениум не успях да намеря никакви конкретни отзиви що за марка са. 2) Вторият въпрос ми е, какъв материал според вас е най-добре да сложа в стената, за да убия максимално шума и да не преча на "съседите". За момента стаята е от Гипсокартон и каменна вата в стените и 3-4 см фибран на тавана и пода. Благодаря ви предварително за отделено време.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.