Jump to content
Българският форум за музиканти

Dilian Nedev

Members
  • Мнения

    2411
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Всичко публикувано от Dilian Nedev

  1. Нещо ми подсказва, че проблема не е в бриджа или китарата като цяло С какви струни (марка, размери) и в какъв строй свириш точно?
  2. PCI и PCI-E (Express) са много различни неща. Звуковата ти карта е PCI, преходника ти е PCI-E - най-просто казано просто няма да влязат едно в друго. Отделно PCI прехода е обикновено към USB 3.0/3.1, което означава, че ако твоят лаптоп няма такъв порт, няма никакъв шанс
  3. Дори да успееш да намериш блок, който да пасне на edge тремоло, ще усетиш "невероятна разлика" първите 5 минути и след това ще ти мине
  4. Много зависи каква е общата консумация на ефектите. Дънлопския брик дава общо 375мА на 9V, което не е особено много, ако има 5 цифрови ефекта в играта. @H.R. , сподели кои са ефектите и каква им е консумацията по документация. След това може да се мисли какво ще ти свърши работа.
  5. А нещо като максимални цени? Защото ми идват доста идеи, но не съм сигурен колко ще ти харесат
  6. Привет! Желателно е да споменеш какво искаш да записваш с изброените неща. Ако е за вокали само (поне така излгежда до момента), аз лично бих направил следните корекции: - Някаква интересна причина да трябват и компютър, и лаптоп за записите? Тук изчезва доста голяма част от "бюджета" - Вместо два микрофона от по-нисък клас, защо не един от малко по-висок клас? - Каква е необходимостта от миксер и усилвател? Въпросните монитори са с вграден усилвател ("powered" / "active"), а звукова карта с вграден микрофонен предусилвател би била по-лесна за свързване и ползване.
  7. Всъщност решението може да бъде точно в прекъсването на масите между двете устройства (усилвателя и синтезатора). DI боксовете не са скъпо нещо + винаги са полезни.
  8. Можеш да опиташ да поставиш DI бокс с ground lift ключ между синтезатора и усилвателя и да пробваш двете положения на ключа дали променят нещо.
  9. Привет, Можем да се договорим да го направя. Има ли някакъв срок?
  10. Най-прост USB микрофон за скайп за мен е по-доброто решение (спестява доста чуденки и шумове)
  11. Линка от soundonsound по-горе или този https://music.tutsplus.com/tutorials/the-drum-maps-in-cubase--cms-23108 мисля обясняват доста прилично нещата (ако не - търсене за Cubase Drum Map връща доста резултати с видеа, други форуми ..). Но ще трябва да го почовъркаш известно време преди да му свикнеш напълно
  12. Идеята е, че самия Cubase (както може би всички нормални DAW софтуери) си има собствен map convertor, който може да се настрои за всякакъв вход -> всякакъв софтуер. Реално първоначалния сетъп за дадена карта би отнел половин час, но е много лесно използваем между различни проекти + с много малко корекции може да се използва и за други софтуери с подобни карти.
  13. Тази статия може да ти е полезна донякъде (ако не си я видял вече) http://www.soundonsound.com/techniques/using-cubase-drum-maps Няма вариант обаче, в който да пропуснеш първоначалния сетъп на картите за отделните банки/инструменти. SSD и Addictive Drums (и не само) поддържат вътрешно мапване и имат готови preset-и за най-големите софтуерни конкуренти. Но винаги най-добрия вариант при програмиране на барабани от всякакъв тип е да се стремиш да са GM тип, защото това е което 95% от софтуерите приемат без никакъв проблем.
  14. Имате лично съобщение
  15. AES използва 110-омови връзки. Предлагат се такива онлайн (примерно в thomann има доста варианти, като https://www.thomann.de/gb/cae_29014_aesebu_kabel.htm е бърз пример). DMX кабелите също вършат работа, тъй като са със същия импеданс. В общия случай се твърди, че става и с нормални, но на къси разстояния. Но пък хората са си казали какво трябва да е
  16. Dilian Nedev

    Cakewalk Sonar

    Цитирано точно: Type 1 files contain separate information for each track. For a Type 0 file, however, all the tracks are merged into a single track, although MIDI channel information is still retained. В "Save As" прозореца от падащото меню на форматите може да се избере кой тип да бъде. EDIT: След втори прочит на въпроса май искаш да постигнеш друго: За целта селектирай всички блокове и от right clicк менюто им дай Bounce to Clip
  17. Новата 7ца: Ibanez JBM27 + Bare Knuckle Aftermath Set Maple top/Mahogany body, Bound Rosewood fretboard, 26,5" Scale - усеща се чудесно!
  18. Аз лично бих направил на първо място двата микрофона да са на еднакво разстояние от барабанчето, да гледат към него и достатъчно високо, че да чуват цялата картина на чинелите/томовете. ПС: Можеш да направиш един "птичи поглед" на сета за по-добра идея с какво ще се работи ПС2: Today let's go one better with the 3:1 Rule of Mic Placement. When using two microphones to record a source, normally you will get the best results by placing the second mic three times the distance from the first mic that the first mic is from the source. Confusing? An example: If the first mic is 1 foot from a source, the second mic should be placed 3 feet from the second mic. Using the 3:1 Rule will minimize phase problems created by the time delay between mics. Това не виждам какво точно общо има с overhead-и.
  19. Има два тънки момента при работа с Kontakt библиотеки - примерно тази Strummer Acoustic е доста голяма и сама по себе си зарежда някъде около минута в зависимост от натовареността и скоростта на диска. Има си индикатор за самия инструмент кога е готов да "пее". Отделно според това, което чувам на записа, възможно е дори да не подаваш правилно нотите към семплера, защото звучи сякаш "round robin"-а не се завърта правилно.
  20. Основно нещо, което не си споменал, е до колко $$ си склонен да дадеш за клавиатурата. Особено за "усещане" и "качествена изработка" това е основен параметър на търсенето
  21. Dilian Nedev

    Легато

    Накратко дадената фраза трябва да се изсвири повече като стакато, а не като легато, като се запазва усещането че все пак е една фраза.
  22. Честито за яките китари! пс. @ZLE, на тея семпли за черното/червеното не е ли притестнително, че двете снимки са една и съща китара (шарките на финиша поне.. голям шанс да направят две абсолютно еднакви?) но с различен цвят (retouch of some kind..) Просто се чудя изобщо дали представят смислено какъв е реалния цвят?
  23. Дължи се на липсата на препинателни знаци. Ако си на нова машина с 64 битова операционна система а ползваш 32 битови програми може да има такъв ефект.
  24. Аз залагам, че на Cool Edit трябва да му кажеш да записва моно. Цъкаш десен бутон на името на канала и го сетваш от "Stereo" на "Left only" или "Right only". Ако не записваш в мултитрак секцията му просто даваш нов файл и му казваш да е моно. Малко по спомени, че този античен софтуер не си заслужава да се мъчи в днешно време.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.