Jump to content
Българският форум за музиканти

Rising_Force

Members
  • Мнения

    140
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Rising_Force

  • Рожден ден 04/28/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    Bogdan Stratocaster

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.fleksband.hit.bg
  • ICQ
    258419813

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Математика, Музика

Последни посетители

548 профилни разглеждания

Rising_Force's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Brat mi me e izprevaril na tozi sait :D

  2. :recourse: ИСКАМ АВТОГРАФ!!! Супер як Джем!!! Респект!!! Между другото супер импровизацията на Кольо действа толкова зарибяващо и вдъхновяващо, че направо не е истина! Веднага хванах китарата и се опитах да направя нещо... Както и да е, не се получи както трябва, ама какво да се прави - разбира ли един 17 годишен пубер от блус?! :-D Много неща трябва да се осъзнаят в тоя живот. Все пак ще се радвам, ако чуете това . П.П. Записвано е с нисък клас Squier + Park 10 Вата + Микрофон от книжарницата за 1.50 лв.
  3. Добре бе, пичове, какво значи без "добра китара" не можело това, без "добър амп" не можело онова. Няма невъзможни неща, както казваха опосумите! Оборудването далеч не е най-големият проблем. Не знам за вас, но почти всички мнения в тая тема ми звучат: "Ще си взема супер китара и амп за 10 бона, те ще почнат да свирят сами и аз ще стана големия музикант!" Джеф Хейли свири с един очукан Squier, който далеч според мен не би могъл да се нарече "супер китара" по днешните разбирания. Идеята е, че як блус звук може да се изкара и с НЕ най-скъпите възможности - необходими са приличен страт, овърдрайв и лампов усилвател, който може и да НЕ е от ранга на Vintage Marshall Mark II 72-ра например!!! Всичко в този вид музика идва от човекът, който свири - начин на пипане, акценти, различни идеи. Затова, за да се постигне звукът на Хейли, много по-добре е да се обърне внимание на идеите, които той има относно блуса, и чак в последствие да се търси - "брилянтната" бленда, която отново твърдя, че може да бъде постигната и относително евтино. В противен случай ситуацията става като в оня виц за двамата рибари, единият от които все си купувал най-скъпите въдици и такъми и все се връщал вкъщи с една малка червеноперка, а другият с пръчка и връв ловял тонове риба.
  4. Rising_Force

    Gretsch

    :) Страшен си, docc!
  5. Rising_Force

    Gretsch

    Благодаря много за информацията на всички. Gretsch са страшни китари!
  6. Rising_Force

    Gretsch

    А как стои въпросът с внасянето им в България - кой ги внася?
  7. Rising_Force

    Gretsch

    Хора, напоследък бая срещах името на тази марка, та реших да ви попитам какво мислите за тези китари - добри и лоши страни.
  8. Rising_Force

    Strat Vs Strat

    Аха, спор няма
  9. Ауее, Тошинкааа, къ върви цената на млекото у наше село... хуу, ако мойш ми кай, шото мноо ми требе. И глей ми помогнеш, шото ш'та вметна на врътките у дистъра, та баш у уауато. И копеуее, шъ знайш напълно съм сериозен тоа път за онва. П.П. Използвай Google, за да разбереш съответните настройки и обордудване, които те интересуват. НЕ е трудно. П.П.П. За фини настройки на дистъра използвай слуха си - няма кой друг да те научи. Нали все пак това е музика! П.П.П. Намери си занимателната книжка с апликации и картинки "Какво да научим през първите седем години?!". No Offence Peace!
  10. Боговете за мен са Хендел, Бах, Моцарт, Бетовен, Шопен, Лист... От импресионизма нататък - Владигеров, Милчо Левиев, Джон Лорд, Кийт Емерсън... ;) ;)
  11. Rising_Force

    Gibson

    Ей, това за Doom II беше първото нещо, което ми дойде на акъла. Doom II RULES! Прави впечатление "Drag'n'Rotate" системата на сайта, която лично мен ме израдва, даваща възможност да си разглеждаш по-добре китарата. Копчетата и прозрачните панели отзад са доста fashion.
  12. Феникс, Специално за Уиндзор студиото съм чувал, че било доста добро попадение, но честно казано никаква по-специална информация не мога да дам. Ако бях на твое място бих взел по-нисш клас от стотака. Според мен РГ100 за крехко панелено жилище и слаби уши е прекалено мощен.
  13. Какво означава да го почистват? За съжаление не съм работил в музикален магазин, но от това, което съм виждал - пичовете от тия магазини по цял ден стоят и се чешат (лично мнение) - поне почистването на 1-2 китари не мисля, че ще им е проблем. На запад според мен положението е съвсем друго - има си семпъл китарки, които се пробват и няма проблемация да си ги хващаш. Като извод - трябва да има малко повече толерантност в родните музикални магазини.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.