Jump to content
Българският форум за музиканти

X_eNeMy

Members
  • Мнения

    427
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно X_eNeMy

  • Рожден ден 02/17/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    211358779

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

X_eNeMy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-1

Обществена Репутация

  1. Ами миди никога не съм отварял бинарно или с текстов редактор и не знам какво има вътре. А ако може да е нещо текстово (тип XML), което после да се възпроизведе от музикален софтуер ще е чук. ЕДИТ: Опа, да не става въпрос за MusicXML ? Гитар прото има такова нещо - XML в който са описани пистите и нотите за всяка писта. Нещо такова ми трябва, но се надявах да може да се плейне от програма с хубави семпли. Т.е. примерно FL Studio файл или софтуер с подобна функционалност.
  2. Здравейте колеги, От известно време търся софтуер за композиция на музика, способен да представя ноти (ако ще и в piano roll), който обаче има формат, който лесно може да бъде декодиран за да може да се редактира (макар и програмно). Трябва ми защото имам идеята да напиша софтуер, който генерира композиции и не искам (по възможност) да правя и компонентите за възпроизвеждане и така нататък. Искам примерно моята програма да генерира gp5 (guitar pro примерно) файлове, които ще се плейнат. С ГП няма да стане, макар и да няма криптиране на формата, защото няма документация. Знам, че въпроса ми е много специфичен за това благодаря предварително на всеки отзовал се. Позрави
  3. Здравейте, Гледам тука няма много теми за Hydrogen, но се надявам все пак някой да го ползва за да ми помогне Имам 2 проблема. 1) Искам когато луупвам pattern и го спра (space key) и го пусна пак (пак space key) да започва отначало а не от там от където е спрян. Настройва ли се това от някъде или "това не е бъг а функционалност" ? 2) Имам известен lag между изсвирването на бийта и минаването на стрелкичката през него. Т.е. първо минава стрелката и сигурност след 0.2 секунди се изсвирва бийта, когато стрелкичката е вече почти на следващия бийт. Това е доста досадно и пречи на доста важни неща. Въпроса ми е дали може да се коригира от настройките някъде (да, видях, че има такива, но като че ли не оказват никакво влияние) или е просто от слабата ми саунд карта (Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller), която си е от дъното, но все пак други неща се правят с лекота на нея. Супер слаба е, но аз не искам да правя кой знае каква обработка на нея. А пък и става въпрос 10тина канала от които дори само на 1 да има бийтове - пак лаги. Благодаря предварително на всички отзовали се :0 Поздрави
  4. На колежката програмата не я познавам, но Guitar Pro ще ти свърши работа: http://www.guitar-pro.com/en/index.php Започнала като китарджийска програма за учене, предлага възможност да си напишеш нотите и да си избереш инструмент, който да ти ги изсвири Има всички знаци, силно настройваема е. По принцип е платена, но се намира версия във всеки торент сайт. Успех !
  5. Пак дойде мойто време. Минаваме вече хай тек и АДСКА машина. С нея и с ЕМГ-то даже без лампа звука е някак "жив", "истински". Страхотен е. Има допълнителен бууст за сола или ако се намали става за мачкаща рифаджийница Семпли мога да запиша, ама тъпия микрофон ги криви и звучи гадно... Живот и здраве на концерт тия месеци
  6. Лелее, колега... Преди не можеше, ама сега си го правиш - Купих си скоро шапка и всеки път като слушам нещо твое тя пада заедно с ченето. Имам забележки към микса. Ок е, но СПОРЕД МЕН китарите можеха да са малко по "ясни". Това може и да дойде от настройките на изкривяването. Браво, че си ги правиш ей така
  7. X_eNeMy

    Кое от 2 те

    ^ На бас на каквото кажеш, че няма да ми изкараш линк с тема BOSS [ GT-8 vs ME-70 ] ! Стига с това "четете бе хора", "ползвайте търсачката" и тн. За някои неща НЯМА писано, както е случая. Вместо да посъветвате момчето, го пращате да търси златната ябълка в Страната на Чудесата при феята на зъбчетата... Пич, препоръчвам ти GT-8, по-дългосрочна ивестиция е. Като си дойде при теб ще си го разучааааваш ли, разучаваш. Няма страпно. Това, при условие, че и 2те знаеш какво могат и си ги пипал. Понеже сега следват много верни отговори - пробвай и 2та. Без значение мнението на другите - вземи този, който повече на ТЕБ ти харесва. По-правилен избор от това, което ти харесваш като звук и възможности - няма да намериш.
  8. Май темата е за "търсят се музиканти". Готино е да има таква тема по принцип - решил си да купуваш нещо, ама го няма в България за проба и пробваш на някой колега от форума Сългасен съм с колегата горе. Все пак, ако си решил можеш да направиш и компромис - цък на подписа ми. 15 инча 150 вата е колоната.
  9. Принципно хич не ми се дават пари за дигитализми, но портфейла ме притиска. 100-200-300 лева бих дал за подобни изпълнения. А това е нещо като DI бокс, така ли ? Китара - ПОД - УСБ в компа и свиря в реално време с ефекти от софтуера и слушам през колоните на ПЦ-то ? Така абсолютно прескачам момента със звуковата карта, нали така ? Никакви шумове от нея ?
  10. Кое е по добре - калпав микрофон и карта или калпав процесор с USB ? Веригата с която записвам ми е в подписа и резултата е незадоволителен. Всичко, което ползвам вкарва шумчета и като ги резна с нойз редуктора неминуемо поотрязвам и от китарата, да не говорим, че не махам всички шумове. Искам да избегна това като си купя процесор с USB и готин софтуер за да мога да си записвам с добро качество. Под "добро" разбирайте с 4х12 кабинетна симулация и да няма шумове и латенции. С процесора и USB ще избягам ли от недостатъците на саунд картата ? Амбицийте ми са да записвам на максимално качество с ограничени средства (какво съвпадение, а ). П.С. Абсолютно съм нов в дигиталните приложения за китаристи, така че съвети от всякакъв род ще са ми от полза. Никога не съм имал процесор.
  11. Евала на труда ти и възможностите ти Получило се е ! П.С. И баса ли е семплиран ?
  12. X_eNeMy

    Bc Rich Warlock

    Ооо, мина времето за редакция, ама не мога да не го споделя ! ЦЪК Тук вече може да си говорим за гадни пропорции Забележете колко е надут малолетникът !!!
  13. X_eNeMy

    Bc Rich Warlock

    Сега не ми казвай, че тоя е много едър или че китарата изглежда много голяма в скута му. Според мен пропорцийте са си ок.
  14. Е са чух Др.З и ... И на мен не ми хареса нищо в БХ. Обаче има хора на които има харесва, както и такива като мен, на които не им харесва. Извода ? Купи си каквото ТЕБ те кефи !
  15. X_eNeMy

    Bc Rich Warlock

    Абсолютно съм съгласен. ESP и Джаксън имат едни и същи китари, ама наистина ЕДНИ И СЪЩИ с различни форми. Даже грифовете са еднакви - от опит говоря, пробвал съм много такива, с нормална и ръбата форма. ^ Къде трябва да си държиш китарата като седнеш за да те ръби в сърцето ?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.