Jump to content
Българският форум за музиканти

nofearinc

Members
  • Мнения

    87
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Клавир

Contact Methods

  • Website URL
    http://myspace.com/nofearinc
  • ICQ
    298915119

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Monastery of Evil
  • Interests
    Programming, Security, Software, Philosophy, Music, relationships, psychology

nofearinc's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

1

Обществена Репутация

  1. Здравейте, наскоро си взех мелодика, като по принцип свиря на пиано и акордеон. Имам някакъв проблем, който вероятно е причинен от неправилна употреба. От време на време подаването на въздух блокира - за един-два тона или понякога за няколко такта. Не мога да разбера какво точно го причинява. Тъй като свирим реге/ска с рок елементи, подозирам, че може да се претоварва от по-силно духане или някаква амплитуда - например при държане на ритъм акорди обикновено няма проблем, а забива, като превключа на соло. Имам и Stagg, и Hohner мелодики, но и с двете става същото. Някой има ли идея от какво може да е?
  2. Трябва ми за запис на видеа, не за вокали на много албуми, затова ми е нисък бюджетът. А няма как да се впиша с мик и аудио под 200.
  3. А някой има ли опит с M-Audio Avid Vocal Studio? Също е под 200лв, само ме притеснява да няма същия проблем с нивото на звука, защото тогава вече грам няма какво да направя
  4. Parni_Valjak, благодаря ти за мнението. Действително взех USB хъб и няма промяна в звука. Въпреки това почетох още малко и попаднах на Asio4All драйвери, които не мога да подкарам. Ще опитам поне софтуерно да регулирам звука, тъй като има опция да не разчита правилно и да подава слаб сигнал (не ми се вярва, но чак в понеделник мога да пробвам на друга машина). По коментара ти за 'толкова пари - толкова', имам само един отговор. Не коментирам качество на звука на микрофона. Коментирам, че записвам с ниво на звука около 5%. Ако купя 50 вида слушалки и ги закача към устройство, подаващо звукови вълни, всички ще възпроизвеждат музиката. Детайлите и конкретните честоти са разликата. В момента обаче резултатният запис просто не се чува - общо взето, все едно нямам _никакъв_ микрофон.
  5. Имам два варианта - да пробвам на desktop PC (в момента съм на лаптоп) или да пробвам с кабел с 1 изход и 2 входа, който ползва 2 по 500 милиампера, вместо само 500. Все пак е някакъв супер популярен модел с промоции навсякъде в момента, не ми се вярва абсолютно никъде да не работи (а той вади примерно 5% ниво на звука, не 50-60)
  6. Проблемът е, че бюджета ми беше до под 200 кинта, а вече съм вътре със 100 заради берингера. Ще опитам да си взема външен USB хъб, за да се захрани правилно фантомното, и ако не става вече ще взимам усилвател някакъв. То така или иначе и с M-Audio-то може да имам същия проблем (липса на пауър). Благодаря за идеите обаче!
  7. Нямам наблизо друга машина за тест, но ще пробвам. А някаква опция има ли за усилвател на мощността на USB? Досега не съм чувал за такова устройство, но от колеги знам, че примерно зареждане на телефон от ел. мрежата и от USB (и двете през USB) отнемат различно време и ефективност. Единият даже си беше направил един изход с 2 входа (2 USB-та зареждат едно устройство), но ако това е обичаен проблем, би трябвало да има решение.
  8. Здравейте колеги, По съвет на съфорумец тук при търсене на USB кондензаторен мик попаднах на Behringer C-1U, който в момента в Динакорд е на промоция 98лв. Взех го, но имам страшни проблеми с нивото на звука - записва на 5-10% от нормалното ниво дори при boost навсякъде. Качвах различни драйвери, но без успех. За жалост не си направих добре сметките, като порових в нета и видях стотици хора със същия проблем. Повечето казват, че USB-то не подава достатъчно мощност и оттам стават ядовете. Сега, питането ми е: какво мога да направя по въпроса? Имам да записвам едни неща идните дни и се чудех дали има нещо като усилвател за USB или преходник (пултче) от USB микрофон към нещо с повече мощност, така че да се подаде достатъчно при записа? Друга опция, естествено, е друг мик (изискванията са кондензаторен с USB или комбинация кондензаторен + малко предусилвателче за РС под 200лв). Всякакви съвети са добре дошли. Попадна ми линк и на този - M-Audio-Avid-Vocal-Studio - не ми се дават много пари отгоре, като вече съм се набутал за C-1U ( а и най-лошото е, че нямам гаранция), но ако няма опция, поне мнения за него са добре дошли.
  9. Да продава се още.Но ако си забелязал на снимките липсва това където се натиска клавиша пластмасовото отгоре,но дървото на клавиша си стои'.( Не можах да ти го обясня както трябва тъй като не разбирам много от акордеони и не съм акордеонист или клавирист,но виж на снимките предпоследния клавиш и ще ме разбереш).Клавишите всички са работещи ,а като обрърна акордеона почти не издиша ,(а бе много много по-малко) => меха е добре.Ако си решил да го вземеш ще ти го дам за 60 лв.Мога да ти г...

  10. Здравейте, Търся си майстор за 2 акордеона в района на София. Имам координатите на един в Пловдив, но като сложа 2 пътувания в двете посоки, за да го занеса и да го върна после, ми стъпва малко сложно. Има ли някой в София, който се занимава с акордеони и ремонт? Става въпрос за мехове предимно, понякога някой клавиш. Видях тази тема: http://forum.muzikant.org/topic/14262-dhaaiiio-ia-aeidhaeaaiie/ - но данните са от преди няколко години, а и не е споменат град.
  11. диря майстор на акордеони

  12. Имам един малък Weltmeister 40 баса, който започна да издиша напоследък, а и на някои от блендите има 1-2 неактивни тона. Къде мога да го заведа на доктор и колко би струвало такова удоволствие?
  13. Кофти... Мисля че може поне да се помни последния инструмент (нещо като quick back), но не съм сигурен как. Все пак 2 бленди на парче пак за живо участие пак е нещо. А идея за какво е регистърът тогава?
  14. Привет, интересува ме как мога да запиша няколко бленди, които използвам редовно, като бързи клавиши? Например бутон 1 на синта да включва grand piano, бутон 2 - click organ, бутон 3 - алт сакс и т.н.? Има някакъв regist memory - предполагам, че може там да се извършват настройките, но не съм съвсем наясно.
  15. Amphibia, а какво смяташ за малко по-разчупени идеи, които вървят срещу самата тоналност и опитват да излязат от хармонията? Примерно System of a down на места, някои готик/дуум изпълнения с непълни модулации и прочие? Има доста експериментатори и ми се ще и аз да не вървя в шаблона. А Fade In Blue е по-семпла, защото мисля вокално включване отгоре, като не съм особен фен на претрупаните инструментали под вокала. Fenix, прати ми мейл на ЛС и ще ти метна MP3-то Ако искаш, мога да повторя някоя част от парчето само с бийт и стрингс или само бийт и пиано, за да е чиста китарата отгоре?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.