Jump to content
Българският форум за музиканти

tihomir.lazarov

Members
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Клавиши и струни

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

tihomir.lazarov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Точно Firewire няма поддръжка от ALSA: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=2772446
  2. А на Линукс дистрибуция някой пробвал ли я е? Аз съм пробвал на Creative Live 24bit USB External, но нямаше поддръжка за хардуерен микс (т.е. свириш и чуваш това, което свириш), а беше направено софтуерно, което е твърде неприемливо.
  3. Аз лично ползвам Audacity + Hydrogen (Linux only) и съм доволен.
  4. Danelectro DJ17 PB & J Delay Pedal също върши чудна работа (няма разни глезотии на бос-а, но си прави сносен дилей)... а и е доста по-евтин.
  5. Здравейте, Търся си такава външна саунд карта. За съжаления по фирмите тук из София не намирам такова нещо. Казват, че щяло да има "след Нова Година" (евентуално). Някой да продава, или да знае някъде да се продава из страната?...
  6. Някой пробвал ли е как върви SB Live! External под Linux?... Т.е. дали е срещал съществени проблеми с инсталация, качество? Между другото питах из софийските фирми и никъде нямаха такава машинка Чак след Нова Година или нещо такова казаха някои...
  7. Аха... К'во тогава да правим по въпроса с камиончетата?... Аз не прекалявам с тях. По принцип имам ги вързани 4 и ги ползвам по 1-2 (максимум) едновременно. След това влиза в усилвател... Иначе тук там гледам, че и батковците ползват тук там камионче... Ама за к'во ги ползват ако им прецакват звука? (тука май взехме да излизаме извън темата... може да отворим нова тема аха?)
  8. Значи усилвател ще да е... сега и тънканата ако уредя - берекет
  9. Ей пичове, евала! Мерси много за информацията. Нека отговоря подред на всеки: Тия ВМБ къде мога да ги намеря/чуя? Колко пара вървят? Може да ви се види смешно, но ми липсват някои основни неща в начина на свързване. Значи, смятам да си ползвам бос камиончетата преди лампата (хорус, овърдрайв, ривърб). Като цяло лампата искам само да ми стопли звука, не толкова да я ползвам като як кривоч. Аз харесвам по класическия рок звук. Свиря със сингъл койл страт, защото харесвам по-ярък звук, затова не си взех хъмбъкъри. Значи по въпроса какъв драйв искам за лампата - леко претоварен, другото ще го направя с камиончетата (предполагам ще стане като звук). Това, което ми е нужно е нещо 10-15 ватово (мда 8" е добре като за мен в момента). Относно peavey-то - нека някои също да се изкаже дали е добър избор като тънкаш и звук. Даже си мисля, че може би само един лампов предусилвател ще ми свърши работа. Крайно стъпало може и да ми е някое транзисторче... какво мислите?
  10. Идея си нямам, честно да ти кажа. Затова и питам, щото не знам. Никога не съм ползвал Лайн6, за да кажа. Един познат има някакъв Лайн6 (същият е поне като на картинката този ПодХТ) и ми показа к'во може (но една лампа си казваше последната дума накрая на жицата )
  11. Аха, държа да е ламба, щото свирих на транзистор (15ватов) на сцена няколко пъти, но звукът е толкова сух, че дразни чак (аз съм с единични адаптери). Ако може транзистор да се "подмаже" малко с нещо (примерно т'ва Лайн6 не знам дали върши работа)... Освен да мина през някои от магазините тук в София, където "батковците" си изхвърлят старите ламби и да си взема една такава... освен после да се сменят ламбите вътре и т'ва е...
  12. Не искам да е много мощен - 10-15 вата. Съвсем като за домашно ползване. Преамп може би ще ми дойде по-дебело. Може би само амп засега. На мен не ми е ясно колко точно ще ми излязат частите, а за труда - още по-малко. ...не знам дали няма да ми излезе по-евтино да си взема един Лайн6 и някак да нагласим работите с 1 транзисторен амп и да приключа с въпроса... как мислите?
  13. Здравейте, От доста време ми се ще да си взема лампов усилвател (тъй като карам с китара -> уа-уа -> босчета -> компютър), но фабричните (примерно Фендер) са ми доста скъпи (1000+). Тъй като не съм профи музикант не искам да дам толкова пари, но все пак искам да имам качествен (на което държа) звук, когато свиря. Харесва ми класическия рок саунд и затова съм се насочил към мекия лампов звук. Колко пара ще ми струва да дам на някого от разбиращите тук да ми направи такова нещо? Видях, че има хора, които разбират повече от мене, но не знам дали ще ми излезе по-тънко така. (Аз съм в София, което предполагам има значение)
  14. Какво ползвате за нотиране под Линукс? Ето няколко работи, които намерих (някои пробвах): http://linux-sound.org/notation.html Примерно "abc" е много грозно, тъй като трябва да учиш още 1 скрипт език за писане на ноти. Има някаква cmn, която е същата работа, даже още по-грозен език. Аз засега бачкам с това (версия 0.7.4 нещо не тръгва, заради някаква иконка и съм с 0.7.2): http://denemo.sourceforge.net/download.html (иска http://lilypond.org/web/)
  15. И аз пак да кажа На sitekreator.com може да се направи сайт само с мишката и да изглежда достатъчно прилично и професионално (без да пишеш код). Ето хората к'ви сайтове са си правили: http://sitekreator.com/sitekreator/featured_sites.html Има възможности за галерия (ъплоудваш само .zip и то ти прави галерията), списъци от файлове, неограничен брой страници и текст. Има и разни награди от по 500Мб (при регистрация имаш 10Мб), при потребители, които са много старателни има по 100Мб награди и т.н... Има вграден форум, мейлинг листа, feedback форми, уеб каунтъри, и е БЕЗ реклами. Може да се направи после домейн, който да се редиректне към sitekreator.com/<username>. Примерно ето хора, които са си регистрирали домейн и са си редиректнали: http://www.driversphere.com/ http://www.lenderbuddy.com/
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.