Jump to content
Българският форум за музиканти

НиколайGK

Members
  • Мнения

    294
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от НиколайGK

  1. Благодаря отново за дискусията. jabs, нещата, които пишеш, са много полезни и със сигурност са по темата. Какво мислиш за Knauf Akustik Board? Стъклена вата, но уж конкретно за звукоизолация... Мислех да я комбинирам с два слоя Knauf Sonicboard.
  2. @Baby Thomas, имам един въпрос. Обикновени окачвачи ли ползва за тавана, или акустични? @Продуцент, как точно имаш предвид да внимавам? Какъв вид вата ще избера или...? В мазето нямам прозороци (само врата), ако има значение.
  3. И аз благодаря за подробния пост, линковете и видеата, ще ги прегледам. Иначе да, макар че под мен няма нищо, със сигурност ще направя нещо и за пода. Като минимум ще имам подиумче от дървени палета, над които ще сложа дебели гумени подложки (нещо такова: https://mario10.com/product/1077/vibro-shumo-izolatsionna-guma-600h600mm.html) и евентуално самите палета ще ги натъпча също с вата. Но мисля и за по-сериозния вариант направо на целия под да сложа вата и отгоре - някаква настилка.
  4. Здравейте и благодаря за отговорите. Точно звукоизолация ми трябва. Имам къща с мазе, което искам да използвам за репетиционна/студио. Под мазето няма нищо, но стените му се засичат с най-долния етаж, а макар че над него няма жилищни помещения, на горния етаж пак се чува, ако долу се свири. Затова съм се спрял на поставяне на вата и картон. Доколкото четох тук: https://napravisam.net/?p=34316 каменна вата 100мм + два слоя подходящ гипсокартон може да намали звука с ~20db, т.е. 4 пъти, което на теория звучи добре.
  5. Здравейте, Бихте ли препоръчали фирма за монтаж на гипсокартон и вата? Трябва ми за изолация за репетиционно помещение (с акустични барабани), ще се облицоват стените и ще се прави окачен таван. Всички сме патили от майстори, затова питам за препоръка за хора, с които сте работили и от които сте останали доволни. Благодаря предварително и поздрави.
  6. Да, и аз търсих на същото място, но ще е добре да чуем и някакви отзиви за конкретен човек, преди да се свързваме с когото и да е било Мерси пак.
  7. Здравей - благодаря за съветите при закупуване. И това е вариант, ако не намерим подходящ човек, но предполагам, че все пак ще е полезно учителят да покаже поне основите. Особено като имаме предвид, че приятелят ми, който е заинтересуван, не е свирил на нищо преди. Освен това, допускам, че при тежък инструмент като акордеона, постановката и позата при свирене е важна, за да не си докара някакви болки в гърба.
  8. Здравейте, Някой може ли да препоръча добър учител по акордеон в София? Благодаря предварително!
  9. Здравейте, Пускам темата от името на приятел, който има желание да почне да свири на акордеон. Основното му желание е да свири интерпретации на популярни песни, както и българска народна музика. 1) Можете ли да предложите школа, читалище или добър учител за уроци, както и телефон, сайт или e-mail за връзка? 2) Ако се стигне до закупуване на инструмент - бихте ли препоръчали нещо, което е подходящо за целта? Може да е нов инструмент; модел, който се среща често втора ръка; или пък конкретна обява. И двамата не сме навътре с акордеоните, тъй че не мога да кажа с колко клавиша и баси търсим. Бюджетът е около 200-300 лева. Поздрави!
  10. Също така MusicWorld и, мисля, MMG предлагат възможност за безплатна поръчка през тях. Пиши им за повече информация.
  11. За тежка клавиатура и 88 клавиша - може да се оглеждаш за Casio CDP-100 на старо, горе-долу би трябвало да влезе в бюджета.
  12. И какво ти е мнението за DR-S3? Аз ги имам, но са ми супер неудобни (за сметка на това Superlux HD330 направо ми заспиват на ухото) и доста рядко ги ползвам.
  13. Човекът е казал Les Paul модел, не Gibson Les Paul модел. Да не говорим, че Studio примерно в Thomann няма за по-малко от 1700 лева, в Rockshock са по 1400 лева и т.н. В този форум хората са крале на това да надвишават бюджета многократно (в случая - с поне 30%) или да пишат пасивно (или активно) агресивни коментари. Разглеждал съм поне десетина небългарски музикантски форума и това никъде, ама никъде го няма И за да не съм off-topic - чувал съм добри думи за Vintage V100. Има я за 600 лева в MMG.
  14. Focusrite Scarlett имат добра репутация, но техните са правени предимно за записване на музика, тъй че ако вземеш такава - може би ще доплатиш за нещо, което няма да ползваш. Тъй че нека и някой друг пише. Иначе аз имам такава и съм доволен. Ако все пак се спреш на нея - при положение, че няма да записваш, си потърси модела Solo.
  15. http://forum.muzikant.org/topic/164197-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/ Успех!
  16. Ехеее, много готино! И различно от типичните форми, дъвкани до безумие. Успех!!
  17. CyberGene, чувам малко Бернард Херман на 00:12 - 00:15... или се бъркам?
  18. Малко (частичен) off-topic (вижте ревютата): http://www.amazon.com/exec/obidos/ISBN=B000J36XR2/ref=nosim/jwalkassociateA/ Струвал е $6800, преди да му спрат производството. A иначе, TONY, пусни една тема като си готов с кабела. С онова за Бисер Рачев ме спечели.
  19. https://en.wikipedia.org/wiki/Discipline_(instrumental)
  20. НиколайGK

    Trioscapes

    Доста интересно е. На мен всъщност ми прилича на King Crimson.
  21. Здравейте! Имаме удоволствието да ви представим нашето първо EP "Out of the sun" Обложката е дело на Десислава Иванова и Емануела Беловарски. Цялото EP може да се чуе и закупи в дигитален формат от Bandcamp, както и на физически носител в неделя на промо концерта ни. Изданието е на американския лейбъл Custom Made Music. Всичко най-актуално около групата може да намерите във Facebook, още материал, демо версии и импровизации - в Soundcloud, а клип на заглавната песен от ЕР-то, заснет от 12 Magazine - тук: .
  22. С тази дума съм забелязал, че обикновено става много страшно. Любимият ми вариант е "окардион".
  23. Супер сте! Мисля, че ви е време да почнете да се занимавате и с авторска музика Би било разхищение на талант, ако не направите тази следваща крачка. Успех!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.