Jump to content
Българският форум за музиканти

iffo1024

Members
  • Мнения

    84
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно iffo1024

  • Рожден ден 05/07/1981

Previous Fields

  • Инструмент
    барабани

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

iffo1024's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Виж из ибей - има разни безименни дето излизат максимум по 30лв с доставката... а ако вземеш 2-3 неща от същия търговец, ще спестиш малко от доставката.
  2. LizZz, От половин година имам такъв сет - първи сет ми е и съм съвсем начинаещ. Много съм доволен и от изработката, и от звука, и от цената!! Изобщо не съжалявам че го предпочетох пред разбитите Аматита от обявите (при това на сходна цена).
  3. Смъкни си рипнатите тракове от Rock Band и Guitar Hero 4 - разделени са на китара, бас, барабани и вокал. Не знам дали има точно тези песни - мисля че видях оригнала на "I love..." и няколко неща на RHCP.
  4. Доста са тихи, с кратък състейн и райда не е много подходящ, като звук. Имам такива и звука им направо се губи сред другите. Ако можеш да си позволиш 201 или PST5, вземи такива - ще ги ползваш по-дълго, по-шумни са и звука е по-приятен. Ако не - грабвай някакви Стагове от по-дебелите (за да не се натрошат бързо) - DH, BM, Myra все ще ти свършат работа, докато събереш за нещо по-читаво, пък и ще имаш много по-богат избор от модели и размери. И в двата случая, говоря за чинели които ще ти се иска да смениш след година, или дори след месеци! Иначе, виж на сайта на Камертон (или направо в магазина, ако си в София) - има комплекти Истанбул по 600лв. И между другото - гледай да си оправиш правописа!
  5. Съгласен съм с Baby Thomas - аз също взех евтин Мапекс преди половин година и изобщо не съжалявам!! Стагг изобщо не е опция - барабаните им са меко казано детски, а евтиния им хардуер е пълен боклук (горните серии хардуер стават - на нивото на средни Мапекс са, но и на сходна цена)
  6. Simon, Всъщност отгоре ползвам филц, а отдолу гумено 'топче' - така чинела има много по-малък допир с подложката и съответно се движи много по-свободно. Щом обичаш свободни крашове, задължително пробвай така - отдолу топче, отгоре мек филц, без да затягаш много.
  7. Мисля че трудно може да става въпрос за сравнение на педали по $200 и такива за $800 Иначе аз харесвам гумените топчета, вместо филц, за някои от чинелите - с тях състейна е осезаемо по-дълъг. Недостатъка им е, че след удар чинела доста се люлее
  8. Чак пък нищо ... става ама е по-трудно! Времето винаги можеш да си го следиш с метроном. Проблема, ако не ходиш при учител, е че трудно се ориентираш в поредността и продължителността на ралзичните упражнения в началото - дали си готов да продължиш с нещо ново, или да упражняваш още същото и т.н. Иначе видео-уроците, книгите и ДВД-тата на известните барабанисти са незаменими, защото чрез тях не само виждаш още един различен поглед над нещата, но и си сигурен че той е правилен и добре обоснован. Моето уважение към всички стари музиканти, но съм убеден че част от тях далеч не са в крак с времето и тенденциите, и си обясняват само това което знаят от едно време (не че това задължително е лошо - много от големите барабанисти се позовават точно на техники от преди деситилетия). Мисълта ми е че трябва да се търсят колкото се може повече источници на информация.
  9. Правилно си видял - техниката на Мьолер е (поне една нейна разновидност) - удряш хета нормално, със свободна хватка и докато си вдигаш ръката за следващия замах оставяш палката да падне леко върху чинела. Препоръчвам ти да гледаш ДВД-то на Джоджо Майер (може би любимия ми дръмър) - Secret Weapons of the Modern Drummer. Там е едно от най-добрите обяснения на техниката на Мьолер и различните и приложения.
  10. По въпроса с педалите - имам единичен педал Мапекс от най-ниската серия (идва в комплект с Q серия барабани, а може би и с QR и VX). Като цяло съм доволен - с подходяща настройка става лек или твърд, според необходимостта. ОБАЧЕ сглобката е малко хлабава и просто виждам, ако се свири по-тежко, как може да се разпадне цялото нещо Единствения проблем който съм имал (повечето време свиря умерено, а тогава беше на 2 месеца педала) беше веднъж, както свиря, педала просто 'падна' ...оказа се че е изпаднала скобичката която държи последната връзка на веригата. След половин час търсене по килима я намерих и я пристегнах с клещи. Тя за разлика от другите е направена така че да може да се маха и съответно да се стяга. От тогава не е мръднало нищо, но ще имам едно на ум. Иначе съм свирил на висока серия кардан Мапекс - като усещане за крака нямаше кой знае каква разлика, но от всякъде личи че е в пъти по-здрав и стабилен.
  11. Тази вечер изтрих логотата от две стаггчета с лакочистител и памук - паднаха моментално и нямаше проблеми с брилянтното покритие. Не знам защо си мислех че лакочистителя е по-силен... Махнах ги преди всичко защото боята оставаше по палките - щампите бяха доста дебели и съответно се ронеха при по-силен удар. Пък и сега изглеждат доста по-добре, без разкривените щампи - много съм доволен! Благодаря за идеите!
  12. А с този лакочистител, освен надписа, не падна ли и покритието? Много радикално ми звучи!
  13. А, за чинелите с лъскаво покритие, няма ли начин за махане на логото, без да остане "мазно петно"? Също да питам (въпроса е донякъде свързан с темата) - имам едно чинелче с лъскаво покритие и комплект мазни отпечатъци от пръсти в по-тъмен 'меден' цвят - търках го доста с памучен плат, пробвах и с леко влажен парцал - не помръдват! Не знам с какво са го клепали ама под определен ъгъл изглежда просто отвратно!
  14. Освен да е тъмен, искам и да е сух - примерно да е подходящ и за втори райд - В тази връзка, стори ми се интересно как на сайта на Истнабул Мехмет всички сухи крашове са описани като "краш/райд" (просто в сериите липсваха "обикновени" крашове) Все пак, ако решиш да го продаваш, драсни едно ЛС. Мерси!
  15. Задължително! Ще ми е много приятно да се видим на живо.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.