Jump to content
Българският форум за музиканти

CHEFTIE

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by CHEFTIE


 1. Щом искаш двата усилвателя да работят паралелно, тоест едновременно да минаваш през преамповете и на двата и всеики да си усилва поотделно все едно работят поотделно, ще ти е нужно да разделиш сигнала от китарата. За тази цел ти трябва сплитер, който ще стои след последния ти ефект и преди входовете на двата усилвателя или ако не използваш ефекти - между китарата и входовете на усилвателите. Удачен избор е Y-Not, който представлява A/B/Y превключвател. С него не само разделяш сигнала, но можеш да избираш дали да работи единия или другия усилвател или и двата едновременно. Освен това имаш вграден Buffer, в случай че използваш дълги кабели и/или ефекти.


 2. А за марката TAD какви са ви наблюденията? И също - ЕСС83 и 12 AX7 е едно и също, нали?

   

   

  TAD са хубави и съответно държат цена, тъй като те нямат собствено производство, а ги купуват от фабриките в Русия и Китай и след сериозни тестове и групиране ги брандират с тяхното лого. Като цяло са надежден избор.

   

  ECC83 и 12AX7 са различни номенклатури за една и съща предусилвателна лампа, например JJ използват ECC83, докато болшинството от другите производители/марки използват обозначението 12AX7.


 3. Пробвай с руски лампи, да кажем Sovtek или Electro-Harmonix. И двете марки се правят на едно и също място, но според спецификациите на сътветната марка, така че разлики има (и в цената също). И двете ги има в България и можеш да ги намериш, а също така и предусилвателни лампи. Звънни на момчетата от този магазин и ще те уредят.


 4. Прав си, че е много трудно да се предаде на запис усещането от това да стоиш пред тресящите се ампове, но не мисля да се отказваме, докато не успеем максимално да се доближим. Радваме се, че ти харесват :cheers2:

   

  Относно дефазирането, причината за това би била, че Diezel-а обръща фазата на 2-ри канал и в комбинация с Fryette-а е нужно да се превключи копчето за фазата на сплитера. Предполагам, че не сте знаели за това и затова са звучали дефазирано. По това време използвах сплитер, който не можеше да го прави от разстояние и трябваше ръчно да се натиска, което не е много удобно за свирене на живо. В момента използвам друга марка сплитер, който може да обръща фазата по MIDI, което значително улеснява нещата.


 5. Това не са ли двата ампа, които са в "Мюзик Дивижън" при Борето?

   

  Имахме възможност за кратко време да ги тестваме и с друг колега китарист харесахме малко повече Fryette-a (ако това са същите два ампа).

   

  Същите! Всеки амп звучи много добре сам по себе си и има харектерна индивидуалност, но когато ги комбинираш става убийствено, понеже се допълват невероятно. Особено когато си в стаята пред тях и двата са усилени можеш да усетиш на какво са способни. :headbang:

   

  Добре е горе - долу. Като звук.( Малко не ми съответства на цената, но това няма значение)

   

  Следващият опит, определено ще е по-добре, да го направите с бас и барабани.

   

  TONY би ли дал ориентири какво ти липсва или какво не е наред, за да се подобри и поправи.

  Идеята беше да извлечем максимално много от усилвателите като суров, необработен звук, които да е достатъчно честотно богат, така че да дава свобода за манипулация при обработка и миксиране.


 6. Е кво като са Уоруик? Те и Фендер и Ямаха имат струни, пак не са кой-знае кво.

  Тия като им вземеш пакетчето и така го подържиш... лекичко е; няма месо в тях, няма тон.

   

  Все пак за тия пари са си вариант де, ако не ти се дават 10 лв. отгоре за Дърварио.

   

   

  Аз лично познавам хора с високи доходи, които си купуват редовно червени струни на Warwick и не се притесняват от ниската им цената, тъй като качеството е на ниво съотнесено с парите, които плащаш.

   

  @ DYLGIQ

   

  Чисто и просто можеш да пробваш с едни и да си прецениш сам за себе си дали ти харесват, все пак не струват цяло състояние като Elixir, при които също има възможност да не ти харесат, но тогава повече ще те е яд за парите, които си дал. ;)


 7. А между другото в София къде има хубави нътове?

   

  Благодаря ви много, пичове, за бързата реакция и информация. Не очаквах в тези празнични дни да отреагирате толкова бързо.

  Най-вероятно ще търся услугите на Градинаров, сам не бих се пробвал по никакъв начин, не искам да се занимавам с неща от които не разбирам.

  Keep On Rockin`

   

  Знам, че има Graphtech нътове в магазин Music Division. Един приятел си купи от там, за да си смени на Gibson Explorer-а и е много доволен. Ако не се лъжа нътът на Flying V е абсолютно същия.


 8. Здравей, пратих ти лично съобщение във връзка с Меса-та.

   

   

  Здарвейте. Моля да ме извините ако темата ми се повтаря/съвпада с по-стара рових но не намерих това което търся. Та на въпроса... гледах скоро из разни сайтове за микрофони и усилватели, тъйкато на наличният ми не мога да правя тез неща, бих искал мнението на колегите които са по-навътре с тези неща.

  * Mesa Boogie Dual Rectifier заедно с cabinet 4x12 ---> http://www.thomann.de/gb/mesa_boogie_roadking_head.htm (глава), кабинет - http://www.thomann.de/gb/mesa_boogie_4x12sl_stiletto.htm

   

  * SHURE SUPER 55 DELUXE (микрофон) --> http://www.thomann.de/gb/shure_super_55_deluxe.htm

  * За усилвателя: THE T.BONE SCT2000 http://www.thomann.de/gb/the_tbone_sct2000.htm и THE T.BONE SC400 http://www.thomann.de/gb/the_tbone_sc400_grossmembranmikro.htm

   

  П.П. за Mesa Boogie Dual Rectifier: http://cgi.ebay.com/Mesa-Boogie-Dual-Rectifier-4x12-cab-pedal-cable-/220730638708?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3364924174#ht_506wt_1139

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.