Jump to content
Българският форум за музиканти

mitro

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    bass

Profile Information

  • Gender
    Male

mitro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Ако бях на твое място щях да попитам във форума на warwick ( http://forum.warwick.de/forum.php ). Доста знаят и бързо отговарят. Ако наистина имаш проблем ще ти помогнат да го разрешиш, защото 2 седмици ми се струва ужасно малко, по-скоро имаш някакъв проблем. За справка, моя warwick издържа към година с една батерия (preamp и активни адаптери).
  2. Благодаря за демото! Offtopic: Може ли да споделиш какво точно свириш на 1:42 от второто видео (double thumb частта)?
  3. Подкрепям предложението на rudibass за EBS preamp-a. Използвам го от около година и съм изключително доволен от звука. Не оцветява звука (т. е. за да изкараш хубав тон, трябва баса ти да произвежда такъв) и е като швейцарско ножче, може доста работи да правиш с него.
  4. Аз ако бях на твое място щях да отида на доктор. Месец болки си е доста, а и съм сигурен, че ортопед може да ти каже доста по-точно, отколкото хората тук, какво да правиш/да не правиш така че да се оправиш. Без да искам да обидя никой, разбира се.
  5. mitro

    Балгодаря,Коце!

    Много красив инструмент, сигурно и звучи прекрасно. Да ти е честит! Какво дърво е използвано?
  6. От колко време не са сменяни струните? Ако са много стари могат да имат всякакви "интересни ефекти"
  7. mitro

    Бас гърли

    Esperanza Spalding:
  8. mitro

    Петак Warwick

    Warwick басовете като цяло са доста хубави и удобни инструменти и от модел до модел звучат доста различно (примерно steamer ще звучи доста различно от thumb), най-добре е да пробваш сам. Rockbass е най-ниския клас (правят се в Китай) Pro Series e по-висок клас (правят се в Корея) German made, т.е. произведените в Германия са най-високия клас Съветвам те ако не си решил да вземаш точно този бас да си помислиш за pro series разликата с rockbass е голяма (и в цената също, но според мен си заслужава ) http://musicdivision.bg/%D0%91%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5/warwick-ps-streamer-lx-5-burgundy-red-sthp Тези модели ги има в musicdivision в София, най-добре отиди и пробвай (няма смисъл да поръчваш от thomann при положение, че в България има официален представител на warwick)
  9. mitro

    Въпрос

    Най-добре отиди при някой по-опитен басист да те види как свириш, защото тук е малко гадаене
  10. Четох наскоро, че Flea използва MXR Micro AMP за чист boost
  11. Баса ми беше defret-нат от лютиер. Праговете извадени, слотовете запълнени с дърво, fingerboard-a обработен и всичко е трепач. Също ми е ясно, че ще минат години докато се износи fingerboard-a, но реших да потърся flatwounds първо, ако не намеря ясно е, че има резервен вариант.
  12. @ разбойник Мерси за информацията! Знам, че могат да се ползват и "нормални" струни, но грифът ми е от палисандър, който доколкото знам не е чак толкова твърдо дърво и ще се надере. Ако не намеря flatwounds ще се спра на този вариант със сигурност @Abbath И аз видях този модел на сайта им, но пишеше, че не са налични а и съм от Русе и няма как да тръгна да обикалям из София магазините, тъй че търся из нета доколкото мога
  13. Наскоро си дефретнах баса и търся extra long scale flatwounds струни (баса е body through). Не можах да намеря по българските онлайн магазини, а не видях и в thomann. Някой има ли идея от къде мога да си купя подобно нещо?
  14. Най-добре го занеси да го погледне лютиер, той ще ти каже къде е проблема най-точно и ще направи настройките най-добре.
  15. mitro

    Фукня

    Да ти е честит, много е готин и дано си ползваш всичките струни ! С риск да се покажа като невежа (няма да е за пръв път ), за какво служи онази джаджа, която виси до bridge-a? Това ли е midi адаптера и ако да за какво се ползва?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.